هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس وعصاره چند گونه از گیاهان بومی شمال ایران مانند گونه گیاهی عشقه

اختصاصی از هایدی پایان نامه بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس وعصاره چند گونه از گیاهان بومی شمال ایران مانند گونه گیاهی عشقه دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس وعصاره چند گونه از گیاهان بومی شمال ایران مانند گونه گیاهی عشقه


پایان نامه بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس وعصاره چند گونه از گیاهان بومی شمال ایران مانند گونه گیاهی عشقه

 

 

 

 

 

 

 



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:123

پایان نامه دوره کارشناسی ارشد شیمی آلی

عنوان : بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس وعصاره چند گونه از گیاهان بومی شمال ایران مانند گونه گیاهی عشقه (Hedera Pastuchovii)  ولیلکی ((GleditsiaCaspica وتعیین خواص ضدباکتریایی وآنتی اکسیدانی 

فهرست مطالب:
عنوان    صفحه
فصل اول: مقدمه و تئوری      
بخش اول: کلیات گیاه¬شناسی   
مقدمه    
1-1- تیره آرالیاسه    4
1-1-1-مشخصات جنس هدرا     5
1-1-1-1- هدرا پاستوچووی    7
1-1-2- تیره نخود    9
1-1-2-1-مشخصات جنس لیلکی    10
1-1-3- شیمی جنس  عشقه    12
1-1-4-شیمی جنس لیلکی    13
بخش دوم: روغن¬های اسانسی و اثرات دارویی    
2-2- روغنهای اسانسی    15
1-2-1- تعریف    15
1-2-2- شیمی روغن های اسانسی    17
1-2-3 -روشهای تهیه و استخراج روغن های اسانسی    18
1-2-3-1- روشهای تقطیر    18
1-2-3-1-1- تقطیر با آب    19
1-2-3-1-2- تقطیر با بخار مستقیم     19
1-2-3-1-3- تقطیر با آب و بخار آب     20
1-2-3-2- استخراج توسط حلال     21
1-2-3-3- استخراج به کمک فشار     21
1-2-3-4- استخراج با چربی سرد     21
1-2-3-5- استخراج با چربی داغ     22
1-2-3-6- استخراج به کمک گازها
    22
عنوان    صفحه
    
1-2-4- طبقه بندی اسانس ها    23
1-2-4-1- اسانس های طبیعی     23
1-2-4-2- اسانس های شبه طبیعی     23
1-2-4-3- اسانس های مصنوعی     24
1-2-5- کاربرد روغن های اسانسی     24
1-2-6- اثرات دارویی اسانس ها     25
1-2-6-1- اثرات گوارشی     25
1-2-6-2- اثرات قلبی و عروقی    25
1-2-6-3- اثرات تنفسی     25
1-2-6-3- اثر کاهش قند خون     26
1-2-6-4- اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی    26
1-2-6-5- اثرات پوستی     26
1-3- عصاره گیری     27
1-3-1- استخراج مواد متشکله دارویی    27
1-3-2- روش های عصاره گیری (استخراج)    28
1-3-2-1- روش خیساندن     28
1-3-2-2- پرکولاسیون    28
1-3-2-3- هضم    29
1-3-2-4- روش دم کردن    29
1-3-2-5- روش سوکسله    29
بخش سوم: شیمی ترپنوییدها    
1-3-1- شیمی ترپنوییدها     31
1-3-2- طبقه بندی ترپنوییدها    32
1-3-2-1- همی ترپنوییدها    32
1-3-2-2-مونو ترپنوییدها    32
1-3-2-3-  سزکویی ترپنوییدها    34
1-3-2-4- دی ترپنوییدها    36
1-3-2-5- سستر ترپنوییدها    37
عنوان        صفحه

1-3-2-6- تریترپنوییدها    37
1-3-2-7- تترا ترپنوییدها    38
1-3-2-8 -پلی ترپنوییدها    38
بخش چهارم: اثرات آنتی باکتریال وآنتی اکسیدانت
1-4-آنتی اکسیدان ها    40
1-4-1-تعریف علمی    40
1-4-1-1- ویژگی های آنتی اکسیدان ها    40
1-4-1-2-  دامنه فعالیت آنتی اکسیدان ها    42
1-4-1-3- ویژگی های آنتی اکسیدان های سنتزی    43
1-5- آنتی باکتریال ها    44
1-5-1-  بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره    44
1-5-1-1- شرح مختصری درباره میکرو ارگانیسم های مورد آزمایش45
1-5-1-1-1- استافیلوکوکوس اورئوس    45
1-5-1-1-2- باسیلوس سوبتیلیس    45
1-5-1-1-3- اشریشیاکلی    46
1-5-1-1-4- پسودوموناس آئروژینوزا    46
فصل دوم: بخش تجربی    
2-1- اسانس گیری    49
2-1-1- مواد و وسایل    49
2-1-1-1-گیاهان مورد استفاده    49
2-1-1-2- دستگاه¬های مورد استفاده    49
2-1-2-روش کار    50
2-1-2-1- استخراج اسانس    50
2-1-2-2- جدا سازی و شناسایی مواد تشکیل دهنده روغن اسانسی گیاه    52
2-2-عصاره گیری    54
2-2-1- مواد و وسایل    54
2-2-1-1-گیاه مورد استفاده    54
2-2-1-2- مواد مورد استفاده    54
عنوان
    صفحه
2-2-1-3- دستگاه مورد استفاده    54
2-2-2- بررسی شیمیایی گیاه عشقه    54
2-2-3- جداسازی مواد تشکیل دهنده ی عصاره    55
2-3- بررسی اثرات آنتی باکتریال    55
2-3-1- مواد و وسایل    55
2-3-1-1 گیاه مورد استفاده    55
2-3-2-1- مواد مورد نیاز    55
2-3-2-2- وسایل مورد نیاز    55
2-3-2- روش کار    56
2-3-2-1- تهیه ی محیط کشت LB        56
2-3-2-2- باکتری ها و نحوه آماده سازی کشت باکتریایی در LB    56
2-3-2-3- بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره گیاهی به روش حداقل غلظت بازدارندگی رشد باکتری ها      
57
2-4- بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره     58
2-4-1- مواد و وسایل      58
2-4-1-1- گیاه مورد استفاده    58
2-4-1-2- مواد مورد نیاز     58
2-4-1-3- وسایل مورد نیاز    58
2-4-2- اصول کار روش DPPH    59
2-4-2-1- ارزیابی میزان توانایی به دام اندازی رادیکال DPPH    60
2-4-3- ارزیابی محتوای فنولی    60
2-4-3-1- تعیین محتوای کلی فنولی     61
2-4-4- ارزیابی محتوای فلاونوییدها     62
2-4-4-1 تعیین محتوای کلی فلاونوییدی    63
فصل سوم: بحث و نتیجه گیری    
3-1- نتایج آزمایشگاهی    65
3-1-1- آنالیز و شناسایی کمی و کیفی اجزای موجود در اسانس    66
3-2- بررسی ترکیبات شناسایی شده از اسانس گیاهان    78
عنوان        صفحه

3-5 - نتایج بررسی فعالیت آنتی اکسیدانت عصاره گیاهان مورد بررسی      97
3-5-1- داده های روش DPPH    97
3-5-2- داده های روش فنولی      102
3-5-3- داده های روش فلاونوییدی      103
3-7- نتیجه گیری      105
3-7- پیشنهاداتی برای کارهای آینده      106
3-8- منابع  


فهرست شکل ها    

عنوان    صفحه
فصل اول- بخش اول    
شکل 1-1-گیاه عشقه    9
شکل 1-2- گیاهلیلکی    12
شکل 1-2-1- دستگاه تقطیر با بخار مستقیم    21
شکل 1-2-2- دستگاه استخراج روغن اسانسی به کمک گاز دی اکسید کربن    24
فصل دوم: بخش تجربی    
شکل 2-1- نمایی از دستگاه اسانس گیر (کلونجر)    51
شکل 2-2- نمایی از لوله های حاوی محیط کشت مایع LB    57
فصل سوم: بحث و نتیجه گیری    
شکل 3-1- نمودار ترکیبات تشکیل دهنده روغن¬های¬ اسانسی برگ، ساقه ومیوه گیاه عشقه     75
شکل 3-2- نمودار ترکیبات تشکیل دهنده روغن¬های اسانسیمیوه گیاه لیلکی     77
شکل 3-3-نمودار فعالیت آنتی اکسیدان عصاره اتیل استات گیاه عشقه به روش DPPH    98
شکل 3-4- نمودار فعالیت آنتی اکسیدان عصاره متانولی گیاه عشقه به روش DPPH    99
شکل 3-5- نمودار فعالیت آنتی اکسیدان عصاره استونی گیاه عشقه به روش DPPH    100
شکل 3-6- نمودار فعالیت آنتی اکسیدان عصاره اتانولی گیاه عشقه به روش DPPH    101
   
  
فهرست شماها

عنوان    صفحه
شمای 1-3-1- مسیر بیوسنتز  مونوترپنوییدها    34
شمای 1-3-2- مسیر بیوسنتز سزکویی ترپن ها    36
شمای 1-3- 3-  مسیر سنتز  ژرانیل پیرو فسفات    37

فهرست جدول ها
عنوان       صفحه    
فصل اول- بخش اول    
جدول 1-1-جنسهای مهم خانواده آرالیاسه    5
جدول1-1-2- گونه های جنس هدرا    7
فصل اول-بخش سوم     
جدول1-3-1- طبقه¬بندی ترپنوییدها بر اساس تعداد واحد ایزوپرنی    33
فصل دوم    
جدول 2-1- گیاهان مورد بررسی    49
جدول 2-2- مقدار و اندام گیاهان مورد بررسی    50
جدول 2-3- زمان هایبازداری آلکان های نرمال بر روی ستونHP-5 MS    53
فصل سوم: بحث و نتیجه گیری    
جدول 3-1-درصد اسانس و روش استخراج    65
جدول 3-2- ترکیبات تشکیل دهنده روغن¬های اسانسی برگ، ساقه و میوه گیاه  عشقه    71
جدول 3-3- ترکیبات تشکیل دهنده روغن¬های اسانسی میوه لیلکی    76
جدول3-4- تاثیر غلظت مختلف عصاره اتانولی گیاه عشقه بررشد باکتری‌ها بهکمک روش حداقل غلظت مهار کنندگی     

96
جدول3-5- فعالیت آنتی اکسیدانیاتیل استات برگ و میوه گیاه عشقه با روش DPPH    97
جدول3-6- فعالیت آنتی اکسیدانی متانولی برگ و میوه گیاه عشقهبا روش DPPH    99
جدول3-7- فعالیت آنتی اکسیدانی استونی برگ و میوه گیاه عشقه با روش DPPH    100
جدول3-8- فعالیت آنتی اکسیدانی اتانولی برگ و میوه گیاهعشقهبا روش DPPH
جدول 3-9-درصد ترکیبات فنولی    101
103
جدول 3-10-درصد ترکیبات فلاونوییدی    101

 

چکیده:
  ترکیبات شیمیایی روغن¬های اسانسی استخراج شده به روش تقطیر با آب ازبرگ، ساقه و میوه گیاه عشقه (هدرا پاستوچووی) و میوه گیاه لیلکی با دستگاه GC/MS شناسایی شدند. ترکیبات عمده در روغن¬های اسانسی گیاه عشقه  شامل: 4,2 نونادینال (42/16- 6/2 %)، آلفا- پینن (33/0- 25/2 (،بتا فارنسن( 97/6 -35/11 )، آلفا-کدرن (65/0-34/5 ) و گیاه لیلکی شامل پالمیتیک اسید (3/39%) لینولییک اسید (2/5%) اوکتا دکانوییک اسید (3/3%) می¬باشند. همچنین فعالیت ضد باکتریایی عصاره اتانولی روغن¬های اسانسی برگ، ساقه و میوه  گیاه عشقه با روش MIC بررسی شدند که عصاره های این گیاه اثرات و ضد باکتریایی مطلوبی از خود نشان دادند. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه عشقه با روش های DPPH، فنولی و فلاونوییدی اندازه¬گیری شده است و سپس با فعالیت آنتی¬اکسیدانی ویتامین) C آنتی¬اکسیدان طبیعی) و  BHT (آنتی اکسیدان سنتزی) مقایسه شدند. با توجه به بررسی های انجام شده بر روی فعالیت آنتی اکسیدانی، عصاره گیاه عشقه فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی نشان داده و این بی شک با ترکیبات مهم و مفید موجود در این گیاه مرتبط است.


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس وعصاره چند گونه از گیاهان بومی شمال ایران مانند گونه گیاهی عشقه
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد