نوع فایل:WORD
تعداد صفحه:75
تهیه کننده:محمد رنجبر
قابلیت ویرایش:دارد
چکیده :
اگر چه ترانسفورماتورها در صنعت برق به عنوان تجهیزات با بازدهی بالا شناختهمیشوند اما تفاوت بسیار زیاد میزان مصرف انرژی الکتریکی در زمانهای اوج مصرف وکم باری و نیز لزوم توجه به رشد سالانه بار ترانسفورماتورها باعث دشواری انتخاببهینه ظرفیت ترانسفورماتورهای توزیع و در نتیجه بالا بودن تلفات کلی آنها میشود. اینتفاوت میزان مصرف زمانهای مختلف را نمیتوان به مقدار زیادی تغییر داد بنابراین بایدبا بکارگیری روشهای مدیریت بار ترانسفورماتورهای توزیع و نیز استفاده از طراحی ومواد مناسبتر و با در نظر گرفتن طرحهای فنی - اقتصادی با زمانهای برگشت سرمایهکوتاه مدت، نسبت به بهبود بازده ترانسفورماتورهای توزیع و کاهش تلفات آنها اقداماتموثری انجام داد. بررسیهای انجام شده در نوشتار حاضر نشان میدهد که بازده واقعیترانسفورماتورهای توزیع نصب شده در کشور (ظرفیت متوسط) در شرایط بارگیری،سالانه در حدود ۹۶ تا ۹۷ درصد است.
طراحی اولیه و ساخت ترانسفورماتورهای توزیع با استفاده از مواد و طرحهایمناسبتر باعث افزایش بازدهی آنها تا حدود ۹۸ الی ۹۹ درصد با زمان برگشت سرمایه ۳ تا ۵/۳ سال خواهد شد. ارزیابی تلفات و روشهای کاهش آن دربخشهای تولید، انتقال و توزیع انرژیالکتریکی از جمله مسائل مورد توجه در چندسال اخیر در کشور بوده است و در این میان باتوجه به سهم بسیار بالای تلفات سیستم توزیع، اهمیت کاهش این نوع تلفات بیش ازسایر بخشهاست. از جمله مسائل فنی وغیرفنی که باعث افزایش ناخواسته تلفاتسیستم توزیع کشور شده است میتوان بهطراحیهای غیرمهندسی، استانداردهای قدیمی و ناکارآمد، گستردگی و پراکندگیفراوان شبکههای فشار ضعیف و روستایی،استفادههای غیرمجاز برق و... اشاره کرد که درهر حال آشنایی با سهم هر یک از مولفههایتلفات شبکه توزیع و ظرفیت واقعی کاهشاین تلفات از طرق عملی و اقتصادی ارزشفراوانی داشته و تصمیمگیری در این زمینه را آسانتر میکند.
در میان تجهیزات مختلف شبکه توزیع،ترانسفورماتورها که وظیفه تبدیل ولتاژ را درپستها و خطوط برعهده دارند، همواره بهعنوان دستگاههایی با بازدهی بسیار بالامطرح بودهاند. بر این اساس در کشور ما سهمکمی از تلفات انرژی الکتریکی را ناشی از آنهادانسته و یا آن که لااقل پتانسیل فنی -اقتصادی ناچیزی را برای کاهش تلفات توزیعکشور از طریق بهبود بازدهی آنها درنظرداشتهاند که دلیل عمده این امر نیز از یکطرف عدم لحاظ شرایط بارگیری واقعی ترانسفورماتورهای توزیع در طولانی مدت وتاثیر فراوان این نحوه بارگیری بر بازده وتلفات واقعی این تجهیزات (مسائل فنی)است.
پروژه تخمین بازدهی و تلفات ترانس در شبکه قدرت