هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله معاد

اختصاصی از هایدی مقاله معاد دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله معاد


مقاله معاد

 

 

 

 

 

 

 



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:56

فهرست مطالب:

عنوان                                    صفحه

پیشگفتار    1
معاد    3
معاد  در دین اسلام    3
معاد از دیدگاه قرآن    3
فلسفه معاد از نظر اسلام    4
آثار تربیتی اعتقاد به معاد در داستان های قران    5
شبهه عدم قابلیت بدن برای حیات مجدد    6
بازگشت چگونه    7
حقیقت دنیا    8
اثرات اجتماعی و اخلاقی و فکری اعتقاد به معاد    13
فطرت انسانی آرمان تعلیم و تربیت دینی    15
تاثیر اعتقاد به معاد از حیث روحی و فطری    17
تاثیر فردی و اجتماعی اعتقاد به معاد    20
اجل مسمی    21
رابطه غایتمندی آفرینش و حرکت به سوی معاد    23
ارتباط خداشناسی و معاد     25
استدلال قرآن کریم در معاد    29
اهمیت معاد در قران    31
انکار معاد از سوی عبدالرحمن بن ابی بکر    32
انکار معاد     36
علل انکار معاد    37
معاد حقیقی    40
باور به معاد ریشه واقعی دینی در شئون فکری و اخلاقی زندگی    42
معاد و تنظیم برنامه زندگی    43
معاد و فعالیت اجتماعی    45
معنای لغوی حشر در بحث معاد    46
حکمت متعالیه    48
فهرست منابع و مآخذ    55
 
پیشگفتار
از آثار به جا مانده از گورستان هاى کهن ، چنین به دست مى آید که بشر، از آغاز پیدایش خود، زنده شدن مردگان را به نوعى باور داشته و به بازگشت آنان به صحنه زندگى معتقد بوده است . به همین جهت مرگ را پایان زندگى نمى دانسته است .
یک نمونه صدق گواه این ادعا، وجود کشفیاتى است که اخیرا باستان شناسان در شهر سوخته انجام داده اند. این مشکوفات نشان مى دهد که مردم آن دیار، رستاخیز انسان ها را باور داشته ، و به این منظور مردگان را با اشیاء مورد علاقه شان به خاک مى سپردند.
این نکته ، موضوعى نیست که ویژه شهر سوخته و یا سرزمین ایران باستان باشد، بلکه در جاى جاى کره خاکى هر کجا گورستانى تاریخى پیدا شده است آثار به جا مانده در درون آن گورها، بیانگر چنین باورى اصیل در میان انسان هاى گذشته است ، از نژاد سفید گرفته تا نژاد سرخ و زرد و سیاه ، از آسیا گرفته تا اروپا و آفریقا و آمریکا.
هر چند این باور مقدس در طول تاریخ ، دچار فراز و نشیب هایى شده و قهرا به خرافاتى آلوده شده است ، ولى این آمیختگى موجب از میان رفتن اصالت آن نمى شود.
آیین مقدس و جهان شمول اسلام ، موضوع زنده شدن مردگان در روز واپسین را آن چنان روشن و آشکارا بیان نموده و به تنقیح همه جانبه آن پرداخته است که جاى هر گونه ابهام و تردید را از میان برداشته ، و این باور اصیل را از زنگارهاى جهل و خرافات تاریخى زدوده است .
در قرآن کریم و روایات ائمه طاهرین علیه السلام به صراحت ، حقیقت دنیا و آخرت ، عالم برزخ ، روز محشر، بهشت و دوزخ ، نعمت هاى بهشتى و کیفرهاى دوزخ به تصویر کشیده شده است .
نهج البلاغه که قسمتى از سخنان و نامه ها و کلمات قصار امام امیرالمؤ منین على علیه السلام است داراى محورهاى گوناگون سیاسى ، اخلاقى و اعتقادى است . هر چند معاد، موضوع اصلى این کتاب را تشکیل نمى دهد، ولى از لابه لاى آن مى توان به خوبى و روشنى ابعاد گوناگون آن را دریافت .


معاد
معاد واژه‌ی عربی ست، به معنای رستاخیز یا دوباره برخاستن
(پس از مرگ).

معاد در دین اسلام
باور به رستاخیز (معاد) یکی از اصول دین اسلام است. معاد هم روحانی و هم جسمانی است. معاد یکی از اصول دین اسلام و یکی از مهم‌ترین آن‌هاست.

معاد از دیدگاه قرآن
از دیدگاه قرآن باطن هر کس در این دنیا، عین ظاهر اوست در آخرت- یوم تبلی السرائر؛ روزی که درون ها آشکار می شود؛ سوره طارق آیه ۱۰
مطابق آیات قرآن در روز قیامت نفس را مؤاخذه می‌کنند نه قوای نفس را. به همین خاطر نفس به قوای خود می‌گوید: وَ قالُوا لِجُلُودِهِمْ لِمَ شَهِدْتُمْ عَلَیْنا - چرا بر علیه من شهادت می‌دهید. اعضای بدن می‌گویند: قالُوا أَنْطَقَنَا اللّهُ الَّذی أَنْطَقَ کُلَّ شَیْ‏ءٍ - خدایی که هر چیزی را به سخن در آورده‌است ما را به نطق واداشته است.(سوره فصلت- آیه 22)
نظام آخرت کاملترین نظام امکانی است که هر کس به حسب گنجایش وجودی خود هر چه را اراده نماید و بخواهد بی درنگ و بدون شرط به وجود خواهد آمد. خدا در قرآن می فرماید: لَهُم مَّا یَشَاؤُونَ فِیهَا وَلَدَیْنَا مَزِیدٌ- هر چه بخواهند در آنجا براى آنها هست،و نزد ما نعمتهاى بیشترى است (که به فکر هیچ کس نمى‏رسد)- سورةُ ق‏ آیه۳۵

فلسفه معاد از نظر اسلام
معاد یعنی تجلی کردن نفس با تمام آنچه در درون خود داشته است، یعنی آنچه در زمین وجودت کاشتی قیام می‌کند. در قیامت نوشته‌های نفس به اسم شریف "الحی" حیات می‌یابند.
هر کس زرع و زارع و مزرعه خویش است؛ به عبارت دیگر مهمان سفره خود است. بسیاری از آنچه در آخرت به انسان روی می‌آورد بروز و ظهور صفات و ملکاتی هستند که انسان در مزرعه وجود خویش کاشته است.


دانلود با لینک مستقیم


مقاله معاد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد