هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تاثیر تحریم های اقتصادی بر اقتصاد ایران

اختصاصی از هایدی تاثیر تحریم های اقتصادی بر اقتصاد ایران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

نوع فایل: word2007 قابل ویرایش

تعداد صفحه:32

حجم فایل:58 کیلوبایت

فصل اول
چکیده
در این مقاله پس از تعریف و طبقه بندی انواع تحریم اقتصادی و ارزیابی تاثیر هرکدام از آنها بر کشور تحریم کننده و تحریم شونده، مکانیزم تاثیر گذاری سیاست های تحریم بیان می شود و سپس تحریم های علیه ایران را از جهت شدت اثرگذاری بر وضعیت ایران ارزیابی می کنیم.
سپس به کمک «نظریه بازی ها» (Game Theory) توضیح داده خواهد شد که چگونه تحریم یک جانبه ایران توسط آمریکا، یک «تعادل نش» (Nash Equilibrium) برای بازیگران بین المللی محسوب می شود. در پایان مقاله نیز به بررسی اجمالی برخی از جنبه های تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران پرداخته خواهد شد.
در مجموع به نظر می رسد که اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران، در وضعیت فعلی و با توجه به بهره مندی ایران از ذخایر قابل توجه نفتی، تاثیر چندانی بر وضعیت اقتصادی نسل فعلی یا وضعیت سیاسی دولت فعلی نداشته و مهم ترین تاثیر آن عبارت است از استفاده بیش از حد از منابع نفتی توسط نسل فعلی (مثلا فروش نفت بیشتر برای خرید بنزین با قیمتی بالاتر به منظور مقابله با تحریم بنزین) و در نتیجه اعمال فشار اقتصادی بر نسل های آینده.
 
  مقدمه
استفاده از ابزار اقتصادی،‌ مالی و تکنولوژیکی، یکی از روش‌های مؤثر در اجرای سیاست خارجی و تحقق اهداف و تأمین منافع دولت هاست. در ساختار کنونی نظام بین الملل کشور هایی به چنین روش هایی مبادرت می ورزند که دارای ثبات هژمونیک باشند. قراین و شواهد نشان داده اند که کشور یا کشور هایی که دارای ثبات هژمونیک باشند، الگوهای رفتاری آنها به عنوان دولت پیشوا، می تواند در حفظ همکارهای بین المللی تاثیر به سزایی داشته باشد.
   در ساختار کنونی نظام بین الملل، ایالات متحده آمریکا را می توان به عنوان کشوری یاد کرد که از ویژگی های ثبات هژمونیک، ویژگی هایی چون: تسلط در فناوری و اقتصاد پیشرفته، برخورداری از یک اقتصاد رو به رشد و حمایت قدرت سیاسی از طریق قدرت نظامی برخوردار است و الگوهای رفتاری آن در عرصه های سیاست خارجی توانسته مجموعه ای همسو از دولت ها را گرد هم آورد تا از منافعی که این کشور به صورت کالای عمومی و مجانی  برای آنان فراهم کرده است، استفاده کنند. دراین راستا بهره گیری از قدرت برای دولت هژمون مستلزم آن است که این دولت بتواند با تمهید و ایجاد سازوکار ها و انگیزه ها، تمامی اعضا را در سلسله مراتب نظام قدرت حفظ نماید. در فرآیند سلسله مراتب قدرت خطر محتمل آن است که منافع تجدید نظر طلبانه برخی از دولت های غیر همسو موقعیت هژمون را به چالش و مخاطره اندازد.
   با توجه به قراینی که در ساختار کنونی نظام بین الملل در روزگاران اخیر مشاهد گردید، امروزه جمهوری اسلامی ایران از طریق برخی از رویکردهای تجدید نظر طلبانه خود توانسته است، زمینه را آن هم با ائتلاف با برخی از دولت های همسو برای چالش ثبات هژمونیک دولتی چون ایالات متحده آمریکا آماده کند. این امر طی سال های گذشته و مشخصاً در طی سی سال گذشته به گونه ای دائمی و تکرار شونده تداوم یافته است. در این راستا تفکر راهبردی ایالات متحده آمریکا نسبت به ایران بدبینانه شکل یافته است، به گونه ای که مجموعه های اجرایی آمریکا و غرب، الگوهای رفتار امنیتی ایران را مبتنی بر نشانه هایی از رادیکالیزم منطقه ای تحلیل نموده و آن را عامل بنیادین برای بسیاری از تضادهای شکل گرفته، عنوان کرده اند.
 
انواع تحریم اقتصادی
تحریم ابزاری تنبیهی است که در سیاست خارجی مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از تحریم فشار بر کشور هدف برای تغییر رفتار است. این تغییر رفتار می تواند تغییر رفتار سیاسی یا تغییر سیاست های اقتصادی باشد. کشور تحریم کننده برای دستیابی به هدفش، گزینه های مختلفی را پیش رو دارد، اما آنچه که باعث می شود کشوری به سمت گزینه تحریم برود معمولا جلوگیری از فاجعه جنگ، ممانعت از کشته شدن انسان ها و کاهش هزینه بودجه های دفاعی است.
از میان انواع تحریم ها، تحریم اقتصادی بیشترین مورد استفاده را در سطح جهان در میان کشورها دارد. تحریم اقتصادی نیز انواع مختلفی دارد، از جمله تحمیل تعرفه صادراتی (مالیات بستن بر صادرات کشور تحریم شونده)، سهمیه وارداتی (اعمال محدودیت در زمینه مقدار واردات از کشور تحریم شونده)، ممنوعیت روابط تجاری و ایجاد موانع غیر تعرفه ای بر روی واردات.

فهرست
فصل اول
چکیده 2
مقدمه 3
انواع تحریم اقتصادی 4
مکانیزم تاثیرگذاری تحریم 5
ارزیابی تحریم های موجود علیه ایران در چارچوب (تعادل نش) 6
انوع تحریم های اقتصادی ایران و نحوه تاثیرگذاری آنها 8
نتیجه گیری و استنتاجات نظری 9
 
فصل دوم
آثار تحریم‎های اقتصادی آمریکا براقتصاد ایران 10
تحریم‎های اقتصادی آمریکا : درس‎هایی از تجربه این تحریم‎ها علیه ایران 11
تأثیر تحریم‎های اقتصادی 14
تحریم‎های آمریکا علیه ایران 15
تأثیر تحریم‎ها بر ایران 16
میزان تخصیص دارایی به صادرات 18
صندوق بین‎المللی پول – بانک جهانی 19
ارزش و میزان کاهش تأمین مالی بازرگانی 20
عبور خط لوله از ایران و معاوضه نفت 22
خلاصه 24
خلاصه اثرات تحریم‎های آمریکا بر خود این کشور 24
منابع 26
 


دانلود با لینک مستقیم


تاثیر تحریم های اقتصادی بر اقتصاد ایران
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد