
فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:22
فهرست مطالب:
شیرین سازی 1
فرایند شیرین سازی با استفاده از آمین ها 2
دی اتانول آمین (DEA) 3
متیل دی اتانول آمین (MDEA) 3
غلظت های محلول 4
مسایل عملیاتی عمده 6
خوردگی 7
تجزیه محلول 7
کف کردن 8
احیا کردن آمین 8
ضد کف ها 9
ملاحظات کلی 9
جداسازی در ورود 10
تلفات آمین 10
تصفیه 10
مبدل حرارتی آمین – آمین 12
احیای آمین (Regeneration) 13
طراحی لوله کشی (Piping) 14
فرایندهای شیرین سازی 15
شرایط فرایند شیرین سازی 17
شیرین سازی
سولفید هیدروژن بسیار سمی و نیز اسیدی است که می تواند باعث ایجاد خوردگی شود. گازهای طبیعی شامل سولفید هیدروژن برای کاهش غلظت H2S تا کمتر از ppm 4 فرآوری می شوند. دی اکسید کربن همانند سولفید هیدروژن در حضور آب محلول های اسیدی تشکیل می دهد و بنابراین با عنوان گاز اسیدی خوانده می شود، اما CO2 سمی نیست و نیاز به کاهش سطح آن به اندازه H2S شدید نیست. غلظت های استاندارد CO2 معمولاً از 1 تا 2 درصد حجمی متغیر است. در این غلظت ها خوردگی در موادی که برای انتقال گاز استفاده می شوند در حد قابل قبولی است.
فرایند حذف گازهای اسیدی از گاز طبیعی شیرین سازی خوانده می شود. در ادامه انواع فرایندهای شیرین سازی به طور خلاصه بررسی می شود و سپس شیرین سازی توسط آمین ها، خصوصاً آلکانول آمین ها مورد توجه قرار می گیرد.
گزارش کارآموزی پتروشیمی رازی- واحد تصفیه گاز جدید شیرین سازی گاز طبیعی