هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

گزارش کارآموزی واحد پارازایلین مجتمع پتروشیمی بو علی سینا

اختصاصی از هایدی گزارش کارآموزی واحد پارازایلین مجتمع پتروشیمی بو علی سینا دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

گزارش کارآموزی واحد پارازایلین مجتمع پتروشیمی بو علی سینا


گزارش کارآموزی  واحد پارازایلین مجتمع پتروشیمی بو علی  سینا

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:135

فهرست مطالب:


عنوان
    مقدمه ......................................... 1

    Unit P.X.........................................13

    Unit 700

1)اصول اولیه طراحی ........................... 15
2)اطلاعات فرآیندی ............................. 15
3)شرح فرآیند ...................................34
4)لوپهای کنترلی ..................................38
5)راه اندازی نرمال واحد 700 .................40
6)توقف نرمال واحد 700 ....................... 48
7)توقف اضطراری واحد 700 ......................51


    Unit 900


1)اصول اولیه طراحی ..........................................................................62
2)اطلاعات فرآیندی ............................................................................ 63
3)شرح فرآیند ...................................................................................102
4)لوپهای کنترلی ...............................................................................118
5)Trouble Shooting .....................................................................120
6)راه اندازی نرمال برجهای جذب .........................................................125
7)توقف نرمال برجهای جذب .............................................................. 132
8)توقف اضطراری برجهای جذب ........................................................ 134
 9)راه اندازی نرمال واحد 900 ............................................................135
10)توقف نرمال واحد 900 .................................................................135
11)توقف اضطراری واحد 900 ...........................................................135

 

 

1-1) مقدمه :
مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا به عنوان یکی از شرکتهای اصلی و مادر در منطقة ویژه اقتصادی ماهشهر جهت تولید ترکیبات آروماتیکی و تأمین خوراک مجتمع های مجاور احداث شده است ، خوراک اصلی این مجتمع «  نفتا » می باشد که از طریق خط لوله و از منطقة پازنان تأمین می شود و محصولات آن به شرکتهای پتروشیمی امیرکبیر (4 محصول) پتروشیمی تندگویان (1 محصول) پتروشیمی فارابی
( 1 محصول ) پتروشیمی بندر امام ( 1 محصول ) و مخازن صادراتی ( 2 محصول ) ارسال می گردد .
در طی یکسال گذشته عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی واحد های مجتمع به پایان رسیده و مراحل تکمیلی و تست نهایی را در پیش روی دارد. فرآیندهای پیچیده جهت تولید محصولات Pure با درجه خلوص بالا مانند بنزن ، پارازایلین و ارتوزایلین از خصوصیات ویژه این پتروشیمی است.


1-2) واحدهای عملیاتی پتروشیمی بوعلی سینا :
تقسیم بندی واحد های بهره برداری در پتروشیمی بوعلی سینا با توجه به موقعیت دستگاهها ، ترتیب و تقدم فرآیندها و حجم عملیات بهره برداری به شکل ذیل صورت گرفته است .
•    واحد PF : واحد پیش تفکیک و تصفیه نفتا و بنزین پیرولیز ( 100-300 ) .
•    واحد AR : واحد های آروماتیک سازی و جداسازی آروماتیکها به همراه احیاء پیوسته کاتالیست
 ( 400-600 ) .
•    واحد PX : واحد های تبدیل و تفکیک زایلین ها ، جذب و جداسازی پارازایلین و تبدیل کاتالیستی تولوئن به بنزن و زایلین ( 700-900 ) .
•    واحد CF : واحد های انبارش و نگهداری خوراک و محصولات به سرویسهای جانبی و بارگیری و تخلیه خوراک و محصولات  .

   2-2) شرح فرآیند واحد PF (واحد های پیش تفکیک و تصفیة نفتا و بنزین پیرولیز) :
واحد های پیش تفکیک و تصفیه نفتا و بنزین پیرولیز عبارتند از :

1-2-2) واحد 100 ( تصفیه و هیدروژناسیون بنزین پیرولیز ):
با دریافت خوراک بنزین پیرولیز از پتروشیمی امیرکبیر و پتروشیمی مارون و هیدروژن از واحد آروماتیک ، عملیات تصفیه و هیدروژناسیون بنزین پیرولیز را انجام داده و محصولات برش پنتان ( C5 cut )، برش سنگین Heavy End و ( HPG ) Reformate  را تولید می کند. واحد 100 دارای یک کوره ، دو کمپرسور ، 3 راکتور کاتالیستی و 3 برج تقطیر می باشد که با توجه به وابستگی خوراک به 2 شرکت پتروشیمی مجاور و حساسیتهای فرآیندی در اجرای عملیات بهره برداری ، مراقبت و کنترل شدید عملیاتی را می طلبد. میزان خوراک ناحیه 100 در سال 139.000 تن و محصولات آن 106 هزار تن بنزین پیرولیز تصفیه شده ، 11 هزار تن برش سنگین 210 هزار تن C5 cut می باشد .

2-2-2) واحد 200 (واحد پیش تفکیک نفتا):
با دریافت خوراک نفتا از پازنان و تفکیک آن به 3 محصول ، خوراک واحد 300 را تامین می کند . واحد 200 دارای 2 کوره و 2 برج تقطیر می باشد که محصولات Light End و جهت خوراک امیرکبیر ، Heavy End جهت صادرات و Heart cut جهت خوراک واحد 300 را تامین می کند .
کنترل ترکیبات در محصولات Light End  و Heavy End و نهایتأ محصول Heart Cut باعث بهبود شرایط در کلیة واحد های پائین دستی این واحد خواهد شد ، خوراک واحد 1.720.000  تن در سال و محصولات برش نهایی 880 هزار تن برش سنگین 488 هزار تن و برش سنگین 350 هزار تن در سال
می باشد .

3-2-2) واحد 300 (واحد تصفیه کاتالیستی نفتا) :
با دریافت خوراک Heart Cut از واحد 200 و انجام واکنشهای کاتالیستی در مجاورت هیدروژن ، خوراک تصفیه شده برای واحد آروماتیک را تأمین می کند. واحد 300 از دوبخش کاتالیستی و تقطیر تشکیل شده است که دارای یک برج تقطیر،  2 کوره ، یک راکتور ، و 2 کمپرسور می باشد. تصفیه و جداسازی ترکیبات گوگردی نیتروژنی و آب از خوارک نفتا و آماده سازی آن جهت تولید آروماتیکها در این واحد صورت می گیرد ، خوراک این واحد 880 هزار تن در سال و محصول آن فضای تصفیه شده 878 هزار تن در سال می باشد .     
  3-2) شرح فرآیند واحدهای تولید و جداسازی آروماتیکها :
این واحدها شامل شامل 4 فرآیند جداگانه می باشند که بصورت پیوسته با هم در ارتباط عملیاتی می باشند که عبارتند از : واحد تولید آرومایزیت (Unit 400) واحد احیاء پیوسته کاتالیست (Unit 450) واحد تقطیر استخراجی (Unit 500)  واحد جداسازی آروماتیکها (Unit 600).

1-3-2) واحد 400 (واحد تولید آروماتیکها):
قلب کارخانه بوعلی سینا محسوب می شود ، این واحد با دریافت خوراک ( نفتای تصفیه شده از واحد 300 ) با فرآیند تبدیل کاتالیستی در مجاورت هیدروژن ، دامنة وسیعی از آروماتیکها را تولید می نماید.  واحد400 دارای دو بخش عملیاتی می باشد ، در بخش Reaction با تبدیل کاتالیستی نفتای تصفیه شده ، ترکیبات آروماتیکی تولید شده و در بخش Recontacting با روش تبرید و جذب، اقدام به جذب و جداسازی LPG و هیدروژن می نماید. LPG ، هیدروژن و Aromizate از محصولات اصلی این واحد
 می باشد که هیدروژن کل مجتمع بوعلی سینا توسط این واحد تأمین می شود. LPG بعنوان خوراک گازی به پتروشیمی امیرکبیر و بندر امام ارسال می گردد و Aromizate جهت جداسازی ترکیبات آروماتیکی و تفکیک آنها به واحدهای پائین دستی ارسال می گردد .
واحد 400 دارای 6 کوره ،  2کمپرسور توربینی ، 2 کمپرسور رفت و برگشتی 1 برج تقطیر و 5 راکتور کاتالیستی و 2 برج جذب و یک سیستم سرد ساز می باشد. این واحد بعلت اهمیت ویژه در تأمین هیدروژن 4 واحد مجتمع بوعلی سینا ، از حساسیت ویژه برخوردار است .



2-3-2) واحد 450 (واحد احیاء پیوسته کاتالیستها CCR):
این واحد در مجاورت واحد آروماتیک سازی عملیات کک سوزی و احیاء پیوسته کاتالیستهای بخش آروماتیک سازی را بعهده دارد. عملکرد و کنترل شرایط کک سوزی و احیاء کاتالیست در بخش CCR باعث بهبود راندمان در تولید آروماتیکها می شود همچنین دقت و حساسیت در کنترل شرایط عملیاتی منجر به نگهداری و جلوگیری از هدر رفتن کاتالیستهای AR-405 بخش آروماتیک سازی می گردد. در بخش CCR ، راکتور کک سوزی احیاء کاتالیست ، 8 کمپرسور ، 2 پکیج خشک کننده 2 پکیج فیلتر کننده و جداکننده Dust و سیستمهای شستشوی گازهای اسیدی و خنثی سازی وجود دارد که با توجه به انجام عملیات خنثی سازی با کاستیک و اسیدسولفوریک ، همچنین استفاده از آب اکسیژنه به مواد شیمیائی دیگر ، خطرات عملیاتی بسیاری را به همراه دارد .
در مجموع واحدهای 400/450 ، دارای حجم ، وسعت و تنوع زیاد فرآیندی عملیاتی می باشند که از اهمیت و حساسیت ویژه ای برای تداوم تولید و پتروشیمی بوعلی سینا بر خوردار می باشند ، همچنین بعلت استفاده از حجم بالای کاتالیست مراقبت ویژه و تخصص بالایی را می طلبد .

3-3-2) واحد 500 (واحد جداسازی آروماتیکها از غیر آروماتیکها و احیاء حلال):
این واحد با دریافت خوراک از واحد 400 و توسط تکنولوژی جدید تقطیر استخراجی با استفاده از برجهائی با سینی های مشبک و حلال NFM ، ترکیبات آروماتیکی از غیر آروماتیکی را جداسازی می نماید. در واحد 500 3 برج تقطیر و 2 راکتور و 1 کوره وجود دارد که با دریافت خوراک Aromizate ، و استفاده از حلال NFM محصولات مخلوط زایلین ها ، Raffinate و BT تولید می شود.
مخلوط زایلین ها خوراک اصلی واحد پارازایلین و محصول Raffinate بعنوان خوراک مایع پتروشیمی امیرکبیر و محصول BT بعنوان خوراک واحد جداسازی آروماتیکها مورد استفاده قرار می گیرد. در واحد 500 از سیستم احیاء حلال ( Solvent Regeneration ) به منظور تصفیه و نگهداشت حلال NFM استفاده می شود .

 


دانلود با لینک مستقیم


گزارش کارآموزی واحد پارازایلین مجتمع پتروشیمی بو علی سینا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد