پاورپوینت بهداشت مواد غذایی ، 45 صفحه اسلاید
عناوینی از اسلایدها :
تعریف غذا :
- به کلیه مواد خوردنی، آشامیدنی که به وسیله موجودات زنده مصرف و به عنوان منبعی از انرژی و مواد مغذی به مصرف سوخت و ساز بدن می رسد غذا گفته می شود.
- یکی از عوامل موثر درحیات هر موجود زنـــــده غذا می باشد و ادامه زندگی بدون دسترسی به غذای مناسب امکان پذیر نیست.
- همین ماده غذایی در صورتی که ناسالم و غیر بهداشتی باشد نه تنها برای تامین نیازهای بدن مفید نیست بلکه می تواند عامل بـــروز بیماریهای گوناگونی از جمله مسمومیتها ، بیماریهای روده ای، آلرژی، سوء تغذیه و غیره شود.
بهداشت مواد غذایی:
شامل کلیه اقداماتی است که انجام آنها موجب می گردد یک ماده غذایی از ابتدای تولید تا زمان مصرف آن توسط مصرف کننده سالم باشد و موجب بیماری انسان نگردد.
فساد مواد غذایی:
تغییراتی است که در ماده غذایی رخ می دهد به طوری که خوردن آن ماده برای انسان زیان آور می شود.عوامل موثر در فساد مواد غذایی:
راههای ورود میکروب ها به مواد غذایی:
عوامل موثر در بهداشت مواد غذایی:
اصول و روش های نگهداری مواد غذایی
اهداف روشهای مختلف نگهداری
1- حرارت دادن
2- سرما و انجماد
3- خشک کردن
4- مواد شیمیایی
5- غلیظ کردن
6- دود دادن
7- اشعه دادن
8- انبار و سیلو
9- تخمیر
شرایط نگهداری چند نمونه مواد غذایی در انبار
نگهداری غذای کنسرو شده :
3- نگهداری غلات و حبوبات :
4- نگهداری برنج:
5- نگهداری سس مایونز:
شرایط نگهداری چند نمونه مواد غذایی در سردخانه
الف – نگهداری مواد غذایی در سردخانه های بالای صفر
برای نگهداری تخم مرغ باید موارد زیر رعایت شود:
ب-نگهداری مواد غذایی در سردخانه زیر صفر
بهداشت میوه ها و سبزی ها:
طرز تشخیص فساد مواد غذایی :
مواد غذایی مورد عرضه در مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی از نظر کیفیت سه گونه هستند
پاورپوینت بهداشت مواد غذایی