فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:81
فهرست مطالب:
مقدمه :
1 – در خصوص تاریخچه تصفیه آب
2 – در خصوص تاریخچه آب و تصفیه خانه های تهران
فصل اول : آمار و اطلاعات مربوط به طراحی تصفیه خانه آب
1- شناخت ویژگی های جغرافیایی و اقلیمی
1 – 1 – مشخصات جغرافیایی
1 – 2 – درجه حرارت
1 – 3 – بارندگی
1 – 4 – رطوبت
1 – 5 – باد
2 - جمعیت
2 – 1 – روند تغییرات جمعیت در گذشته
2 – 2 – روند تغییرات جمعیت در آینده
3 - میزان مصرف آب
3 – 1 – مصرف سرانه
3 – 2 – موارد مصرف آب و مصرف سرانه
3 – 3 – میزان مصرف بر اساس اطلاعات موجود شهر تهران
4 - منابع تأمین آب
5 - کیفیت آب
6 - محل تصفیه خانه آب تهران
7 – دوره طرح
فصل دوم : معرفی واحدهای تصفیه خانه آب
1 - واحد آشغالگیر
2 - واحد انعقاد ( اختلاط )
2- 1 - مواد شیمیایی منعقدکننده
3 - واحد لخته سازی
3 – 1 – پارامترهای طراحی
3 – 2 – نکات مهم در طراحی حوضچه های لخته سازی
4 - حوضچه ته نشینی
5 - واحد فیلتراسیون
5 – 1 – تقسیم بندی فیلترها
5 – 1 – 1 – فیلترهای تک محیطی
5 – 1 – 2 – فیلترهای دو محیطی
5 – 1 – 3 – فیلترهای چند محیطی
5 – 2 – تقسیم بندی فیلترها از نظر نحوه کارکرد
5 – 2 – 1 – فیلترهای ثقلی
الف ) فیلترهای شنی کند
ب ) فیلترهای شنی تند
5 – 2 – 2 – فیلترهای فشاری
5 – 3 – عوامل مؤثر در طراحی فیلترها
5 – 4 – طراحی فیلترها
5 – 5 – شستشوی فیلترها
6 – صدعفونی نمودن آب
6 – 1 – روشهای رایج ضدعفونی
6 – 1 – 1 – استفاده از UV
6 – 1 – 2 – استفاده از ازن O3
6 – 1 – 2 – 1 – موارد مصرف ازن
6 – 1 – 3 – استفاده از گاز کلر Cl
فصل سوم : محاسبات طراحی واحدها
1 – تعیین میزان دبی تصفیه خانه آب شهر تهران
2 – طراحی آشغالگیر
3 – طراحی حوضچه ته نشینی اولیه
4 – طراحی حوضچه انعقاد
5 – طراحی حوضچه لخته سازی
6 – طراحی حوضچه ته نشینی ثانویه
7 – طراحی فیلترها
مقدمه
1 – در خصوص تاریخچه تصفیه آب :
عمل تصفیه آب آشامیدنی از خیلی قدیم معمول بوده است. بیکر ( Baker ) از نوشته های سانسکریت سال 2000 قبل از میلاد اعمالی نظیر تبخیر و فیلتر کردن آب آشامیدنی را گزارش می دهد.
Wick Sipdons آب را از یک ظرف به ظرف دیگری انتقال داده و در این فرآیند ناخالصی های معلق را فیلتر می کردند.
در نقوش مصری سیزده قرن قبل از میلاد نشان داده که مردم آن زمان به برخی روش ها جهت کاهش آلودگی آب آشنا بودند.
ثبت این روش ها در اسناد پزشکی آن زمان ، حاکی از این حقیقت است که بین آب و سلامت انسان رابطه ای وجود داشته است. و بر اساس همین حقیقت ، هیپوکرات ، پدر پزشکی مدرن ، نوشته اسن که ... هر آن کسی که تمایل به تحقیق صحیح پزشکی دارد باید آب مورد استفاده مردم را در نظر داشته باشد چون اب نقش عمده ای در سلامت دارد.
از تصفیه منابع اب همگانی تا اوایل قرن اول میلادی نشانی یافت نمی شود. در سرچشمه بعضی قنات های مدرن روی مخازن ته نشین کننده موجود بود و در طول آنها
دانه گیرهایی قرار داده شده بود. این قنات ها ، آب اختصاصی تعداد کمی را تأمین
می کرد و چشمه ها یا مخازن ، آب عموم را تأمین می کرد.
عملیات تصفیه آب ظاهراً در قرون وسطی تخفیف پیدا کرد و دوباره در قرن هجدهم تمایل به تصفیه آب تجدید شد و در اوایل قرن نوزدهم تصفیه منابع آبی عمومی در مقیاس بزرگ شروع شد. شهر Paisley در کشور اسکاتلند ، اولین شهری است که دارای منبع آب تصفیه شده بود.
این سیستم شامل عملیات ته نشینی همراه با صاف کردن بود و در سال 1804 کار گذارده شد. این عمل کم کم در کل اروپا توسعه پیدا کرد.
در دو سوم اول قرن نوزدهم ، از فیلتر برای بهتر کردن کیفیت ظاهری آب آشامیدنی استفاده می شد. یک مزیت ناشناخته آن حذف میکروارگانیسم ها که شامل پاتوژن ها می شد ، بود که آب را به خوبی سالم و بی خطر می کرد. قبول این حقیقت در ربع آخر قرن باعث ساختن تأسیسات فبلتر در سرتاسر اروپا وآمریکا شد. در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم فیلتر کردن ، مدافع علیه بیماری های منتقله از آب بود.
قبول تئوری میکروبی انتقال بیماری ها ، باعث ضدعفونی شدن منابع آبی عمومی شد. اولین دستگاه دائم برای کلرزنی آب در بلژیک در سال 1902 نصب شد ، تولید کلر در سال 1909 آغاز و در سال 1913 در فیلادلفیا برای اولین بار جهت ضدعفونی مردن آب ، از این ماده استفاده شد.
فرآیندهای دیگر تصفیه آب کندتر توسعه پیدا کرد. انعقاد به عنوان رسوب دهی همراه با فیلتر شنی در آمریکا مورد استفاده قرار گرفت. نرم کردن آب های سخت در اروپا در قرن نوزدهم انجام شد ولی تا قرن بیستم استفاده گسترده در منابع عمومی پیدا نکرد.
پیشرفت در تصفیه آب در قرن اخیر ، از کل آنچه در کتب تاریخی ثبت شده بیشتر می باشد. به استثنای چند مورد ، فرآیندهای تصفیه بدون شناخت عملی قواعد آن و غالباً بدون روشی که بتوان موفقیت آنها را به طور کمی ارزیابی کرد ، توسعه پیدا کرد.
پروژه پایانی طراحی تصفیه خانه آب شهر تهران