
فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:22
فهرست مطالب :
عنوان صفحه
مقدمه ……….…..………………………………………………………………….
ایمنی کار …….…...…..………………………………………………………….
برنامه کنترل خطرات ..………………………………………………………….
طراحی محل کار ایمنی ……….……………………………………………….
سوانح و ضرورت ایمنی کار …...……………………………………………. 13
قوانین کلی ایمنی در کار ……..……………………………………………… 16
طرح جدید ایمنی در صنعت برق ….….…………………………………… 20
منابع ….…………………………………………………………………………. 22
مقدمه :
در زبان عامیانه کار به صورت آنچه که فرد به عنوان یک شغل انجام می دهد تا درآمدی داشته باشد تعریف می شود. ولی به عبارت دقیق تر ، کار عبارتست از استفاده از جسم و فکر یک فرد برای انجام یا ساختن چیزی بشرط آنکه جنبه استراحت و بازی نداشته باشد
طبیعی است که بشر در انجام هر کاری هدف بدست آوردن نتیجه بیشتر و بهتر و مرغوب تر را دنبال می کند. وقتی از فکر و جسم انسان به خوبی و به درستی استفاده شود نتیجه کار بهتر و بیشتر و مورد پسندتر خواهد بود . اگر تجهیزات وابزاری که برای سرعت بخشیدن به انجام کار و ممکن ساختن کار های عظیم مورد استفاده انسان قرار می گیرند بخوبی نگهداری شده و همواره آماده ارائه خدمات باشند نتیجه حاصل از کار را برای زمان های طولانی تداوم بخشیده و ازدیاد آنرا میسر می سازند . دقت در انتخاب و کیفیت مواد و مصالح مورد استفاده در انجام کار و همین طور دقت در کیفیت انجام خودکار و محصول بدست آمده درجه تقاضا و مقبولیت محصول را افزایش می دهد. به همین دلیل امروزه مسائل و موضوعات مختلفی چون نیروی کار ( شامل انتخاب، دانش ، آموزش ، مهارت و توانائیهای جسمی و ذهنی و . . .) ، روش های کاری ( مطالعه و تغییر روش ها به منظور دستیابی به روش های ساده ، ممکن ، کارآ و کم هزینه و . . .) ، تجهیزات و ابزار کار ( شامل طراحی و ساخت مناسب ، روش های استفاده بهینه ، برنامه های تعمیر ونگهداری و . . . . ) و کیفیت ( شامل کیفیت مواد مصرفی، میانی و محصول ، کیفیت انجام کار و . . .) بسیار مورد توجه قرار گرفته و به صورت رشته های خاص مورد مطالعه پیوسته انسان می باشند .
اما نکته ای که قابل ذکر است اینکه وقتی انسان در انجام کار به میزان بسیار ناچیزی ازدرستی انجام کار دور می شود ( که در بسیاری از موارد این دورشدن کاملا غیرعمد و بعضا بدلایلی اجباری است ) نتیجه کار لطمه بزرگی می خورد وآنطوریکه باید بهتر و بیشتر و مورد پسندتر باشد نمی گردد. یا اینکه وقتی در انتخاب مواد اولیه و کیفیـت آنها دقت کـافی مبذول نمی گردد ( که می تواند بدلایل اقتصادی، جغرافیایی، سیاسی و . . . باشد ) منجربه پائین آمدن کیفیت محصول و نتیجه کار می گردد . مواقعی که ابزار و تجهیزات کار بخوبی نگهداری نشده و بدرستی مورد استفاده قرار نگیرند ضمن کوتاه شدن عمر کاری آن ها در بعضی مواقع شکستگی ، فرسودگی و ازکار افتادگی زودرس پیش آمده و باعث لطمه وارد شدن به اهداف انسان می گردد.
همه این اتفاقات یعنی پائین آمدن کیفیت محصول و نتیجه کار و کم شدن آن نسبت به تلاشی که برای انجام کار مبذول شده ، از همان ابتدا که بشر شروع به کار نموده وجود داشته است و به همین دلیل یکی دیگر از موضوعاتی که مورد توجه انسان قرار گرفته ایمنی کار می باشد.
از همان آغاز بشر به فکر این بوده که در انجام هر کاری جنبه ایمنی آنرا مورد مطالعه قرار داده و از اتفاقاتی که منجربه کاهش میزان محصول یا نتیجه کار و پائین آمدن کیفیت آن و هدر رفتن نیرو و تلاش های فراوان صرف شده برای انجام کار میگردند جلوگیری نماید. مثال زیر توجه انسان اولیه به ایمنی کار را بخوبی نشان می دهد.
بشر اولیه وقتی تلاش نمود که سنگی را با کمک نیروی بازو طوری بشکند یا باصطلاح امروزی طوری بتراشد که لبه نسبتا نازک و تیزی داشته باشد تا بتواند مثلا بدن حیوان شکار شده را ببرد خیلی زود متوجه شد که پس از انجام کار، آن قسمت از سنگ که بدست گرفته بود باعث وارد شدن صدمه به دست او شده است و لذا با پیچیدن برگ درخت به دور آن میزان صدمه وارده به دست را کاهش داد. این همان فکر و توجه به ایمنی کار می باشد.
تحقیق ایمنی کار