هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه بررسی و مقایسه جایگاه مهار و هیجان خواهی بین دانشجویان ورزشکار ( زن و مرد ) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

اختصاصی از هایدی پایان نامه بررسی و مقایسه جایگاه مهار و هیجان خواهی بین دانشجویان ورزشکار ( زن و مرد ) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه بررسی و مقایسه جایگاه مهار و هیجان خواهی بین دانشجویان ورزشکار ( زن و مرد ) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز


پایان نامه بررسی و مقایسه جایگاه مهار و هیجان خواهی بین دانشجویان ورزشکار ( زن و مرد ) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

 

 

 

 

 

 



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:130

فهرست مطالب:
عنوان     صفحه
چکیده     
فصل اول :     
مقدمه     3
بیان مسئله     12
اهداف تحقیق     12
اهمیت موضوع     13
فرضیه های تحقیق     13
تعاریف نظری و عملیاتی     14
فصل دوم :     
تاریخچه جایگاه مهار     16
نظریه های مربوط به جایگاه مهار     19
تحقیقات انجام شده در رابطه با جایگاه مهار     26
هیجانها چیستند ؟     40
تاریخچه هیجان خواهی     44
نظریه هایی در زمینه هیجان خواهی     57
تحقیقات انجام شده در رابطه با هیجان خواهی     68
روانشناسی ورزش چیست ؟     79
تاریخچه مختصر روانشناسی ورزش     89
مطالعات و تحقیقاتی در مورد ورزشکاران     93
فصل سوم :     
جامعه آماری     98
نمونه آماری و روش نمونه گیری     98
ابزار تحقیق     104
طرح تحقیق     106
روش جمع آوری داده ها     107
روش تحلیل داده ها     107
فصل چهارم :     
تجزیه و تحلیل     109
یافته های توصیفی     109
یافته های مربوط به فرضیه های پژوهش     111
یافته های جانبی     112
فصل پنجم :     
بحث و نتیجه گیری     120
محدودیتهای تحقیق     123
پیشنهادات     124
منابع فارسی     125
منابع لاتین     128

 

مقدمه :
بیشتر امور زندگی روزمره ما با احساسات و هیجان توأمند . شادی و اندوه ،                  بر انگیختگی و و نومیدی ، عشق و ترس ، شیفتگی و تنفر ، امید و ناامیدی – همه اینها و خیلی بیشتر از اینها احساساتی هستند که ما غالباّ در طی یک روز تجربه می کنیم . ( محی الدین بناب – 1375) .
زندگی بدون این قبیل احساسات ملال انگیز است . آنها به زندگی رنگ و بو می دهند . آنها چاشنی زندگی هستند که به حیات ما لذت زندگی می بخشند . ما میهمانی ها و قرار ملاقات های خود را با اشتیاق انتظار می کشیم : ما رضایت خاطری را از به دست آوردن یک نمره خوب حاصل کرده ایم با شوق فراوان به یاد می آوریم ، حتی نومیدی های تلخ دوران کودکی را با تلفن یادآوری می کنیم . از سوی دیگر وقتی که هیجانهای ما خیلی شدید باشند و به آسانی بر انگیخته شوند به راحتی می توانند ما را دچار زحمت کنند . آنها می توانند قضاوت ما را منحرف سازند . ، دوستان را به دشمنان تبدیل کنند ، و ما را چنان بیچاره کنند که گویی بیمار تب آلود هستیم . ( محی الدین بناب – 1375)
هر هیجان شدید چند مولفه کلی دارد ( لازاروس 1 ، 1991، فریجدا 2 ، کوئیپرز  3 و شور  4 ، 1989) ، یکی از مولفه های هیجان که با آن آشنا ییم ، تجربه شخص ما از هیجان است ، یعنی حالت عاطفی یا احساساتی که با  هیجان همراهند . واکنشهای جسمانی ، دومین مولفه هیجان محسوب می شوند .
______________________________________
1) Lazaroos                      2) kuipers
3) Frijda                           4) Schure        
سومین مولفه، مجموعه افکار و باورهایی است که با هیجان همراهند و ظاهراّ به طور خود کار در ذهن پیدا می شوند . چهارمین مولفه تجربه هیجانی ، جلوه های چهره است . پنجمین مولفه ، واکنشهای کلی  به هیجان است . ششمین مولفه ، پیدایش تمایل به دست زدن به اعمالی معین در ارتباط با هیجان است . یعنی سلسله رفتارهایی که هنگام تجربه هیجانی رخ می کنند ، ( براهنی و دیگران ، 1382)
در حالت بر انگیختگی هیجانی ممکن است خود را سرشار از منابع و قوای تازه ای بیابیم و یا بر عکس به کلی مات ، مبهوت و بی حرکت در جای خود باقی  بمانیم اما شدت و ضعف هیجان صفت مشخصه آن محسوب نمی شود بلکه اختلافات کیفی هیجانها است که دارای اهمیت بسیاری است . ( طباطبایی راد ، 1370، 1369 )
هیجانها ارزش انگیزشی دارند و ما را وادار به فعالیت می سازند ضمناّ هیجانها باعث فعالیت هایی می شوند که متوجه هدفی است مثلاّ رفتار آزار و اذیت ، ممکن است باعث فرار از شخص یا عامل آزار دهنده شود . آن چه مسلم است هیجانها در رفتار فرد اثر داشته و ممکن است رفتار را مختل کنند و یا موجب هماهنگی آنها شوند . هیجان رفتار شخص را موقتاّ مختل ولی از طرف دیگر ممکن است ظهور رفتارهای تازه و معطوف به هدف را موجب گردد . به طور کلی وقتی شدت هیجان فوق العاده نباشد عملکرد فرد را تسهیل می کند ولی هیجان خیلی شدید رفتار را مختل می سازد ( طباطبایی راد ،             70- 1369)
دستگاه کناری در رفتارهای هیجانی دخالت دارد . در میمونهایی که در بعضی نواحی دستگاه کناری ضایعه دارند در مقابل کوچکترین تحریک ، واکنش خشم مشاهده می شود این امر نشان می دهد نواحی تخریب شده نوعی تاثیر باز داشتی اعمال می کرده اند ، بر عکس میمونهایی که ضایعاتی در سایر نواحی دستگاه کناری دارند دیگر قادر به ابراز رفتار پرخاشگرانه نیستند و حتی اگر مورد حمله قرار گیرند هیچ گونه خشمی بروز     نمی دهند . این میمونها حمله کننده را نادیده می گیرند و چنان رفتار می کنند که گویی چیزی اتفاق نیافتاده است ( براهنی و دیگران ، 1368)
هیجان خواهی 1 تنوع در احساسات و تجارب از نیازهای آدمی است چنانکه ، بعضی ها حتی خطر هم می کنند تا به چنین تجربه ها یی دست یابند . برای اندازه گیری این نیاز ذاکرمن 2  آزمونی ترتیب داد به نام مقیاس هیجان خواهی که نام اختصاری SSS 3 را بر خود دارد . این مقیاس شامل سلسله سوالهایی است برای ارزیابی تمایل فرد برای دست زدن به فعالیت های مخاطره انگیز یا ماجرا جویانه ، جستجوی تجارب حسی تازه ، لذت بردن از هیجان تحریکات اجتماعی و اجتناب از کسل شدن می باشد . ( محی الدین بناب – 1374)
تحقیقاتی که با استفاده از مقیاس هیجان خواهی انجام شده نشان می دهد که بین آدمیان از لحاظ هیجان خواهی تفاوتها ی زیادی وجود دارد ( کرول4  زاکرمن و گل 5 1982) .
علاوه بر این به نظر می رسد هیجان خواهی خصلتی است که در موقعیتهای گوناگون از همسانی برخوردار است . افرادی که به گفته خود در یکی از قلمرو های زندگی از     تجربه های تازه لذت می برند ، معمولاّ در قلمروهای دیگر از زندگی ، خود را به عنوان آدمی ماجراجو توصیف می کنند.
___________________________________________
1)Sensation  seeking                2) zu kerman
3) Senstion seeking scale           4) Cerool
5) Gell
 معلوم شده است که نمره های بالا در مقیاس هیجان خواهی با تعدادی از خصوصیات رفتاری ارتباط دارد ،مثلاّ پرداختن به ورزشها ،مشاغل و یا سرگرمیهای خطرناک ( مانند چتر بازی ، موتور سواری ، آتش نشانی ، غواصی ) ، تنوع خواهی در تجارب جنسی و مواد مخدر ، نترس بودن در مقیاسها یی که معمولاّ هراس آورند ( ارتفاعات ، تاریکی و مار ) ، خطر جویی در قمار و ترجیح غذاهای غیر عادی ، حتی وقتی که افراد درباره عادتهای رانندگی شان سوال می شود . طالبان هیجان بیشتر سرعتهای بالاتری گزارش می کنند تا طالبان هیجان کمتر تفاوت افراد از لحاظ هیجان خواهی در واکنش آنها نسبت به یکدیگر نیز منعکس می شود . طالبان هیجان بیشتر دست به فعالیت بی ثمر و ماجراجویانه ای می زنند . طالبان هیجان بیشتر معمولا با افرادی که هیجان خواهی بیشتری دارند و طالبان هیجان کمترمعمولا با افراد مشابه به خود ازدواج می کنند . همگونگی زن ومرد از لحاظ این خصلت ،می تواند میزان سازگاری در زناشویی را پیش بینی کند . ( فیشر ، زاکرامن و نیب 1981 ) 1 اگر زن یا شوهر نمره بسیار بالائی در مقیاس هیجان خواهی داشته باشند و همسر نمره بسیار پایین ، احتمال عدم توافق در زناشویی افزایش می یابد این مطلب بخصوص وقتی صادق است که نمره زن در مقیاس هیجان خواهی بسیار بالا باشد . کسی که طالب هیجان بیشتر است ممکن است طالب هیجان کمتر را آدمی کسل کننده و محدود کننده بداند اما چرا این اختلاف درمواردی بیشتر اهمیت پیدا می کند که زن هیجان خواهی بیشتری دارد ؟


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه بررسی و مقایسه جایگاه مهار و هیجان خواهی بین دانشجویان ورزشکار ( زن و مرد ) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد