دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
دانشـکده مهندسـی برق
سمینار کارشناسی ارشد مخابرات- موج
عـنـــوان :
جایگاه فیبر و ادوات نوری در شبکه مخابراتی نسل آینده (NGN)
تهیـه کننـده :
فــرهاد دلفانـی
استاد درس :
دکتـر نصرت ا…گرانپایـه
استاد راهنما :
دکتـر نصرت ا…گرانپایـه
چکیده
در این گزارش جایگاه فیبر و ادوات نوری را در شبکههای مخابراتی نسل آینده بررسی میکنیم. ابتدا شبکههای نسل آینده، معماری، مشخصات و اجزا آن را شرح میدهیم سپس تجهیزات NGN و نقش مهم تکنولوژی فیبر نوری را در این شبکهها عنوان میکنیم.
کلمات کلیدی:
NGN, Optical Fibre, Gateway, Switching, WDM, DWDM, PSTN
مقدمه
امروزه شبکههای عمومی به دلایل متفاوتی ناهمگن هستند. مشتریان به خدماتی همانند صوت داده و ویدئو نیاز دارند و از وسایل متفاوتی نظیر نوت بوکها، PDAها، تلفنهای سلولار، دوربینهای ویدیویی و غیره استفاده میشود. بنابراین رنج وسیعی از وسایل سیار و ثابت پدیدار میشود.
ازدیدگاه مشتری ناهمگن بودن شبکه غیرقابل درک است. درگذشته شبکههای متفاوتی برای پاسخ به این نیازهای متنوع توسط فراهمکنندههای سرویس ساخته شده است که هر یک برای یک نیاز ویژه بهینه شده بودند. برای مثال PSTN برای خدمات صوتی، شبکه Ip برای خدمات اینترنت (Web) و شبکه داده مبنی بر سوئیچ برای خدمات ATM و Frame relay و هم چنین شبکههای ویژهای برای یک کاربرد خاص نظیر کنفرانس ویدیویی طراحی شده بودند [3] [1].
این گزارش براوردی از شبکههای نسل آینده، فواید NGN و همچنین نقش مهم تکنولوژی انتقال فیبر نوری را که اخیراً توسعه داده شده است را ارائه میکند. تکنولوژی DWDM دسترسی به NGN را میسر میسازد. خدمات NGN مبنی بر سوییچینگ پیشرفته با یک سطح کنترل یکپارچه خواهد بود. در فصل 2 تعریفی از NGN ارائه و معماری و اجزا اصلی آن معرفی میشود در فصل سوم اتصالهای متقابل نوری و فوتونی بررسی میشود. در فصل چهارم فیبرها و ظرفیت آنها در شبکه NGN، اجزا ارسال سیستم انتقال فیبر نوری و درنهایت برد فیبرهای موجود بررسی می شود. انتخاب معماری شبکه عنوان فصل 5 میباشد در این قسمت سه معماری شبکه مختلف معرفی میشود شبکه Shared Ip-Only ، شبکه مرکب و شبکه فیبر. و در فصل 6 به dark fibre ها پرداخته میشود و نگاهی به تکنولوژیهای موجود و آینده، تکنولوژیهای فیبر و سوییچینگ نوری آخرین فصل این گزارش به شمار میآید.
دانلود متن کامل پایان نامه کارشناسی ارشد برق- مخابرات – جایگاه فیبر و ادوات نوری در شبکه مخابراتی