فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:23
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
مقدمه .......................................................................................................................1
اصول و مبانی شبکه ....................................................................................................2
قطعات سخت افزاری ..................................................................................................2
قطعات نرم افزاری.......................................................................................................4
انواع شبکه های بی سیم..............................................................................................5
محبوبیت شبکه های بدون سیم....................................................................................7
ابزارهای جانبی در شبکه های بدون سیم.........................................................................7
تفاوت شبکه های بی سیم
در مقایسه با شبکه های مبتنی بر سیم.........................................................................8
فواید تکنولوژیWIRE LESS....................................................................................10
معایب شبکه های wire less.....................................................................................11
تقسیم بندی سیستم هایWireless ...........................................................................11
استاندارد های شبکه های بی سیم...............................................................................12
استانداردهای شبکه های محلی بی سیم.....................................................................14
معماری شبکههای محلی بیسیم................................................................................15
امنیت در شبکه های بی سیم .....................................................................................16
عناصر فعال شبکههای محلی بیسیم..........................................................................17
برد و سطح پوشش شبکه های بی سیم........................................................................18
امن سازی شبکه های محلی بی سیم براساس استاندارد802.11................. ......................................................................................20
قابلیتها و ابعاد امنیتی استاندارد 802.11 ............................................................. 20
آینده Wireless.........................................................................................................22
منابع..........................................................................................................................23
مقدمه
در دنیای امروز با افزایش جمعیت و رشد شهرها ضرورت برقراری ارتباط مفید و موثر بیش از پیش احساس می شود و همواره تغییر و تحول چشمگیری در این خصوص از سوی صاحبان صنعت ارتباطات در جهان صورت می گیرد.
پیدایش ابزارهای ارتباطی اولیه نظیر تلگراف سبب شد تا انسان ها خود را به یکدیگر نزدیک تر کنند و اختراع تلفن باعث گردید این نزدیکی بیشتر احساس شود.
سر انجام با به میان آمدن رایانه و آرپانت یا اینترنت امروزی افق جدیدی در عرصه ی ارتباطات گشوده شد و به همین بهانه شبکه های ارتباطی پدیدار شدند. گسترش جوامع اداری باعث شد شبکه های رایانه ای نیز رشد چشمگیری پیدا کرده و امروزه شاهد یک نبرد واقعی در این زمینه باشیم.
مبحث شبکه بسیار گسترده و پیچیده است اما ما در اینجا به بررسی شکل نوینی از شبکه های رایانه ای و ارتباطی تحت عنوان wireless یا بدون سیم خواهیم پرداخت. فن آوری بدون سیم مدتهاست که مورد استفاده قرار می گیرد. برای برقراری ارتباط تلفن همراه، بین شهری و یا بین المللی و نیز برقراری ارتباط بین یگان های نظامی گوشه ای از این فن آوری است. اما تبادل اطلاعات از یک محل به محل دیگر دسترسی جدیدی در دنیای بدون سیم فراهم آورده و هر روز بر دامنه کاربران آن افزوده می شود.
شبکه های بدون سیم از تکنولوژی انتقال رادیویی استفاده می کنند و نیاز است کاربران برای استفاده از این شبکه ها به تجهیزات مربوطه مجهز باشند.
اصول و مبانی شبکه :
یک شبکه در ساده ترین وضعیت چیزی می باشد که امکان برقراری ارتباط بین دو یا چند کامپیوتر با یکدیگر و یا سایر وسائل را فراهم می سازد. این امکان به کارگیری کامپیوترها و شبکه ها را جهت استفاده اشتراکی اطلاعات ، همکاری برای انجام یک کار، چاپ و حتی ارتباط مستقیم از طریق پیام های آدرس گذاری شده به صورت مجزا را در اختیار کاربران قرار می دهد.
شبکه ها به سه دسته مجزا تقسیم بندی شده اند: شبکه های محلی (LANها) ،شبکه های گسترده (WANها) وشبکه های منطقه ای (MANها) . تفاوت بین دو نوع اول آسان می باشد LANها جهت متصل نمودن قطعاتی که نسبتاً در یک محیط قرار گرفته اند استفاده می شوند. WANها جهت متصل نمودن قطعات با فاصله های جغرافیایی به کار گرفته می شوند. نوع سوم، شبکه های منطقه ای (MANها) می باشند. شبکهMANاگرچه از طریق استانداردProject 802سازمان IEEEتعریف شده است (یعنی استانداردی که LANها را تعریف می کند)اما آنها بیشتر با WANها مرتبط می باشندتا LANها. آنها نسبتاً نامشخص بوده و به ندرت به کار گرفته می شوند.
قطعات سخت افزاری شبکه:
قطعات سخت افزاری پایه شامل سه نوع وسیله می باشند:
• رسانه های انتقال
• وسایل دسترسی
• تقویت کنندها
رسانه های انتقال :
رسانه های انتقال رسانه هایی می باشندکه جهت حمل سیگنال های یک شبکه به مقصد استفاده می شوند. انواع رسانه ها شامل کابل های هم محور، جفت به هم تابیده و حتی فیبر نوری نیز می باشد.
انواع رسانه هایLAN می توانند غیر ملموس باشند. می توانند سیگنال های نوری، رادیویی و حتی مایکروویو در هوای باز باشند.
WAN نیز رسانه های انتقال خودرا دارد. آنها به طور نسبی از رسانه های دیجیتال مخابراتی از یک حمل کننده مخابراتی اجاره و ساخته می شوند.
وسایل دسترسی :
وظایف یک وسیله دسترسی به شرح زیر است :
• قالب بندی صحیح داده ها تا در شبکه مورد قبول واقع شوند
• قرار دادن داده ها بر روی شبکه
• پذیرش داده های انتقالی که برای وسیله آدرس گذاری شده است
در یک شبکه محلی، وسیله دسترسی به عنوان کارت رابط شبکه (NIC/NETWORK INTERFACE CARD) شناخته می شود. NIC یک کارت مداری می باشد که در کامپیوتر نصب می شود و یک شکاف I/O بر روی بورد اصلی کامپیوتر را اشغال می کند. شبکه از طریق کابل به درگاهی که بر روی کارت قرار دارد متصل می شود. NICداده های مورد نیاز برنامه های کاربردی را جهت انتقال چارچوب بندی می کند، داده ها را به اشکال دودویی در شبکه قرار می دهد و چارچوب هایی را که برای کامپیوتر مربوطه آدرس گذاری شده اند دریافت می کند.
در یک شبکه گسترده(WAN)وسیله دسترسی یک مسیریاب می باشد. مسیریاب ها در لایه 3 از مدل مرجع OSI عمل می کنند. یک WANدر رابطه با متصل نمودن دو یا چند LAN به کار گرفته می شود.
تقویت کننده ها :
یک تقویت کننده قطعه ای می باشد که سیگنال های انتقال داده شده را قبول می کند، آنها را تقویت می کند و مجدداً بر روی شبکه قرار می دهد. در یک LAN، یک تقویت کننده _ به عنوان یک هاب شناخته شده است _ امکان شبکه ای شدن چند وسیله را با فراهم نمودن چند نقطه ورود به شبکه ممکن می سازد. واقعیت غیر قابل انکار این است که سیگنال های انتقال داده شده توسط رسانه ای که آن ها را حمل می کند آسیب پذیر می باشند. سیگنال های الکترونیکی که بر روی سیم قرار می گیرند به طور اجتناب ناپذیری تا حدی از حالت اولیه خودخارج می شوند.
تحقیق شبکه کامپیوتری