هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله پروژه پرورش ماهی

اختصاصی از هایدی دانلود مقاله پروژه پرورش ماهی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 

پروژه پرورش ماهی

 


مقدمه:

 

امروزه در همه کشورها وقتی که بحث تولید میشود و جهت شاخصهای رشد قتصادی ،درآمد ناخالص ملی کشورها مطرح میشود مراکز تولیدی بیشتر مورد نظر قرار می گیرند.
تولید گوشت و فرآوردهای گوشتی نیز جایگاه ،ویژه خود را پیدا می کند . پس از چند دهه تولید فراورده های پروتئینی جایگاه پرورش ماهی ماهی و استفاده از ماهی به عنوان منبع پروتئینی مناسب در سبد روزانه مصرفی همه جوامع نموده پیدا می کند.
در کشورهای اروپای مصرف سرانه ماهی در سبد مصرفی سالانه به ازای هر نفر 15الی 20 کیلو گرم است حال انکه این میزان ماهی در کشورهای آسیایی به مقدار 1 الی 5 کیلو میرسد که البته در جند سال اخیر بیشتر به این امر توجه شده است زیرا بیش از نصف مواد پروتئین آن جذب بدن میشود وانسان بعنوان عاملترین آفریده پروردگار حیف است که ازارزش موهبتها ونعمت ویژه خدادادی بی بهره باشد
قزل آلا نخستین گونه از خانواده آزاد ماهیان است که به عنوان غذای اصلی انسان رشد و پرورش یافت. در حال حاضز این ماهی سهم با ارزشی در تأمین غذای انسان دارد، علت این امر فقط ارزش غذایی بالای این ماهی و کمیاب و گران شدن ماهیان وحشی که از طبیعت صید می شوند نیست، بلکه به این دلیل است که این ماهیها غنی از چربی های اشباع نشده ای هستند که وجودشان در غذای سالم ضروری است.
ماهی قزل آلای پرورشی را به شکل های مختلفی می توان به عمل آورد و به بازار فروش و مصرف عرضه می شود این شکل ها شامل ماهی تازه ، ماهی منجمد، ماهی شور و بسته بندی شده (فیله و استیک) می باشد.
تخم ماهیان را می توان به صورت خاویار مرغوب عمل آوری و عرضه نمود.
روش های جدید پرورش ماهی در آب شیرین نیز همانند پرورش ماهی در آب شور در جهت تولید بیشتر و بهتر و تغییراتی یافته اند،اما پرورش دهندگانی موفقترند که بتوانند با برنامه ریزی مناسب ماهی قابل طبخ یا بازاری را در زمان مناسب و با قیمت مناسب به بازار عرضه کنند تا بدین ترتیب بتوانند با فروش ماهی به قیمت بالاتر بخش بیشتری از هزینه های تولید را جبران نموده و به سود بیشتری دست یابد پرورش قزل آلا صنعت جالب و جذابی است اما پیوسته در حال یافتن رقیب می باشد.
محدودیت های موجود در زمینه منابع آب و هوا باعث شده است که بهره برداری دو یا چند منظوره و چند بار از منابع آب همواره مد نظر قرار گیرد که این روش بهره برداری در بسیاری از کشورها متداول است.
در کشورمان با میزان بارندگی متوسط سالیانه کمتر از یک سوم متوسط بارندگی دنیا جزء مناطق نیمه خشک محسوب می شود لذا تلاش برای بهره برداری حداکثر از منابع آب و خاک در کشور بسیار ضروری است برسی ها نشان می دهد که بالغ بر 70% از منابع آب قابل دسترس در کشور صرف فعالیت های کشاورزی می گردد که عموماً از طریق چاه ها و چشمه ها و قنوات استحصال می شود.

شرح تولید و خدمات:
ابتدا مروری بر روش های پرورش ماهی
مهمترین مسئسسله در راه دستیابی به هر نوع پرورش ماهی پیدا کردن و دسترسی به یک محل مناسب برای پرورش ماهی است دو پارامتر ضروری برای این کار لازم است.
1. وجود منابع تأمین آب تمیز به مقدار کافی و با ویژگیهای شیمیایی مناسب می باشد.
2. محل مورد نظر باید از نظر دسترسی در وضعیت مطلوبی باشد به عنوان مثال یک مزرعه پرورش ماهی که از بازار فروش و محل تهیه و تأمین غذای ماهی فاصله زیادی داشته باشد ممکن است به علت بالا بردن هزینه های حمل و نقل و تولید مقرون به صرفه و فاقد سود دهی نباشد.

 

منبع تأمین آب
مقدار ماهی زنده در یک مزرعه معمولاً بر حسب تن محاسبه می شود که باید از منبع تأمین آب به نسبت 5 لیتر در ثانیه به ازای هر تن ماهی زنده برخوردار باشد بیشترین میزان آب مورد نیاز مزرعه پرورش ماهی قزل آلا زمانی می باشد که ماهی ها از نظر متوسط وزن در بالاترین حد خود باشند.

 

 

 

خواص شیمیایی آب
لازم است که آب مرفی مزرعه پرورش قزل آلا فاقد هرگونه آلودگی باشد میزان اکسیژن آب باید به نسبت 100% باشد آبی که دارای PH خنثی یا قلیایی ضعیف و PH آن در حد 5/7 تا 7 باشد برای پرورش قزل آلا مناسب است.
محل مورد نظر:
محل مورد نظر می تواند تهیه شده باشد از کانالهای استخرهای دراز بتونی، حوضچه های (تانکی) پرورش ماهی، سواحل محصور، استخرهای خاکی، پرورش در آب دریا به صورت قفس در کشور ما متداولترین روش پرورش ماهی بخصوص ماهی قزل آلا در استخر های بتونی و کانال های دراز بتونی می باشد.
پرورش ماهی که برای مصارف استفاده می شود گونه ای است که پس از مراحل پرورش ماهی (حداکثرتولید 8 ماهه) که معمولاً 400 تا 500 گرم مصرف استاندارد آن می باشد یک پرورش ماهی می تواند به گونه های زیر ماهی و فعالیت تولید و تکثیر نماید.
1. بسته بندی ماهی منجمد
2. فیله کردن ماهی
3. فروش (تخم ریزی و تکثیر)
4. فروش بچه ماهی
5. فروش ماهی برای مصارف

شرح تولید وپرورش وتکثیر ماهی قزل آلا:

 

قز ل آلای رنگین کمان موجود در ایران به نام ملی oncorhynghus mykiss
یکی از ماهیان پرورشی مزارع پرورش ماهی است وبه دلیل خوب دست آموزشدن وقابلیت سازگاری با آب و هوا محیط بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
این نوع ماهی بومی منطقه ایران نیست بلکه در آلاسکا و کالیفرنیا و وسواحل شمال غرب آمریکا زیسته ودر کشورما برای اولین بار در سال1336 بوسیله دکتر معتمد به طور آزمایشی در کرج مورد توجه قرار گرفت وبدین زمان پرورش آن متداول گردید.
موجودیت این کارگاه در سال اول سرمایگذاری فقط پرورش است زیرا که برای تکثیر نیاز به ماهیان مولد است امید است که در سال های آتی با ایجاد سه فاز تولیدی به پرورش وتکثیر ان بپردازیم.
فاز اول: تکثیر وپرورش فصلی ماهی
فاز دوم: تکثیر وپرورش خارج از فصل بهار( رژیم نوری)
فاز سوم: تکثیر وپرورش تابستانه (رژیم نوری )

 

 

 


مبحث تکثیر:
ماهی قزل آلا به شکل طبیعی در فصل پاییز وزمستان تکثیر میشود وبه صورت مصنوعی ، تخم واسپرم ماهی ماده ونر پس از لقاح در سالن های آنکولاباسیون خوابانده میشود تا به مراحل تخم چشم زده ، هحچری، بچه ماهی ، انگشت قد وپرواری برسد.

 

تخم سبز:
در زمان تکثیر ماهی قزل آلا تخمکها واسپرمها هر کدام از ماده ونر با هم لقاح می شوند وتقسیمات میتوز و میوز ، انجام می شود وتوده سلولی شکل می گیرد، معمولا تا 48 ساعت پس از لقاح تخم سبز قابل حمل است ولی پس از ان باعث تلفات شدید می شود.
تخم چشم زرد: بسته به دمای اب کارگاه در فصول مختلف تخم سبز پس از طی 11الی 18 روز چشم زده می شود . طیبیعتا در دمای بالا ( فصل بهار وتابستان) این مدت زمان پیرامون 11 رو ز در فصل طبیعی تکثیر(زمستان وپاییز) این زمان پیرامون 18 روز دور می زند. در این مرحله تخم چشم زده قابل فروش است که اکثرا در این مرحاه تخم ها را حمل می کنند. که قیمت معمولی در سال جاری حدود 70ریال به ازای هر تخم ،ودر فصل بهار و تابستان بدلیل عرضه کم وتقاضای زیاد در این فصول به مبلغ 100 ریال هم افزایش می یابد.

 

 

 

حالت هحجری:
پس از مرحله چشم زدگی مرحله هحجری است که در این مرحاه لازمه دارای یکسر زرده است وتغذیه نمی شود بلکه از همان یکسر زرد تغذیه ورشد می کند و حاصل می شود تا حالت فعال شدن ونگهداشت خود بین کف وسطوح آب تغذیه نمی شود وپس از آن شروع به تغذیه می شود .
حالت های بعدی: پس از مراحل فوق نوبت میرسد به انتقال ماهیان50 گرم به بالا در استخرهای کوچک وبعد از ان به نسبتهای وزن ماهی در استخرهای بزرگ.

 

فاز رژیم نوری :
رژیم نوری دارای دو فاز نور بلند ونور کوتاه است مه مراحل رسیدگی تخم ها و اسپرم ها در ماهیان ماده ونر در دو مرحله ، مرحله اول (18 ساعت نور و6 ساعت تاریکی) ، ومرحله دوم(18 ساعت تاریکی و6 ساعت نور ) انجام می شود .در پایان مرحله نور کوتاه رسیدگی تخم ها و اسپرم ها حاصل می شود وماهیان قابل تکثیر می شوند در زمان رژیم نوری بازار فروش تخم ماهی و بچه ماهی داغ تر و بهتر است.

 

 

 


مبحث پرورش:
همانطور در ابتدای کار گفته شده پرورش ماهی می تواند به چند روش اجرا شود 1) پرورش در قفس 2) پرورش در استخرهای خاکی 3) پرورش در استخرهای بتونی گرد ی یا مستطیلی
ماهی قزل الا در آبهای صاف وزلال و شفاف شرایط رشد بیشتری وبهتری خواهد داشت که اب آن دارای سرعت جریان مناسب رشد ماهی باشد آب چشمه وچاه با وجود اکسیژن ناچیز در صورت هوا دهی و اکسیژن دهی مناسب برای پرورش قز ل آلا است. دمای مناسبc14 بهترین دما برای غذا دهی ماهی قزل آلا است.
پرورش ماهی در دو مرحله حد وسط جهت فروش بچه ماهی و فروش ماهی پرواری است.
پرورش بچه ماهی :
در هر گروه سنی و وزنی ماهی وسایز آن در ابعاد استخرها تعداد مشخص بچه ماهی ریخته می شود ودرهرمرحله پارامترهای مربوط به تغذیه از نظر در صد پروتئین مصرفی وسایر موارد مربوط به آنالیز مقدار رعایت می شود در بحث ماهیدار کردن اسخرها موارد ذیل باید رعایت شود مثل سرعت جریان آب (استاندارد 2_3 cm)، تعویض آب استخرها با مدت زمان مشخص که بستگی اکسیژن آب ، آمونیاک آب وخیلی از پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب در بردارد.
تعداد بچه ماهیان در استخرها :
در بحث تراکم بچه ماهیان تا حالت پرواری بستگی به شرایط هر کارگاه ومیزان آبدهی هر استخر ،ثابت یا کم شدن ورودی ، وضعیت خود استخرها از نظر شرایط آبگیری و شستشو و آلودگی یا عدم آلودگی آب متفاوت است.در شرایط استاندارد مزرعه در تراکم های معمولی یا تراکمهای 5/1تا 2 برابر پرورش داده می شود .
مبحث رقم بندی:
در مبحث رقم بندی حتما مواردی مثل قطع غذا بدلیل جلوگیری از استرس به ماهی باید رعایت شود معمولا در اوزان ، بین میل به تغذیه در بچه ماهیان زیاد است حالت هم جنس خواری فراوان دیده میشود.بیشترین رقم بندی را برای جلوگیری از رفابت غذایی بکار می برند چون که ماهیان بزرگتر در غذا نسبت به ماهیان کوچکتر فعال تر اند. رقم بندی در انواع اتوماتیک ماشینی ، رقم بندی اتوماتیک حوری ،هیوم،ورقم بندی دستی انجام شود.
فواید رقم بندی:
1)جلوگیری از عمل هم جنس خواری
2) ایجاد ماهیان همسان در استخرها
3)آسان شدن انتخاب دانه بندی
4) جلوگیری از رقابت غذایی

 

معایب رقم بندی:
1)نقصان در رشد بدلیل قطع غذایی48 ساعته
2)استرس در ماهیاندر اثر رقم بندی

 


تغذیه :
به جرات می توان گفت تغذیه مهم ترین رکن در نگاه صنعتی به بحث پرورش ماهیان و بهره وری مراکز تولید این فراورده است در شرایط بچه ماهی وبچه ماهیان انگشت قد میزان پروتئین در آنالیز غذایی آنها بیشتر از اقلام دیگر است.
چون رشد ومیزان افزایش وزن ،شکل بندی واستخوانبندی بچه ماهیان بستگی فراوان به ان دارد. البته در صورت کمبود ویتامین ها و افزودنیها ی دیگر غذایی معمولا بصورت پودر خیس شده در آب ومخلوط با غذا استفاده میگردد. هر کدام از اقلام غذا مثل غذای تر ،مرطوب وخشک با درصد رطوبت متفاوتی بترتیب (60تا80%)-(20تا40%)-(8تا12%) می باشد.
سایزهای غذا برای بچه ماهیان تا مرحله پرواری متفاوت است واز غذای آغازین مثل sft000-،sft000،sftتاsft1،sft2،sft3 ،fft،gft1،gft2 در نظر گرفته می شود. که برای داروها وبچه ماهیان ازغذاهای خارجی مارک فرانسه مثل بیومار وبرای بچه ماهیان از 5 گرم به بالا از چند شرکت در هشتگرد استفاده می شود.
در حال حاظر غذای دست ساز در این طرح توجیهی به سایزهای ماهیان داده نمیشود ولی در برنامه های آتی مورد گنجانده خواهد شد.

 

ضریب تبدیل غذایی:
به زبان ساده تبدیل غذای مصرفی روزانه به گوشت در بدن ماهی است. اینکه به ازای هر کیلو گرم غذای مصرفی چقدر به گوشت تبدیل می شود. مصرف غذای sft2برای بچه ماهیان 4گرمی ظرف 19 روز در فصل بهار با دمای 13-14
Cبا6 وعده غذایی واستفاده از غذایی چند ظریب 6% رادر برداشت که بصورت آزمایشی در سال اول انجام میشود .

 

پاکداشت محیط زندگی آبزیان:
بدلیل تجمع فضولات ،بستن خزه وجلبک کف ودیواره اسخرها وتغیرات شیمیایی آب و پارامترهای مربوط به آب مثل ph،اکسیژن، گاز کربنیک وغیره لازم است حداقل هر 15 روز یکبار این کار را انجام شود.

 

ضد غفونی استخرهای حاوی ماهی:
بدلیل وجود بعضی از باکتریها و قارجها گروه سایر وکنیگازیس از داروهای رایج مثل کات کبود(سولفات مس) ومالاشیت گرین برای کنترل آن استفاده می گردد.بدیهی است در تمامی مراحل تولید اعم از تکثیر،تولید، بچه ماهی، پرواری، تغذیه، ضدعفونی ،فروش، مدیریت کارگاهی،تعامل با کارگر، انظباط درارتباط همه بخشها مهمترین رکن در رسیدن به بهروری مناسب وسود ویژه سالانه می باشد که باید در تمامی مراحل آن رعایت شود.%

 

برگرفته شده ازتحقیق وسئوال ازجناب آقای مهندس فرامرز جانعلی نیا کارشناس شیلات شرکت پرورش ماهی قزل آلای وحدت، باتشکر فراوان

 

 

 

 

 

 

 

ماشین آلات مورد نیاز:
شرح تعداد
مشخصات فنی ارزش کل (ریال)
اتومبیل یک دستگاه نیسان سردخانه دار 103000000
اتومبیل یک دستگاه برای استفاده اختصاصی شرکت ،پیکان با یک سری تجهیزات مورد نیاز 70000000
موتورسیکلت دو دستگاه هوندا CG125 – برای استفاده شرکت هر یک به ارزش 10000000 ریال 20000000
کامیون خاور یک دستگاه خاور با تانکر حمل بچه ماهی و ماهی با چهار عدد کپسول اکسیژن و متعلقات 170000000
جمع کل ماشین آلات 363000000

 

 

 


تجهیزات و ابزار آلات مورد نیاز:

 

شرح تعداد مشخصات فنی ارزش کل(ریال)
یخچال یک دستگاه یخچال آزمایش برای مصارف تلفات ماهی و غیره 7500000
باسکول یک دستگاه پانصد کیلوئی سیار 1000000
پمپ آب سه دستگاه با آب دهی 6 اینچ مجموعاً به ظرفیت 300 لیتر در ثانیه و با تأسیسات کافی 18000000
تراف هفتادو پنج عدد کالیفرنیایی، فایبرگلاس با ماشین آلات و لوله کشی 70000000
سینی سیصد عدد فایبر گلاس با ضخامت 5/2 50000000
ترازوی دیجیتال یک دستگاه با یک درصد دقت و ظرفیت 5 کیلوگرم با قابلیت استفاده و نصب روی کامپیوتر 20000000
بخاری نفتی سه دستگاه برای استفاده گرمایی 1500000
کفکش چهار عدد هر یک دو اینچ برای مواقع ضروری با تجهیزات و لوله و اتصالات 6000000
ونیرو دوازده عدد برای پرورش بچه ماهی های خریداری شده 30 گرمی تا 100 گرمی 44000000
جمع کل تجهیزات و ابزار آلات مورد نیاز 218000000

 


اثاثه :
شرح تعداد مشخصات فنی ارزش کل (ریال)
اثاثه اداری یک سری میز و صندلی و ماشین حساب و. . . 5000000
وسایل آشپزخانه یک سری میز و صندلی و اجاق گاز و فرش برای اتاق کارگران 10000000
کامپیوتر یک دستگاه کامپیوتر با چاپگر و میز و صندلی برای دفتر کار 15000000
جمع کل 30000000

 

ملزومات :

 

شرح تعداد مشخصات فنی ارزش کل (ریال)
ملزومات اداری یک سری لوازم و تحریر و غیره . . . 2000000
ملزومات کارگاهی چهار سری لباس کار، ساچوک و رقم بندی 2000000
سایر ملزومات 1500000
جمع کل ملزومات 5500000

 

 

 

 

 


ساختمان ها:
شرح مساحت مشخصات فنی ارزش کل(ریال)
استخر 2000مترمربع بتونی با احتساب کانالهای ورودی وخروجی آب 320360000
کانال اصلی آب ورودی 165 متر بتونی با عرض4متر با زیر سازی با عمق 2متر 44400000
کانال اصلی آب خروجی 135 متر بتونی با عرض متوسط5/1وعمق2متر 20000000
دریچه های آب وروی وخروجی 200 متر چوبی، تور آلومینیومی وکشوی گالوانیزه 12480000
دیوار حفاظتی 120 متر پی سنگی به ارتفاع 2متر و 5/1متر عزض بلوک سیمانی 14000000
سالن پرورش 400 مترمربع بلوک سنگی به ارتفاع 6متر وسقف ایرانیت 6000000
بند انحرافی 1واحد به ابعاد 5/1، 9/2، 4/3، 3 متر .دریچههای تنظیم آب با مصالح بتون آرمه 50000000
انبار 50 مترمربع بلوک سیمانی وسقف ایرانیت 25000000
اتاق کارگری 25 مترمربع بلوک سیمانی وسقف آهن 15000000
سرویس بهداشتی 15 مترمربع بلوک سیمانی وسقف آهن 15000000
دفتر کار 48 مترمربع بلوک سیمانی وسقف آهن 20000000
ساختمان شبکه برق 12 مترمربع بلوک سیمانی وسقف ایرانیت 7500000
نگهبانی 24 مترمربع بلوک سیمانی وسقف آهن در دو طرف محوطه به اندازه 12متر هرکدام 25000000
جمع کل 3194 745740000

 


% ضمنا استهلاکات ساختمان به روش خط مستقیم در این طرح در نظرگرفته شده است.%

 

زمین:
برای اجرای چنین طرحی مبلغ 450000000 ریال به مساحت 8000 متر در نظر گرفته شده شرایط محیطی زمین باید در خارج از شهر و در حریم بستر رودخانه یامنبع تامین کننده اب دیگری که وجود داشته باشد.

 

تاسیسات مورد نیاز:

 

شرح مقدار مساحت مشخصات فنی ارزش کل(ریال)
احداث شبکه 600 متر احداث خط 20 کیلو وات هوایی با تیر سیمانی وکابل استاندارد 7000000
احداث پست برق احداث یک دستگاه پست 20 کیلو وات هوایی وخرید ترانس 100 کاوا با تجهیزات کامل 20000000
تابلوی برق مادر با تجهیزات 4000000
سایه بان 250 متر مربع اسکات فلزی وسقف ایرانیت جهت پرورش بچه ماهی 7700000
سیم کشی وروشنایی محوطه 600 متر شامل خرید ونصب تیرهای بتونی وخرید کابل 5000000
حفاری چاه 4 حلقه درعمق 7متر دربستر رودخانه برای پرورش بچه ماهی ها با کوله گذاری 20000000
جمع کل تاسیسات 63700000

 

 

 

نیروی انسانی:
مدیر طرح تولید: دارای مدرک کارشناسی در رشته شیلات یا مدیریت تولید ،با تجربیات کافی
کارشنااس تولید: دارای مدرک کازشناسی در رشته شیلات با تجربیات کافی
حسابدار: دارای حداقل مدرک کاردانی در رشته حسابداری ، مسلط بر علم وحرفه حسابداری

 

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله   39 صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله پروژه پرورش ماهی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد