دانلود مقاله بررسی خواص دارویی زعفران
این فایل در قالب Word قابل ویرایش، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی می باشد
قالب: Word
تعداد صفحات: 15
توضیحات:
مقدمه:در حاشیه کویر و زمینهای خشک و تشنه جنوب خراسان، استهبانات فارس و مناطقی از کرمان، یزد، سمنان، اصفهان واستان مرکزی همگام با طراوت بارانهای پاییزی، گلی از درون خاک هویدا می شود که نامش زعفران است. دستهای زحمتکش زنان و کودکان دهقان این گلها را چیده و گرانترین ادویه جهان را بسان مروارید از صدفهای این گلهای زیبا و ارغوانی رنگ جدا می سازند تا نشان دهند که کشور ایران با قدمت چند هزار ساله همچنان بزرگترین تولید کننده زعفران و سرچشمه سلطان ادویه هاست. این محصول با عطر و طعم منحصر به فرد خود بر فرهنگ بسیاری از کشورهای جهان سیطره یافته است و امروزه در بسیاری از کشورهای اروپائی و آمریکائی گرانترین غذاها را با عطر و طعم این محصول مزین و معطر می سازند.
گیاه شناسی:
زعفران مزروعی گیاهی است علفی و چند ساله با نام علمی Crocus sativus این گیاه از خانواده زنبق ( Iridacea ) بوده که در اوایل پاییز یا در اوایل بهار گل می دهد. زعفران دارای ساقه زیر زمینی مدور، سخت، گوشتدار و تو پر بوده که پوسته فیبری قهوه ای رنگی آنرا احاطه نموده است. ساقه زیر زمینی این گیاه را در اصطلاح کشاورزان پیاز و در گیاهشناسی بنه یا کرم Corm)) می گویند. پوشش گل ازسه کاسبرگ و سه گلبرگ همرنگ بنفش تشکیل شده به طوری که تشخیص کاسبرگها از گلبرگها مشکل می باشد. برگها در جنس Crocus باریک ، بلند و ناودانی می باشند. مجموع برگها و گل در داخل یک پوشش لوله ای بنام چمچه قرار دارند. تعداد پرچم ها سه عدد بوده و طول پرچمها دو برابر بساک است. بساک زعفران زرد رنگ بوده و تخمدان گل در داخل چمچه و در چند سانتیمتری سطح خاک قرار دارد.
مقاله خواص دارویی زعفران