تعداد صفحات : 205
مقدمه
امروزه، شناخت و پیش بینی نیازهای مشتریان برای سازمانها از اهمیت و اولویت خاصی برخوردار است و مشتری به عنوان عامل کلیدی و محوری در سازمانها تلقی شده و جهتگیری کلیه اهداف، استراتژیها و منابع سازمانی حول محور جذب و نگهداری مشتریان سودآور میباشد. لذا موضوع حفظ و تقویت وفاداری مشتریان برای شرکتهایی که دغدغه حفظ و توسعه جایگاه رقابتی خویش را در بازار دارند به عنوان یک چالش استراتژیک مطرح بوده و هزینههای بسیاری را نیز برای درک و شناخت مفهوم و دستیابی به راهکارهای کاربردی برای تقویت آن صرف مینمایند، چرا که با شدت گرفتن رقابت و نزدیک شدن سطح کیفی و کمی محصولات و خدمات که در حوزه انتخابی مشتریان قرار دارد، ارائه محصولات یا خدماتی که بتواند مورد توجه مشتریان قرار گرفته و آنها را مشتری دائمی سازمان نماید، امری حیاتی و ضروری تلقی میگردد.
در این فصل، کلیات تحقیق که در این فصل کلیات تحقیق شامل، بیان مسأله، اهمیت و ضرورت تحقیق، اهداف، فرضیهها، قلمرو تحقیق (مکانی، زمانی، موضوعی)، متغیرهای تحقیق (مستقل و وابسته) و تعریف عملیاتی متغیرها میباشد، مطرح میگردد.
بیان مسئله
مهمترین وظیفه بخش بازرگانی داخلی هر کشور، توزیع کالا در سطح جامعه است، یکی از روشهای اصلاح نظام توزیع داخلی ایجاد فروشگاههای زنجیرهای است که با هدف حذف واسطهها، کاهش قیمتها، افزایش کیفیت کالاها، ایجاد صنایع جانبی و اتصال سیستم توزیع به تولید، به نظام توزیع کشور کمک مینماید. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در جهت تحقق این هدف، فروشگاههای زنجیرهای شهروند همانند سایر فروشگاههای زنجیرهای دیگر تاسیس گردید.
در جهت پیشبرد اهداف این فروشگاهها شناخت و پیشبینی نیازهای مشتریان از اهمیت ویژهای برخوردار است. بررسی و شناخت شاخصهای وفاداری مشتریان بدین لحاظ حائز اهمیت است که وفاداری یا عدم وفاداری مشتری، تعیین کننده موفقیت یا شکست سازمانهاست. اگر عملکرد سازمان، همواره پایینتر از انتظارات مشتریان باشد، مشتریان به سازمان پشت کرده و سازمان شکست میخورد.
با در نظر گرفتن اینکه مشتریان وفادار به دلیل دارا بودن دو خصلت اصلی “قابل اعتماد بودن” و “درک وضعیت” و همچنین بدلیل کم هزینه بودن، معرفی مشتریان جدید به شرکت و خرج کردن پول بیشتر، باعث کارایی بالاتر سازمان شده و تاثیر مثبتی بر سود آوری بلند مدت سازمان گذارده و منجر به حفظ و توسعه سهم بازار (رقابت پذیری) شرکت میگردند، لذا شناسایی عواملی که منجر به وفاداری مشتریان فروشگاههای زنجیرهای شهروند میگردد، در دست تحقیق قرار گرفته است. در مدل سازمانهای پاسخگویی سریع (FRO)، عوامل ششگانه آن یعنی قیمت، کیفیت، زمان، خدمات، قابلیت اطمینان و انعطاف پذیری، منجر به رضایت شده و در نهایت بر وفاداری مشتریان تاثیر میگذارد. لذا، تاثیر هریک از عوامل مدلFRO بر وفاداری مشتریان فروشگاههای زنجیرهای شهروند مورد تحقیق است.
در این تحقیق، با تمرکز بر مؤلفههای مدل سازمانهای پاسخگویی سریع (FRO)، اهمیت نسبی هر کدام، از نقطه نظر مشتریان و تاثیرشان بر خرید از فروشگاههای زنجیرهای شهروند تعیین میشود، تا گردانندگان و مدیران این فروشگاهها، با توجه به نیازهای مشتریان و اولویتهای آنها در جهت ارضا مشتریان و تقویت توان رقابتی خود گام بردارند.
پایان نامه ارشد مدیریت بازرگانی - بررسی کاربری مدل FRO برتعیین سطح وفاداری - با فرمت word