آشنایی کلی با مکان کار آموزی
1- تاریخچه سازمان
2- نمودار سازمانی و تشکیلات
3- نوع محصولات تولیدی
4- شرح مختصری از فرآیند تولید و خدمات
تاریخچه سازمان :
شرکت صنعتی پارس خزر در بهمن 1374 با مشارکت و همکاری فنی کارخانه توشیبای ژاپن با نام پارس توشیبا تاسیس و در اسفند ماه 1384 بهره برداری از آن آغاز گردید و در حال حاضر با نام شرکت پارس خزر به صورت سهامی عام به فعالیت خود ادامه می دهد . این شرکت بزرگترین تولید کننده لوازم برقی در ایران می باشد .
دقت در مراحل تولید و سیستم اطمینان کنترل کیفی ، محصولات پارس خزر را از مرغوبیت خاصی برخودار ساخته که برای مصرف کننده اعتماد به ارمغان می آورد .
شرکت صنعتی پارس خزر تا کنون موفق به دریافت گواهینامه های استاندارد ایران ISI ISIRI و TUV اتریش وce استرا خان روسیه و ISO- 9002 گردیده و هم اکنون در حال دریافت گواهینامهISO- 9000 نسخه 2000 می باشد
1- اطلاعات کلی :
قبل از سال 1357 40% سهام به بخش خصوصی 40% شرکت توشیبا .و 20% بانک توسعه و معدن ایران بوده است .
سال 1357 : شرکت سرمایه گزاری پارس توشه تاسیس و کلیه سهام پارس توشیبا به این شرکت منتقل گردید .
سال 1359 : شرکت پارس توشیبا به شرکت صنعتی پارس خزر تغییرنام داد .
سال 1373 : در اجرای سیاست خصوصی سازی دولت ، سهام شرکت سرمایه گزاری پارس توشه به مدیران و کارکنان شرکت های تابع واگذار گردید .
2- تعدادکارکنان :1182 نفر (( در سال 1383))
انواع محصولات تولیدی یا خدماتی :
1- انواع پنکه (رومیزی ،تلسکوپی ،پایه بلند فکنترل از راه دور ، دیواری )
2- انواع پلو پز : (پلوپز – آزام پز – پلوپز گرم نگهدارنده )
3- انواع آبمیوه گیری (آبمیوه گیری – مخلوط کن )
4- آسیاب سه کاره – هم زن دستی – غذا ساز 11 کاره – جارو شارژی
5- انواع چرخ گوشت (1200-1400)
6- انواع جارو برقی (w1400- w1600)
7- آون توستر – انواع بخاری کنوکتور –کتری برقی – اتو بخار – سرخ کن
شرح مختصری از فرایند تولید و خدماتی :
در شرکت پارس خزر محصولات مختلفیس تولید وارایه می شود که قبلاً آنها را نام برده ایم هم اکنون برای درست کردن یک محصول از ابتدا تا انتها توضیحاتی داده می شود .
"مثلاً برای تولید پنکه " ابتدا مواد خریداری شده را از انبار مواد خارج می کنیم و درمیکسر مخلوط کن درقسمت گارد کارخانه با افزودنیهای مخصوص آن مخلوط می شود و برای قالب ذبندی قسمت توری (سیمی ) محفظه پنکه در جلوی پره ها و عقب پره ها بکار می رود.
برای قسمت موتور پنکه از قسمت سیم پیچ کارخانه کمک گرفته می شود و قطعات و ابزار آلات را در خط ریل تولید قرار می دهند و هر کس قطعه ای از آن را نصب می کند تا تکمیل شود و شاستی ها و دیگر ابزار آلات برقی را نصب می کنند . در قسمت قالبسازی پره های پنکه و انواع آن را ازقبیل پایه بلند و رومیزی و تلسکوپی درست می کنند و همه آنها را به قسمت مونتاژ می فرستند البته لازم به ذکر است که گفته باشیم محصول نیمه تولید بعد از رنگکاری و کنترل به مونتاژ فرستاده می شود . توسط اشخاصی که در آنجا به عنوان پرسنلین مونتاژ هستند و هر یک قطعه ای را وصل کرده و تحویل دیگری می دهند . تا آخرین نفر که آن را به اتمام میرساند و به قسمت بسته بندی فرستاده می شود . بعد ارز مارک زدن و سایر پوششهای حفاظتی در داخل جعبه ها گذاشته می شود ومهر (کنترل شد ) می خورد وبه انبار محصول تحویل داده میشود واز آنجا به بازار مصرف فرستاده می شود . دیگر محصولات این شرکت هم همین منوال چرخه تولید و انبار محصول و فرستادن به بازار مصرف را دارند.
قسمت قالب سازی :
مدیریت این کارگاه زیر نظر معاونت خدمات فنی فعالیت می کند وظیفه عمده قالب سازی ،تعمیر ،نوسازی ،باز سازی و ساخت قالب برای کارگاه های پلاستیک و پرس و گارد و پلاسفوم و ریخته گری و سوهانکاری است . 70 در صد ظرفیت کارگاه جهت تعمییرات قالبهای پلاستیک ،پرس ،دایکاست و پلاستوفوم و ساخت قطعات یدکی صرف می شود .30 درصد باقیمانده ظرفیت دستگاه کارگاه صرف ساخت قالبهای نو می گردد و لازم به ذکر است تعداد قالبهای موجود در کارخانه متجاوز از 700 عدد است . کارگاه قالب سازی پارس خزر دومین کارگاه قالب سازی استان از لحاظ قدرت اجرایی است مانند مثال ساخت میله راهنما باید با دقت بسیار زیادی انجام شود که دراین کارگاه با دقت بسیار زیاد ساخته می شود . درباره طراحی قالبها باید گفت که طراحی این قالبها به قسمت مهندسی R and مربوط می شود و با کمک نرم افزارها Cad 14 انجام می پذیرد و درباره قالبهایی که از بیرون وارد می شوند شوند باید گفت که این قالبها در ایران قابل ساخت نیستند و از خارج از کشور وارد می شوند همانند قالب بدنه جارو برقی قالبها را براساس قطعات تولیدی دسته بندی کرده اند :
1- قالبهای پلاستیک 2- قالبهای با کلیت 3- قالبهای D icast دایکاست
4- قالبهای پرس (برش فرم - کشش ) 5- قالبهای پلاستوفوم
دستگاهای موجود در قالب سازی :
1- اره لنگ 1 دستگاه
2- صفحه تراش 2 دستگاه
3- دستگاه سنگ زنی 3 دستگاه
4- سنگ محور 1 دستگاه
5 - فرز 7 دستگاه
6- تراش 9 دستگاه
7- اسپارک 3 دستگاه
8- رادیل 2 دستگاه
9- دریل 2 دستگاه
10-بورینگ 1 دستگاه
قالبهای پلاستیک :
قالبهای تزریق پلاستیک به دلیل تولید انبوه و صرفه جویی در مصرف مواد روشی کاملاً اقتصادی است . مواد ترموپلاست به صورت خمیری به درون قالب تزریق می شوند و پس از خنک شدن قطعه آماده از قالب خارج می شود
ساختمان قالبهای تزریق :
قالبهای تزریق (شکل 1) از نظر ساختمان مانند قالبهای دایکاست می باشند .
این قالبها اساساً از نیمه های متحرک و ثابت ماهیچه ها ، کشوییها ، سیستم راهگاهی ، تجهیزات بیرون انداز و نیز سیستم خنک کن قالب تشکیل شده است
نازلها : وظیفه ارتباط سیلندر تزریق و قالب به عهده نازلهاست . نازلها باید مذاب آماده را حتی الا مکان بدون اتلاف فشار و دما به محفظه قالب هدایت کنند .
راهگاه : راهگاه یک سیستم متشکل از میسر های جریان است که در آنها مواد قابل جریان از نازل به محفظه قالب راه می یابد .
خنک کن قالب :
پس از مرحله تزریق باید مقداری از گرما ی مواد قالب جذب شود تا قطعه تزریقی در یک زمان نسبتا ً کوتاه خنک شود تا بدون هر گونه تغییر شکل از قالب خارج شود زمان لازم برای منظور را زمان خنک شدن نامید .
پران قطعه کار: سیستم پران در قالب وظیفه خارج کردن قطعه کار از قالب را به عهده دارد .
صفحات پشت بند کفشک : برای بستن قالب روی ماشین از کفشک استفاده می شود .
دیگر اجزا قالب در شکل (1)نشان داده شده است .
قسمت پرس :
این قسمت شامل یک کارگاه بزرگ تولیدی که دارای انواع ماشین آلات مختلف جهت تولید بدنه و یا قطعات فلزی می باشد که در ساخت و تولید محصولات مورد نیاز شرکت فعالیت می نماید . این قسمت به 4 بخش تقسیم می شود که شامل :
1- پرس سنگین 2- پرس سبک 3- قیچی 4- انبار و بازرسی .
آشنایی با دستگاه های موجود در قسمت پرس :
جدول شماره 1 : نام پرسهای موجود در قسمت پرس و گارد در شرکت صنعتی پارس خزر
ردیف نام پرس ردیف نام پرس
1 Ton 200 هیدرولیکوA 16 Ton 55 واسینو B
2 Ton 200 هیدرولیکو B 17 Ton 55 واسینو C
3 Ton200 مولر A 18 Ton55 مولر A
4 Ton200 مولرB 19 Ton55 مولرB
5 Ton 150ویلکینز- میشل 20 Ton 55 مولرC
6 Ton 100 مولرA 21 Ton 45 مولر B.A
7 Ton100 مولر B 22 Ton 35 مولر B.A
8 Ton 100 موریتا 23 Ton 35 مولرD.C
9 Ton100 آیتیل A 24 Ton35 مولر B.A
10 Ton 100 آیتیل B 25 Ton 25 مولرD.C
11 Ton100 شولر 26 Ton 25 ایندو
12 Ton80 مولر 27 Ton 6 مولر
13 Ton75 واسینو A 28 آیدا
14 Ton75 واسینو B 29 سایکو
15 Ton 55 واسینو A 30 لامینوکس
اپراتور پرس عمل کرد هو سنبه به طرف پایین حرکت کرده و فرم مورد نظر بدست می آْید .( مرحله پنجم تولید بدنه پلو پز )
دستگاه پرس مولر TON A 25 :
در این قسمت توسط پرس مکانیکی مولر و با استفاده از قالب برش عملیات پران قسمت اضافی جای کلید در یک و با فشار پدال توسط اپراتور انجام می گیرد .
(مرحله ششم تولید بدنه پلو پز )
دستگاه خمکاری کارینگ :
در این قسمت بدنه پلو پز را در داخل دستگاه مخصوص خمکاری کارینگ بر روی جیک مخصوص دستگاه قرار داده و با فشار شاسی توسط اپراتور دستگاه بطور خود کار شروع به انجام عملیات خمکاری بر روی لبه بدنه و نیز بر گرداندن لبه تیز بدنه به سمت داخل می نماید .این عمل بدین صورت است که ابتدا دستگاه با استفاده از دو غلتک که دارای زاویه 30 درجه می باشد لبه پلو پز را سمت داخل خم می کنند سپس توسط دو غلطک همزمان با گردش سریع بدنه توسط دستگاه صورت می گیرد و این امر امکان انجام عملیات خمکاری ایجاد می نماید . (مرحله هفتم تولید بدنه پلو پز )
دستگاه پرس مولر B TON 25:
توسط این پرس پایه های پلو پز تولید می شود . ورق بریده شده در قسمت قیچی را بر روی پرس قرار داده و با فشار دو شاسی بطور همزمان توسط اپراتور با پایین آمدن سنبه عملیات پران صورت می گیرد . قالب پرس از نوع برشی مس باشد . و قطعه پران شده شکل اولیه پایه می شود (مرحله هشتم تولید بدنه پلو پز )
دستگاه پرس مولر TON C 25:
توسط این عملیات خمکاری پایه صورت می گیرد . تعداد 6 عدد از پایه های تولید شده در مرحله قبل را در داخل قالب مخصوص خمکاری پایه پلو پز در جای مخصوصی که توسط پینها یراهنما مشخص شده است قرار می دهند سپس با فشار دو شاسی بطور همزمان توسط اپراتور پرس عمل کرده و عملیات خمکاری را انجام می دهند .
نیروی پرس به سه طریق می تواند عمل گردد:
1- مکانیکی
2- هیدرولیکی
3- پنو ماتیکی
لازم به ذکر است که تمامی پرس ها نیروی محرکه خود را توسط موتور الکتریکی تأمین می نمایند . انواع پرس ها ی موجود در این سمت در جدول شماره یک (صفحه 19 ) آمده است .
فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد
تعداد صفحات این مقاله 76 صفحه
پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید
دانلودمقاله گزارش کاراموزی شرکت پارس خزر