
استرس چیست؟
استرس یک عامل شناخته شده برای ابتلا به افسردگی است و همچنین میتواند بر روی سلامت جسمی شما تاثیر بگذارد.
به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران، بنابراین مشخص کردن دلایل بروز استرس در زندگی و تلاش برای به حداقل رساندن آنها از اهمیت ویژهای برخوردارست.هر گونه فقدان و از دست دادن چیزی در زندگی بویژه اگر مورد علاقه فرد باشد مانند از دست دادن نزدیکان، طلاق و جدا شدن از محل زندگی دوران کودکی و همچنین ابتلا به یک بیماری به مدت طولانی و یا ناتوانی و نقص عضو میتواند علل بروز استرس باشد.
اما با این حال موضوعات دیگری چون ازدواج، اسباب کشی و تغییر محل زندگی، مشغول شدن به شغل جدید و رفتن به تعطیلات نیز میتوانند استرس زیادی به همراه داشته باشند.
استرس در واقع مجموع واکنشهای فیزیکی، ذهنی و عاطفی است که در نتیجه تغییرات و نیازهای زندگی شخص بروز میکنند.
این تغییرات ممکن است بزرگ یا کوچک باشند. البته واکنشهای افراد نسبت به تغییرات زندگی متفاوت است. استرس مثبت میتواند در فرد انگیزه ایجاد کند، در حالی که استرس منفی میتواند در مواقعی بروز کند که این تغییرات و نیازها فرد را شکست دهند.
در مورد شغل، نگرانی از قرارها و موعدهای تعیین شده یا نگرانی از عدم توانایی در مواجهه با چالشهای مخصوص در کار میتواند منجر به بروز استرس شود.
- علائم استرس کدامند؟
برخی از علائم شایع برای استرس بسیار زیاد عبارتند از افزایش تحریک پذیری، حساسیت بسیار بالا در انتقاد کردن، علائم تنش مانند جویدن ناخنها، اشکال در خوابیدن و بیدار شدن از خواب در صبح بسیار زود، مصرف نوشیدنیهای الکلی و افزایش کشیدن سیگار، اشکال در گوارش و فقدان تمرکز هستند.
مهمترین علائم فیزیکی استرس عبارت از گرفتگی عضلانی، سردرد، درد قفسه سینه، ناراحتی معده، اسهال و یا یبوست، افزایش ضربان قلب، سرد و مرطوب شدن دستها، خستگی، تعریق شدید، بثورات، تنفس سریع، لرز، تیکهای عصبی، کم اشتهایی یا بی اشتهایی، ضعف، احساس خستگی و گیجی هستند.
شامل 7 صفحه word
دانلود مقاله استرس چیست