نویسندگان: سهیلا یاوری ، عزت اله عسکری اصلی ارده ، صدیقه شکربیگی
خلاصه مقاله:
سرعت حد دانه یکی از ویژگیهای آئرودینامیکی دانه میباشد که در طراحی ماشینهای مربوط به انتقال، جداسازی مخلوطی از مواد نقش اساسی ایفا میکند. در این تحقیق این عامل در سه رقم شلتوک برنج (خزر، هاشمی و هیبرید بر حسب محتوای رطوبت دانه ( 10و14و18و22%w.b به روش تئوری محاسبه شد و سپس مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که رقم هاشمی و هیبرید بترتیب از بیشترین 10/832m/s و کمترین 9/816m/s مقدار میانگین سرعت حد دانه برخوردارند. با تغییر محتوای رطوبت دانه از 10 الی 22%w.b میانگین سرعت حداز 9/228m/s به 11/336m/s افزایش معنی داری داشت بیشترین مقدار میانگین سرعت حد 12/245m/s )در آزمایشاتی با رقم هاشمی با محتوای رطوبتی 22%w.b و کمترین مقدار آن 9/128m/s) در حالتی بدست آمده است که آزمایشات با رقم خزر با محتوای رطوبتی 10% w.b. انجام شده است.
کلمات کلیدی: سرعت حد، شلتوک،خواص آئرودینامیکی، عدد رینولدز، محتوای رطوبت
خلاصه مقاله:
سرعت حد دانه یکی از ویژگیهای آئرودینامیکی دانه میباشد که در طراحی ماشینهای مربوط به انتقال، جداسازی مخلوطی از مواد نقش اساسی ایفا میکند. در این تحقیق این عامل در سه رقم شلتوک برنج (خزر، هاشمی و هیبرید بر حسب محتوای رطوبت دانه ( 10و14و18و22%w.b به روش تئوری محاسبه شد و سپس مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که رقم هاشمی و هیبرید بترتیب از بیشترین 10/832m/s و کمترین 9/816m/s مقدار میانگین سرعت حد دانه برخوردارند. با تغییر محتوای رطوبت دانه از 10 الی 22%w.b میانگین سرعت حداز 9/228m/s به 11/336m/s افزایش معنی داری داشت بیشترین مقدار میانگین سرعت حد 12/245m/s )در آزمایشاتی با رقم هاشمی با محتوای رطوبتی 22%w.b و کمترین مقدار آن 9/128m/s) در حالتی بدست آمده است که آزمایشات با رقم خزر با محتوای رطوبتی 10% w.b. انجام شده است.
کلمات کلیدی: سرعت حد، شلتوک،خواص آئرودینامیکی، عدد رینولدز، محتوای رطوبت
بررسی اثر رطوبت بر سرعت حد دانه در چند رقم متداول شلتوک برنج در استان گیلان