نویسندگان: عباس عساکره ، اسداله اکرم ، شاهین رفیعی
خلاصه مقاله:
با رشد روزافزون جمعیت نیاز به مواد غذایی در حال افزایش است که دراین بین محصولات کنسرو شده جایگاه ویژه ی دارند تولید غذاهای کنسرو شده به شدت به سوختهای فسیلی وابسته بوده و مصرف این نوع سوختها انتشار الاینده های هوا و الودگی محیط زیست را در پی دارد هدف از این تحقیق تعیین میزان انتشار الاینده های هوا و هزینه خارجی آنها در صنعت کنسرو ماهی در استان خوزستان می باشد نتایج نشان میدهد که میزان انتشار گازها از سوختهای فسیلی بسیار بیشتر از برق مصرفی می باشد انتشار CO2 بسیار بیشتر از الاینده های دیگر بوده و میزان آن از سوختهای فسیلی و برق به ترتیب برابر 1045/3 و 26 کیلوگرم به ازای هر تن تولید کنسر و ماهی می باشد میزان انتشار SPM CH SO2 NOx به ترتیب برابر با 7/26 ، 6/52 ، 5/27 و 3/32 کیلوگرم به ازای تولید هر تن محصول می باشد به ازای هر گیگاژول مصرف انرژی 47/3 کیلوگرم CO2 و به ترتیب 321 ، 288 ، 233 ، 146 گرم SPM CH SO2 NOx منتشر میشود. با مدیریت مصرف سوخت و افزایش بازده استفاده از آن انتشار الاینده ها کاهش خواهدیافت.
کلمات کلیدی: الاینده های هوا، هزینه خارجی، کنسرو ماهی، خوزستان
خلاصه مقاله:
با رشد روزافزون جمعیت نیاز به مواد غذایی در حال افزایش است که دراین بین محصولات کنسرو شده جایگاه ویژه ی دارند تولید غذاهای کنسرو شده به شدت به سوختهای فسیلی وابسته بوده و مصرف این نوع سوختها انتشار الاینده های هوا و الودگی محیط زیست را در پی دارد هدف از این تحقیق تعیین میزان انتشار الاینده های هوا و هزینه خارجی آنها در صنعت کنسرو ماهی در استان خوزستان می باشد نتایج نشان میدهد که میزان انتشار گازها از سوختهای فسیلی بسیار بیشتر از برق مصرفی می باشد انتشار CO2 بسیار بیشتر از الاینده های دیگر بوده و میزان آن از سوختهای فسیلی و برق به ترتیب برابر 1045/3 و 26 کیلوگرم به ازای هر تن تولید کنسر و ماهی می باشد میزان انتشار SPM CH SO2 NOx به ترتیب برابر با 7/26 ، 6/52 ، 5/27 و 3/32 کیلوگرم به ازای تولید هر تن محصول می باشد به ازای هر گیگاژول مصرف انرژی 47/3 کیلوگرم CO2 و به ترتیب 321 ، 288 ، 233 ، 146 گرم SPM CH SO2 NOx منتشر میشود. با مدیریت مصرف سوخت و افزایش بازده استفاده از آن انتشار الاینده ها کاهش خواهدیافت.
کلمات کلیدی: الاینده های هوا، هزینه خارجی، کنسرو ماهی، خوزستان
بررسی انتشار الاینده های هوا و هزینه های خارجی آنها در صنایع غذایی مطالعه موردی کارخانه های کنسرو ماهی استان خوزستان