هدف از نوشتن مطالبی در مورد تغذیه این است که به بیمارانی که دوره نقاهت را می گذرانند و خانواده و سایر افرادی که در ارتباط با بیماران هستند کمک شود تا بیماران بهتر تغذیه شوند و از غذا خوردن بیشتر لذت ببرند . همچنین درصورتی که بیماری یا درمان برای آنها مشکلاتی ایجاد نماید بتوانند به رفع این مشکلات بپردازند و به درمان آنها کمک شود . زیرا بیماران برای مقابله با بیماری و تحمل روشهای مختلف درمان مانند استفاده از داروها ، اشعه درمانی ، شیمی درمانی ، جراحی و غیره احتیاج به تقویت جسمی و روانی دارند. در بسیاری از موارد ثابت شده است که سوء تغذیه ، بیشتر از بیماری بیماران را آزرده می سازد و عواملی مانند تب ، تهوع ، استفراغ ، بی اشتهایی و پرهیز نادرست غذایی سبب می گردد که بیماران نتوانند نیازهای غذایی خود را تأمین نمایند و ضعف حاصل از سوء تغذیه منجر به وخامت بیماری و طولانی شدن دوره درمان آنها می گردد .
مخاطب اصلی در این مطالب که نوشته خواهد شد در مورد خود بیمار است . زیرا احتمال بر این است که بیمار شخصاً برای رفع آنها اقدام نمایند و گاهی پرستاران و یا اطرافیان بیمار مخاطب ما هستند و آنها لازمست برای کمک به بیمار خود به برخی مطالب توجه مخصوص داشته باشند . یا کاری را برای بیمار انجام دهند . چرا تغذیه خوب برای بیمار اهمیت دارد؟ همواره شنیده ایم که تغذیه خوب برای هر فردی اهمیت دارد ولی تغذیه خوب بخصوص برای فردی که بیمار است اهمیت بیشتری دارد .
پزشکان و محققین علم تغذیه دریافته اند ، که بیمارانی که در طول دوران درمان از تغذیه مناسبی برخوردارند ، بخصوص بیمارانی که رژیم غذایی آنها دارای کالری و پروتئین کافی بوده و از نظر ویتامین ها و مواد معدنی ضروری غنی باشد در مقابل عوارض جانبی بیماری و روشهای مختلف درمانی مانند مصرف داروها ، اشعه درمانی ، شیمی درمانی ، ایمنی درمانی ، جراحی و غیره از مقاومت بیشتری برخوردارند و سریع تر بهبود می یابند .
رژیم غذایی مناسب به حفظ قدرت بدنی بیمار کمک می کند و از متلاشی شدن بافتهای بدن او جلوگیری می نماید و به بازسازی بافتهایی که تحت تأثیر عوامل درمانی قرار گرفته اند کمک می نماید . عادات غذایی خوب در بیماران می تواند موجب پیشگیری از ابتلاء آنها به بیماریهای عفونی گردد و آنها می توانند سریع تر بهبود یابند و عمر طولانی تری داشته باشند. زمانی که یک بیمار به هر دلیل کمتر از نیاز واقعی خود غذا می خورد ذخایر چربی ، پروتئین و سایر مواد مغذی بدن مانند آهن کاهش می یابد و لذا دچار کمبود وزن ، کم خونی و ضعف شدید می گردد . بعضی از بیماران به علت وجود درد دچار افسردگی و کاهش اشتها می شوند و تمایلی به خوردن غذا ندارند . برای رفع این مشکل باید بطور جدی اقدام لازم توسط خود بیمار و اطرافیان بعمل آید . برای کاهش درد لازمست از پزشک معالج بیمار کمک گرفته شود . توجه به توصیه ها به افراد کمک می کند که چگونه به رفع مشکلات تغذیه خود و بیماران بپردازند .
شامل 54 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله رژیم غذایی