هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

جزوه ی خلاصه دین و زندگی3 (ویژه امتحان نهایی)

اختصاصی از هایدی جزوه ی خلاصه دین و زندگی3 (ویژه امتحان نهایی) دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

جزوه ی خلاصه دین و زندگی3 (ویژه امتحان نهایی)


جزوه ی خلاصه دین و زندگی3 (ویژه امتحان نهایی)

 

 

 

 

 

 

 

 

نام محصولجزوه ی خلاصه دین و زندگی3 (ویژه امتحان نهایی) 

فرمت : PDF

حجم : 1.1 مگابایت

تعداد صفحات  : 63

زبان : فارسی

سال گردآوری : 95

 

کد محصول : 00050

 

 

درس اول
آیات و احادیث اِهدِنَا الصِّراطَ المستقیم: مارا به راه راست هدایت کن صِراطَ الَّذینَ اَنعَمتَ عَلَیهم : راه کسانی که به آن ها نعمت داده ای غَیرِ المَغضوبِ عَلَیهم و لا الضّالینَ: نه غضب شدگان و نه گمراهان پیام:خواست هر انسان خردمند از خداوند این است که راه مستقیم سعادت را به او نشان دهد.اگرکسی چنین خواستی نداشته باشد ،نتیجه اش سردرگردانی و حیرانی یا سقوط در انحراف و گناه است. قالَ رَبَّنا الَّذی : گفت پروردگار ما کسی است که اَعطی کُلَّ شَیءٍ خَلقَه: به هر چیزی آفرینش آن را عطا کرده ثُمَّ هَدی: سپس (آن را ) هدایت نمود. پیام:خداوند حکیم،تمام مخلوقات را برای رسیدن به هدف معین خود ،هدایت می کند که آن را هدایت عمومی می گویند. سّبِحِ اسمَ رَبَّکَ الأعلی: نام پروردگار والاترت را منزه بدار الَّذی خَلَقَ فَسَوَّی: همان که آفرید،سپس آراست (منظم و مرتب کرد) والّذی قدّر فَهَدی : و آن که اندازه گیری کرد،سپس هدایت نمود. پیام:خداوند هر دسته از مخلوقات را متناسب با ویژگی ها و خصوصیاتشان هدایت می کند که آن را هدایت خاصه می گویند. وَ قالُوا الحَمدُ للّهِ : و گویند سپاس خداوندی که الَّذی هَدانا لِهذا :مارا به این(راه)هدایت کرد وَ ما کُنّا لِنهتَدِیَ : و ما هرگز هدایت نمی شدیم لَولا أن هَدانَا الله :اگر خدا هدایتمان نمی کرد. پیام:انسان به هدایت الهی نیازمند است،در غیر این صورت هرگزبه سعادت راه نمی یابد.

 

تشریحی :

نشانه ی نیاز برتر چیست و انسان چه زمانی با این نیاز رو به رو میشود؟1 انسان اندکی که از سطح زندگی روزمره و نیاز های طبیعی فراتر رود خود را با این نیاز ها رو به رو می بیند که به تدریج به دل مشغولی دغدغه  و حتی درد متعالی تبدیل می گردند و تا پاسخ آن ها را نیابد، آرام نمی گیرد.این دغدغه نشانه ی بیداری و  هوشیاری و ورود به وادی انسانیت است. :نیاز های برتر را نام برده و هر یک را توضیح دهید2 -درک هدف زندگی 1 -درک آینده ی خویش 2 -کشف راه درست زندگی 3 -انسان میخواهد بداند برای چه زندگی می کند و کدام هدف است که به زندگی اش معنایی متعالی می دهد او میداند که اگر 1 این هدف را به دست نیاورد یا دچار خطا شود عمر خود و سعادت و خوشبختی را از دست داده است. -انسان با کمک عقل خود می داند که بنابر حکمت و عدل خداوند ،مرگ پایان زندگی نیست،اما نمی داند که نحوه ی زندگی او 2 پس از مرگ چگونه است؟زادو توشه ی سفر به آنجا چیست؟ -راه زندگی یا چگونه زیستن ه ارتباط دقیقی با دو نیاز قبلی دارد دغدغه ی اصلی انسان های فکورو خردمند بوده است ،زیرا 3 انسان یک بار زندگی می کند و اگر آن را به درستی انتخاب نکند به هدف برتر نخواهد رسید در آخرت دچار خسران خواهد شد  ونخواهد توانست زندگی فردی خود در دنیا را به خوبی تنظیم نماید و یک جامعه ی عادلانه به وجود آورد. :ویژگی های پاسخ نیاز برتر را نام ببرید و هر یک را توضیح دهید. 3 -همه جانبه باشد 1 -کاملا درست و قابل اعتماد باشد. 2  *چرا پاسخ به نیازهای برتر باید همه جانبه باشد؟ زیرا ابعاد جسمی و روحی فردی و اجتماعی و دنیوی و اخروی انسان پیوند و ارتباط کامل و تنگاتنگی با هم دارند و نمی توان  برای هر بعدی برنامه ریزی جداگانه ای کرد . *چرا پاسخ به نیاز های برتر باید کاملا درست و قابل اعتماد باشند؟

 

زیرا هر پاسخ احتمالی و مشکوک نیازمند تجربه و آزمون است تا کارایی آن مشخص شود.در حالی که عمر محدودادمی برای چنین تجربه ای کافی نیست به خصوص که راه های پیشنهادی هم بسیار زیاد و گوناگون است.

هدایت عمومی :

( خدای جهان خالق حکیم است) این جمله به چه معناست؟4 یعنی هر موجودی را برای هدفی معین خلق می کند و برای رسیدن به آن هدف هدایت می فرماید. :آیا هدایت یک اصل عام و همگانی در نظام خلقت است ؟چرا؟5 خدای جهان آفریدگاری حکیم است یعنی هر موجودی را برای هدفی معین خلق می کند و برای رسیدن به آن هدف هدایت می فرماید آفرینش بی هدف نشانه ی نقص و ضعف و نا آگاهی است و این ویژگی ها نمی تواند در خداوند باشد. :دو ویژگی بنیادین انسان که موجب تمایز آن از سایر موجودات میشود را نام ببرید6 -توانایی تفکر و تعقل 1 -قدرت اختیار و انتخاب 2 : حرکت اختیاری انسان است به چه معناست ؟7 بدان معناست که میتواند هدف درست را تشخیص دهد آن را برگزیند و به سویش حرکت کند :دو حجت خدا که امام کاظم(ع)درباره ی هدایت ویژه ی انسان به هشام بن حکم معرفی نمودند کدام اند؟8 -حجت آشکار:رسولان ،انبیا ائمه 1 -حجت نهان 2 عقل انسان ها

اصطلاحات و نکات مهم :

هدایت عمومی : خدای جهان آفریدگاری حکیم است، یعنی هر موجودی را برای هدفی معین خلق می کند و برای رسیدن 1-1 به آن هدف هدایت می فرماید. راه زندگی یا چگونه زیستن که ارتباط دقیقی با سایر نیاز های برتر دارد،دغدغه ی اصلی انسان های فکور و خردمند بوده 1-2 است.


ویژگی ها و ارزش هایی که خداوند در وجود انسان قرار داده است،سبب تمایز بنیادین اواز سایر موجودات می شود.این 1-3 ویژگی ها متناسب با هدف خلقت انسان،یعنی تقرب به خداوند ،است. برای تشخیص هدف وراه رسیدن به آن ،خداوند دو چراغ به انسان داده است : عقل در درون وجود او وفرستادگان الهی 1-4 در بیرون. انسان به کمک عقل خودبسیاری از مجهولات و مسائل را در می یابد و پاسخ می دهد.مثلاً می داند که جهان مبدا 1-5 وآفریدگاری دارد و آینده ای روشن در انتظار اوست.هم چنین متوجه می شود که نمیتواند پاسخ برخی از مسائل بنیادین را به طور درست وکامل بدهد. به فرموده ی امام کاظم (ع) ،علت ارسال پیامبران ،تعقل درپیام الهی است. 1-6 عقل وسیله ی فهم پیام الهی است


دانلود با لینک مستقیم


جزوه ی خلاصه دین و زندگی3 (ویژه امتحان نهایی)
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد