بلوتوث چیست؟
Bluetooth که بعضیها در فارسی آن را به دندان آبی ترجمه کردهاند، استانداردی برای امواج رادیویی است که که برای ارتباطات بیسیم کامپیوترهای قابل حمل و نقل (مانند laptopها)، تلفنهای همراه و وسایل الکترونیکی رایج استفاده میشوند. این امواج برای فاصلههای نزدیک استفاده شده و برای ارتباطات بیسیم تکنولوژی ارزانی محسوب میشوند.
به وسیله این تکنولوژی میتوانید بین دو وسیله که دارای این تکنولوژی باشند به صورت بیسیم پیغام، عکس یا کلاً هر اطلاعات دیگری را رد و بدل کنید. رادیوی Bluetooth در داخل یک میکروچیپ قرار دارد و در باند فرکانسی 4/2 گیگاهرتزی عمل میکند. این تکنولوژی از سیستم Frequency Hoping Spread Spectrum استفاده میکند، که سیگنال آن 1600 بار در ثانیه تغییر میکند که کمک بزرگی برای جلوگیری از تداخل ناخواسته و غیرمجاز است.
علاوه بر این به وسیله نرمافزار کد شناسایی وسیله طرف مقابل چک میشود. بدین ترتیب میتوان اطمینان حاصل کرد که اطلاعات شما فقط به مقصد مورد نظر میرسد. این امواج با دو قدرت وجود دارند.
سطح قدرت پایینتر که محیطهای کوچک (مثلاً داخل یک اتاق) و یا در نوع با قدرت بالاتر که رنج متوسط (مثلاً کل یک خانه) را میتواند پوشش دهد. این سیستم هم برای ارتباط نقطه به نقطه و هم برای ارتباط یک نقطه با چند نقطه میتواند استفاده شود. دارای پهنای باند 720Kbs و 10 متر قدرت انتقال که در صورت تقویت تا 100 متر نیز قابل افزایش میباشد.
این تکنولوژی که از سیستم گیرندگی و فرستندگی در جهت مناسب استفاده میکند، قادر است امواج رادیویی را از میان دیوار و دیگر موانع غیرفلزی عبور دهد. اگر امواج مزاحم دستگاه ثالثی باعث تداخل شود انتقال اطلاعات کند میشود ولی متوقف نمیشود.
کامپیوترها، سیستمهای بازی و سرگرمی، تلفنها و ... در دسته لوازم الکترونیکی جای میگیرند. این وسایل میتوانند از طرق مختلفی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند مانند استفاده از سیمها، کابلها، سیگنالهای رادیویی، اشعه مادون قرمز و یا حتی انواع پیشرفتهتری از رابطها و پروتکلهای ارتباطی. روشهای اتصال دستگاههای الکترونیکی به یکدیگر روز به روز پیچیدهتر میشوند، در این مقاله به بررسی بلوتوث خواهیم پرداخت. یک روش ارتباطی نسبتا جدید در لوازم الکترونیکی که دارای ساختاری ساده است و به صورت بدون سیم و اتوماتیک انجام میشود و یکی از روشهای ارتباطی است که کار با لوازم الکترونیکی را جذابتر و سادهتر میکند.
در آغاز بلوتوث با سر و صدای زیادی به بازار عرضه شد. شعارهایی که اکثر آنها مبنی بر این بود که ما از شر کابلهای پیچیده و درهم و برهم خلاص میشویم، ولی ظاهراً هنوز بلوتوث مورد توجه اکثریت قرار نگرفته است. حتی کاربران حرفهای زیادی هستند که حتی به بلوتوث فکر هم نمیکنند. اخیراً یکی از نظریات مطرح شده درباره بلوتوث این است که آن را بزرگترین پارازیت امنیتی صنایع کامپیوتری میدانند و طرفداران این نظریه معمولا وسیلهای که این تکنولوژی را به همراه خود داشته باشد را نمیخرند!!
با ایجاد هر تکنولوژى مردم مشتاق شده تا با آن آشنا شوند ولى بلافاصله تکنولوژى پیشرفته دیگرى متولد مى شود. یکى از این تکنولوژى ها، Bluetooth است که به ارتباط بى سیم با برد کوتاه مربوط مى شود. این تکنولوژى در تمام قطعات، وسائل الکترونیکى و ارتباطى کاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبکه ها و اینترنت مربوط نمى شود، به طورى که امروزه حتى موس و کى بورد Bluetooth هم به بازار آمده است.
اکثر کارشناسان و متخصصین کامپیوتر و شبکه اعتقاد دارند که امسال یعنى سال ،۲۰۰۴ سال پیشرفت هر چه بیشتر این تکنولوژى خواهد بود. فرض کنید در منزلتان از تکنولوژى Bluetooth استفاده مى کنید و در حال چک کردن E-mailهاى خود از طریق تلفن همراه هستید، در همان حال نامه اى از دوست خود دریافت مى کنید. شما هم نامه او را از طریق Bluetooth به پرینتر که به این سیستم مجهز است ارسال کرده و یک پرینت از آن تهیه مى کنید. در همین زمان تلویزیون هم مشغول پخش برنامه اى است که بلافاصله تصویر را به مانیتور انتقال داده و توسط CD-Writer که به تکنولوژى Bluetooth مجهز است تصاویر را روى CD ذخیره مى کند. اینها تنها برخى از موارد استفاده تکنولوژى Bluetooth در زندگى امروز است. تجهیزات مجهز به این تکنولوژى در کنار هم شبکه اى خانگى به نامPAN (Personal Area Network) را ایجاد مى کنند.
تاریخچه بلوتوث
فکر اولیه بلوتوث در شرکت موبایل اریکسون در سال 1994 شکل گرفت. اریکسون که یک شرکت سوئدی ارتباطات راه دور است در آن زمان در حال ساخت یک ارتباط رادیویی کممصرف و کمهزینه بین تلفنهای همراه و یک گوشی بیسیم بود. کار مهندسی در سال 1995 شروع شد و فکر اولیه به فراتر از تلفنهای همراه و گوشیهای آنها توسعه یافت تا شامل همه انواع وسایل همراه شود. با هدف ساخت شبکههای شخصی کوچک از وسایل مختلف در طول این زمان، اریکسون نام «بلوتوث» (یک پادشاه دانمارکی) گرفت که بین سالهای 940 و 981 میلادی میزیست.
شاهِ هارالد در دوره حکومت خود که یک وایکینگ بود، به طور صلح آمیز، دانمارک، سوئد جنوبی و نروژ شمالی را متحد کرد. این کار به او شهرت یک پادشاه ماهر در ارتباط و مذاکره را در تاریخ داد. برای اریکسون، اسم بلوتوث برای فناوری داده شده که امیدوار بود بتواند به طور صلحآمیز وسایل مختلف را متحد کند، مناسب بود. اریکسون میدانست که اگر فقط یک شرکت این استانداردها را حمایت کند، هرگز موفق نخواهد شد، به همین دلیل در سال 1998، اریکسون که در آن سال به سونی اریکسون تبدیل شده بود یک موافقتنامه با IBM، اینتل، نوکیا و توشیبا امضا کرد و گروه Bluetooth SIG را به وجود آورند.
تشکیلات سازمان Bluetooth SIG یا Special Interest Group که هدفش نظارت بر پیشرفت بلوتوث و عمومی ساختن آن بود، بعدها گستردهتر شد و شرکتهایی نظیر 3com، Lucent، مایکروسافت، موتورولا و بیش از 2000 کمپانی دیگر به این سازمان پیوستند. در حال حاضر قبل از اینکه یک کارخانه بتواند محصولی که از تکنولوژی بیسیم Bluetooth استفاده میکند را وارد بازار کند، باید جواز آن را از دو جهت دریافت کند. ابتدا محصول مورد نظر استانداردهایی لازم دارد که بتواند با دستگاههای دیگر که دارای تکنولوژی بیسیم Bluetooth هستند، ارتباط برقرار کند.
شامل 54 صفحه word
دانلود تحقیق بلوتوث چیست