سالم سازی ارتباط دختر و پسر وابسته به تقویت مبانی اخلاقی و اعتقادی است که طرفین (دختر و پسر) با تقویت این دو مبنا میتوانند ارتباط سالمی در جامعه اسلامی داشته باشند.
در صورت عدم تحقق مبانی پیش گفته و ضرورت ارتباط طولانی مدت راهکار شرعی، ایجاد عقد موقت است.[1]
توضیح راهکارها
- تخلق به اخلاق معاشرت که در زمینههای زیر توصیه میگردد:
الف. حیاء
از امیرالمومنین علی(ع) نقل شده است که حیاء موجب پیدایش هر زیبایی است[2] برای زیباشدن هر چه بیشتر زندگی و جلا بخشیدن به روابط و معاشرت کاربرد این مفهوم راهگشاست شرم و حیا به معنای خودداری از حرکت و عملی است که انجامش مورد سرزنش و ملامت باشد. حیا و شرم در این مورد خاص حالتی بسیار با ارزش و مانعی فوق العاده مهم در برابر گناه و کیفیتی قابل توجه است. بیتردید کسی که به حضرت حق ایمان دارد و از قیامت و حوادث آن بیم ناک است، چه در آشکار و چه در پنهان از این که در محضر حضرت رب العزه به گناه و معصیت دست بزند، حیا و شرم میکند و نهایتاً با کمک و یاری این حالت نفسانی به سوی گناه قدم بر نمیدارد.
پیامبر اسلام(ص) فرمود:
اما حیاء، حقیقتی است که امور و خصلتهایی از آن منشعب میشود مثل نرم خویی، مهربانی، آگاهی و توجه به مراقبت خدا در پنهان و آشکار، سلامت نفس، دوری از گناه و شر، خوش رویی، بزرگواری و بلندی نظر، پیروزی، نام نیک در میان مردم... این خصلتهایی است که خردمند به وسیله حیا به آن میرسد، پس خوشا به حال کسی که خیرخواهی خدا را بپذیرد و از رسواییاش در محضر حق بترسد.[3]
شامل 10 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله راهکارهای سالم سازی ارتباط دختر و پسر