این هنوز یکی از بزرگترین رازها در نجوم است. اما ستاره شناسان نظریه هایی دارند که سعی می کنند توضیح دهند جهان چگونه آغاز شد، چگونه توسعه یافت و در آینده چه خواهد شد. (شاخه ای از نجوم که در مورد این مسائل بحث می نماید، کیهان شناسی نامیده می شود). چون کهکشانها در حال دور شدن از یکدیگر هستند به نظر می رسد که قبلاً به هم نزدیک تر بوده اند و اگر خیلی به عقب برگردیم همه می بایست در یک جا جمع بوده اند. در سال 1930م. (1308ش)، یک بلژیکی به نام جورج لمایتر پیشنهاد کرد که همه مواد موجود در عالم در ابتدا (شاید بیش از 20میلیارد سال قبل) به صورت جرم فشرده کوچکی بوده که او آن را ‹‹ اتم اولیه›› نامید. او فکر می کرد که می بایست به اندازه کافی ماده وجود داشته باشد تا صدها هزار کهکشان را به وجود آورد. تصور او بر این بود که اتم اولیه بایستی منفجر شده باشد و با پخش شدن در همه جهات، نهایتاً کهکشانی را بوجود آورده که ما امروزه شاهد آنها هستیم.
امروزه بسیاری از ستاره شناسان بر این باورند که چیزی شبیه آنچه لمایتر پیشنهاد کرد بایستی اتفاق افتاده باشد و جهان در اثر یک ‹‹ انفجار بزرگ ›› که میلیاردها سال قبل اتفاق افتاد، حادث شده باشد. وقتی همه مواد عالم در یک جرم فشرده جمع بودند بایستی به صورت گلوله ای فوق العاده گرم و مشتعل بوده که مقدار زیادی ماده و تابشها را برداشته است. بعد از انفجار و بیرون ریختن مواد و سرد شدن آنها، کهکشانها شروع به شکل گرفتن کردند و بعد از آن ستارگان و سیارات در کهکشانها به وجود آمدند. چنانچه این نظریه صحیح باشد، تابشها از این توپ آتشین بایستی در عالم پخش شده باشند و امروزه نیز به صورت تابشهای میکروویو مشاهده گردند. در سال های اخیر این تابشها به وسیله گروه های متعددی از ستاره شناسان کشف گردیده است.
اگر جهان در حال منبسط شدن باشد، در این صورت به دلیل وجود گرانی بایستی کهکشانها در حال کم کردن سرعت باشند. این امکان وجود دارد که کهکشانها نهایتاً متوقف شوند، که در آن صورت اثر گرانی باعث خواهد شد تا انها دوباره جذب یکدیگر شوند تا اینکه دوباره تشکیل جرم فشرده اولیه را بدهند. بعضی از ستاره شناسان معتقدند که یک انفجار بزرگ دیگر رذخ خواهد داد و جهان یکبار دیگر منبسط خواهد شد. این عقیده به ‹‹ نظریه نوسانی ›› عالم مشهور است.
یک نظریه دیگر که در حدود 40سال پیش توسط بوندی، گلد و هویل پیشنهاد شد، ‹‹ نظریه حالت ثابت ›› یا یکنواخت است. آنها می گویند که ممکن است جهان هرگز ابتدا و انتهایی (آغاز و پایانی ) نداشته باشد. با دور شدن کهکشانها از یکدیگر، کهکشانهای دیگری خلق شوند تا جایگزین آنها گردند، به نحوی که اگر چه کهکشانها به طور انفرادی تغییر یافتند، اما شکل جهان همیشه ثابت باقی ماند. چنانچه این نظریه صحیح باشد، در این صورت مواد جدیدی بایستی دائماً در حال بوجود آمدن در فضا باشند. امروزه تعداد انگشت شماری از ستاره شناسان این نظریه را قبول دارند، اما ما نمی توانیم حتی نظریه انفجار بزرگ را نیز به عنوان نظریه نهایی قابل قبول بپذیریم .
جهان اولیه
نور در هر ثانیه 300000 کیلومتر راه طی می کند. اگر ستاره ای ده سال نوری با ما فاصله داشته باشد، ده سال طول می کشد تا نورش به زمین برسد.
شامل 15 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله آیا می دانیم جهان چگونه آغاز شد؟