هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله مسائل و مشکلات جوانان در یک نگاه

اختصاصی از هایدی دانلود مقاله مسائل و مشکلات جوانان در یک نگاه دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله مسائل و مشکلات جوانان در یک نگاه


دانلود مقاله مسائل و مشکلات جوانان در یک نگاه

اگر بخواهیم، ریشه‏اى‏تر به مسائل و مشکلات جوانان بپردازیم باید به برخى عوامل اشاره کنیم. بعضى از این عوامل به طبیعت جوانى، بعضى به تاریخ معاصر ما و بعضى به همین مقطع امروز ما باز مى‏گردد. از زاویه اول، آنچه به طبیعت جوانى بازمى‏گردد این است که جوانى هم مثل دیگر مقاطع عمر، در ذات و طبیعتش، نیکى‏هاى فراوانى نهفته و قوت‏هاى زیادى موجود است. اما از طرف دیگر، زمینه‏هایى هم براى انحراف در آن دوران وجود دارد. در روان‏شناسى وقتى به مراحل تربیت و رشد اشاره مى‏شود، سنین جوانى را عمدتا از مقطع 15 - 16 سالگى تا 20 - 21 سالگى ذکر مى‏کنند، هرچند جوانى در اصطلاح قرآنى، دامنه وسیع‏ترى دارد و به تعبیر قرآن «بلوغ اشد» به سنین بین 18 تا 30 سالگى گفته مى‏شود. از دیدگاه روان‏شناسى و با تجربه بشرى، روشن است که نقاط قوت بسیارى براى کمال و رشد شخصیت در این دوره وجود دارد. احساس استقلال در نوجوان و جوان و این که احساس مى‏کند باید خود را از محیط خانه آزاد کند و جذب جامعه‏اى بزرگ‏تر شود، شکوفایى عقلانى و منطقى، بلندپروازى و همت‏بلند، آرمان‏خواهى و ارزش‏گرایى و شور و احساسات و نشاط اجتماعى از عمده‏ترین ویژگى‏هاى جوان است. علاوه بر آن، تحولات جنسى، که از زمان بلوغ شروع مى‏شود، اوج آن در همین سنین است. این ویژگى‏ها، ذاتا اهرم‏ها و ابزارهایى براى رشد و کمال انسانى و به شکوفایى رسیدن شخصیت است، مسائل دیگرى هم در این دوره وجود دارد; از جمله: روحیه خودنمایى، هیجانات، اضطرابات روحى و فوران قواى شهوانى - که اگر مهار نشود و در پرتو هدایت عقلانى و منطقى و عاطفى‏قرار نگیردتبدیل به مشکلات مى‏گردد. البته به کار بردن لفظ «مشکل‏» به این معنا نیست که جوان ویژگى‏هایى دارد که ذاتا ناپسند و ناخوشایند است، بلکه در او ویژگى‏هاى فراوانى وجود دارد که اصالتا خوشایند بوده و از اهرم‏هاى لازم در طبیعت انسان است و براى رشد و کمالش لازم مى‏باشد، اما اگر هدایت و راهنمایى نشود از آن‏ها فساد و انحراف برمى‏خیزد و برایش مشکل ایجاد مى‏کند.

بدین روى، خانواده‏ها و مربیان باید توجه داشته باشند که در سطوح گوناگون، آنچه در جوان وجود دارد نیک و پسندیده است، مشروط بر این‏که آن را درست‏بشناسیم و هدایت کنیم. اگر این هدایت درست انجام نگیرد، مشکل‏ساز خواهد بود. لطفا در زمینه مسائل و مشکلاتى که براى جوانان در مقطع امروز و تاریخ معاصر وجود دارد توضیح بفرمایید. و ما در خصوص عوامل دسته دوم که به خصایص تاریخ معاصر ما بازمى‏گردد باید عرض کنم: در تاریخ معاصر، از عصر نوزایى به بعد مشکلاتى براى جامعه ما - به طور عام - و براى جوانان - به طور خاص - پدید آمد. در واقع، از یک‏سو، در نظام‏هاى غربى تحولات فرهنگى، اجتماعى، اقتصادى و سیاسى به وجود آمد و از سوى دیگر، رخوت و رکودى که در عالم اسلام وجود داشت موجب تفوق فن‏آورى و دانش تجربى و مادى غرب نسبت‏به جهان اسلام شد. اولین برخورد نوجوان و جوان جامعه ما - اگر در همین رشته‏هاى متعدد و متنوع نیز تحصیل کرده باشد - جاذبه‏هاى علم و صنعت و فن‏آورى غرب است. در این‏جا، دو چیز براى جوامع اسلامى مشکل ایجاد مى‏کند و بر جوان به دلیل الگو پذیرى و آرمان‏خواهى‏اش، فزونى پیدا مى‏کند:

یکى این‏که جوان مى‏بیند آن‏چه زودتر با او تماس برقرار مى‏کند، همین مسائل علمى و ظواهر صنعت و مظاهر تمدن غربى است. دوم آن‏که معنویات، معارف دینى و ارزش‏ها کم‏تر به او منتقل مى‏شود. این‏ها براى همه جهان اسلام و براى جوان به دلیل ویژگى‏هایش، مشکل ایجاد مى‏کند. جوان احساس مى‏کند که بهترین الگوها را مى‏توان در تمدن و فرهنگ غرب یافت. بنابراین، سیطره الگوها و فرهنگ غربى در ظواهر مادى، موجب بروز مشکلات فراوانى در این مقطع سنى مى‏شود که شاید در مقاطع دیگر این‏قدر تاثیر نگذارد. البته هر قدر تمدن و فن‏آورى غرب پیشرفت پیدا کند، ظواهر بیش‏ترى از خود به ما نشان خواهد داد; مثلا، در عصر موسوم به انفجار اطلاعات به تدریج، به سمتى مى‏رویم که مهار مرزهاى فکرى و اخلاقى بسیار مشکل مى‏شود. ما از نظر شرعى موظفیم جلوى فساد و انحراف را بگیریم. البته گسترش اطلاعات، محاسن برجسته‏اى دارد، ولى در مقابل، آسیب‏هایى را هم متوجه جامعه و نسل جوان ما مى‏کند. این به لحاظ تاریخ معاصر ما و تفوق فرهنگى غرب، به خصوص در مقطع اخیر.

اما در قسمت‏سوم که به آن اشاره کردم، جوان در کشور ما در نظامى قرار گرفته که تهاجم غربى متوجه اوست. عوامل دسته اول - یعنى، عواملى که از طبیعت جوانى برمى‏خیزد - عام و فراگیر است و براى همه وجود دارد. درباره عوامل ثانوى هم، که از تمدن غرب برمى‏خیزد، قبلا توضیح داده شد. این عوامل تقریبا همه کشورها، حتى کشورهاى غیر اسلامى، را شامل مى‏شود. اما این عامل سوم متوجه جامعه ما، به خصوص نسل جوان ماست; یعنى، آن‏ها حساب شده، با تمرکز بیش‏تر، با هزینه‏هاى فراوان‏تر و برنامه‏هاى بسیار علمى، دقیق و محاسبه شده جوانان ما را هدف‏گیرى کرده‏اند. در واقع، جوان ما باید این خودآگاهى و تحلیل را داشته باشد، که هم در معرض برخى عوامل درونى و نفسانى است که باید آن‏ها را بشناسد; هم در معرض هجوم تمدن غربى و ظواهر فریبنده اوست و هم در معرض یک تهاجم ویژه در این مقطع پس از انقلاب اسلامى. تصور مى‏کنم اگر ما بتوانیم این تحلیل‏ها و آگاهى‏ها را به جوانان و خانواده‏هایمان بدهیم، بسیارى از مشکلات حل مى‏شود.

به نظر شما، شیوه‏هاى مناسب جلوگیرى از انحراف جوانان کدام‏اند؟

ما در هر یک از این سه بخش، باید چاره‏اى مناسب بیندیشیم. البته نکته اساسى در همه این‏ها دادن آگاهى به جوان است. وقتى‏که جوان ما تحصیلات بالایى نداشته باشد و حفاظت‏هاى فیزیکى بیش‏ترى میسر باشد، ممکن است‏بتوانیم او را در برابر تهاجم‏ها محافظت کنیم، ولى این محافظت‏هاى فیزیکى - همان‏طور که وقایع خارجى هم به ما نشان مى‏دهد - روز به روز کم‏تر مى‏شود. بنابراین، بر جامعه دینى ما، اعم از خانواده‏ها، روحانیت، حوزه و نسل جوان، لازم است‏براى مقابله آمادگى داشته باشد. هر چه جلوتر مى‏رویم، مقابله، علمى‏تر و فرهنگى‏تر مى‏شود و اگر

شامل 8 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله مسائل و مشکلات جوانان در یک نگاه
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد