هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

کاملترین تحقیق در مورد مودم

اختصاصی از هایدی کاملترین تحقیق در مورد مودم دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

کاملترین تحقیق در مورد مودم


کاملترین تحقیق در مورد مودم

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه: 68

 

مودم

اطلاعات عمومی

داده های رایانه ای به صورت رقمی ( دیجیتال ) ( Digital ) بوده که با ارقام 0 تا 1 نشان داده می شوند. این نوع داده ها در خطوط تلفن قابل انتقال نیستند. بنابراین برای انتقال داده های رایانه ای نیاز به یک مبدل میباشد که داده های رقمی را به امواج قیاسی ( آنالوگ ) ( Analog ) تبدیل کند. مبدل داده های رقمی به امواج قیاسی مودم ( Modem ) نام دارد که داده ها را از رایانه دریافت کرده و به امواج صوتی که شبیه صدای انسان است تبدیل می کند. این امواج صوتی در خط های تلفن ، قابل انتقال بوده و می توان به مودم و رایانه دیگری که درذ نقطه ای دورتر قرار دارد ارسال کرد. در رایانه گیرنده ، مودم عمل عکس را انجام داده ،‌و امواج صوتی را که حاوی اطلاعات هستند را به شکل داده های رقمی تبدیل کرده و به راسیانه انتقال می دهد. بنابراین می توان گفت برای رایانه ، مودم مثل دستگاه تلفن برای انسان است. برای همین هم کلمه مودم از ترکیب واژهای زیر ساخته شده است:

  • Modulator
  • Demodulator

 

یک مودم دارای قسمت های زیر است:

  • منبع تغذیه ،‌که ولتاژ متناوب برق شهر را به ولتاژ مستقیم ( دی سی ) (‌DC ) مورد نیاز مدارهای مودم تبدیل می کند.
  • تراشه مودم ( Modem chip ) ،‌که تبدیل دو طرفه ، یسگنال های صوتی رقمی و سیگنال های پیوسته قیاسی را به عهده دارد. بدون این تراشه ،‌مودم نیازمند هزاران ترانزیستور و قطعه الکترونیکی دیگر برای انجام این وظیفه پیچیده است.
  • پردازنده مودم ، که قلب مودم را تشکیل می دهد و تقریباً کلیه قسمت های مودم را کنترل می کند. عملیات تراکم داده ها و آشکار سازی خطا را مطابق پیمان
    ( Protocol ) وضع شده از سوی « کمیته بین المللی مشاوره تلفن و تلگراف »
    ( CCITT [ Consulative Committee for International Telephone and Telegraph] ) اجرا می نماید.
  • بخش رقمی مودم از واسط خط مشترک ( Subscriber line interface ) که به شبکه تلفن وصل می شود ،‌شروع می شود. مدار محافظ این بخش مودم را در مقابل جرقه های الکتریکی و اضافه بار محافظت می کند.
  • واسط « آراس – 232 سی » ( RS – 232C ) مودم را به ترمینال یا رایانه میزبان صل می کند.

به هر حال می توان طرز کار مودم را به صورت زیر خلاصه کرد:

  • نرم افزار ارتباطی سیگنالی به نام سگینال « آمادگی ترمینال داده » یا « دی تی آر » ( DTR [ Data Terminal Ready ] ) به مودم ارسال می کند و روشن بودن رایانه و در واقع آمادگی رایانه برای انتقال داده ها را اعلام می کند. در همین موقع نیز رایانه سیگنالی به نام سیگنال « آمادگی داده ها » یا « دی اس آر » ( DSR [Data Set Teady ] ) دریافت می کند که نشان دهنده آمادگی مودم برای دریافت داده ها یا دستورالعمل ها است.
  • نرم افزار ارتباطی از طریق خط انتقال ( Transmit Data [TD] )، فرمانی به مدم ارسال میک ند. با این فرمان مودم رایانه دوم را از دریافت داده ها آگاه می کند. مودم دوم نیز با استفاده از خط دریافت داده ها ( Receive Data [RD] ) ، وصول فرمان را به رایانه اعلام می کند.
  • وقتی ارتباط بین دو مودم برقرار شد. مودم ارسال کننده داده ها ،‌سیگنالی به نام سیگنال آشکار ساز حامل ( Carrier Detect [CD] ) به رایانه ارسال کننده داده ها می فرستند. این سیگنال نرم افزار را از دریافت یک سیگنال حام داده ( Carrier ) توسط مودم آگاه می کند.
  • دو مودم برای چگونگی انتقال داده ها ،‌اطلاعاتی را رد و بدل می کنند که به آن توافق و تأیید دو مودم از هم ( دست داد یا اعلان موافقت ) ( Handshake ) می گویند. هر مودم دارای یک جفت خط برای « اعلان موافقت » به نام های « آر تی اس » ( RTS [Request To Send] ) و « سی تی اس ( CTS [Clear To Send] ) است. دو مودم باید در موارد زیر با هم توافق داشته باشند:
  • تعداد بیت های سازنده هر بسته داده ؛
  • تعداد بیت های مشخص کننده ابتدا و انتهای هر بسته داده ؛
  • استفاده از بیت توازن ( Parity bit ) برای بررسی بروز خطا؛
  • عمل کردن به انتقال داده ها به صورت دو طرفه هم زمان ( دو سویه )‌ ( Full duplex ) یا دو طرفه غیر همزمان ( یک سویه ) ( Half duplex ).
  • وقتی نرم افزار ارتباطی می خواهد داده ای را ارسال کند با یک سیگنال به نام سیگنال « درخواست ارسال » ( آر تی اس ) آمادگی مودم را جویا می شود. مودم در پاسخ به این سیگنال ،‌سیگنال دیگری به نام سیگنال « مجوز ارسال » ( سی تی اس ) را باز می گرداند ،‌تا آمادگی خود را اعلام نماید.
  • از طرف دیگر ،‌مودم دیگر داده ها را به صورت یک سری صدا با فرکانس های مختلف می شنود و آن ها را به سیگنال های رقمی ( دیجیتالی ) تبدیل کرده ، و در اختیار رایانه گیرنده قرار می دهد.

 

راهنمای خرید

برای خرید مودم بهتر است موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:

  • نوع مودم: وقتی می خواهید مودم خریداری کنید ، انواع مختلفی از مودم ها روبه رو می شوید که برخی از آنها مخصوص رایانه های کیفی و برخی دیگر مخصوص رایانه های شخصی هستند. مودم های رایانه های شخصی در دو نوع کلی عرضه می شوند که عبارتند از:
  • مودم های داخلی ( Internal ): کارت هایی هستند که در شکاف توسعه روی مادربرد نصب می شوند. اکثر کاربران رایانه ها در ایران ، در حال حاضر از این نوع مودم استفاده می کنند.
  • مودم های خارجی ( External ): این نوع مودم ها درون جعبه هایی مجزا از جعبه رایانه قرار می گیرند. این جعبه ها معمولاً کوچک تر از تلفن هستند و می توان آن ها را با رایانه های شخصی و کیفی به کار برد.

مودم های خارجی و داخلی دارای تفاوت های زیر هستند:

بر روی پانل جلویی جعبه مودم های خارجی چارغ هایی وجود دارد ،‌که کارکردن مودم یا وجود اشکال در آن را به کاربر گزارش می دهند. هر کدام از این چراغ ها برای خود یک کد دو حرفی دارند که دانستن معنی آن ها بعضی مواقع بسیار کارساز است ، مخصوصاً وقتی که در ارسال و دریافت اطلاعات از طریق خط تلفن مشکلی وجود داشته باشد. این چراغ ها عبارتند از:

  • چراغ حداکثر سرعت: ( HS [ High Speed ] )این چراغ زمانی روشن می شود که مودم در بالاترین سرعت ممکن خودکار می کند. اگر فقط این چراغ خاموش باشد ، اطلاعات با سرعت پایین تری ارسال می شود.
  • چراغ آمادگی ترمینال: ( TR [Terminal Ready] ) این چراغ نشان می دهد که مودم و رایانه به یکدیگر وصل هستند و آماده تبادل دستورالعملها می باشید. اگر این چراغ سالم باشد و روشن نشود مودم را خاموش کنید و اتصالات را دقیقاً بررسی نمایید.
  • چراغ آمادگی: ( MR [ Modem Ready] ) این چراغ روشن بود و در واقع آمادگی مودم را برای کار اعلام می کند. اگر هنگام روشن کردن مودم این لامپ روشن نشد اتصالات برق مودم را خوب بررسی کنید. در اولین ثانیه های بعد از روشن شدن مودم ، یک روال بررسی و کنترل اجرا می شود که در این زمان این چراغ چشمک می زند. پس از انجام این روال این چراغ به طور دائم روشن باقی می ماند. اگر پس از اجرای روال بررسی و کنترل ، این چراغ روشن نشد ، مودم را خاموش و سپس مجدداً روشن کنید.
  • چراغ پاسخ کار: ( AA [Auto Answer] ) روشن بودن این چراغ نشانه این است که مودم می تواند به طور خودکار به تماس های غیر منتظره تلفنی پاسخ دهد.
  • چراغ تشخیص تماس: ( CD [Carrier Detect] ) با اتصال مودم به یک رایانه دیگر ، این چراغ روشن می شود. خاموش شدن این چراغ ، به معنای قطع ارتباط از طرف یکی از دو مودم می باشد.
  • چراغ برداشتن گوشی: ( OH [Off Hook] ) به محض این که مودم که کنترل خط تلفن را در اختیار گرفت ، این لامپ روشن می شود. این کار معادل این است که کاربرگوشی تلفن را برداشته باشد.
  • چراغ دریافت داده: ( RD [Receive Data] ) هر زمان که مودم داده ها را از رایانه دیگری دریافت می کند ، این چراغ شروع به چشمک زدن می کند. خاموش بودن این چراغ به معنای این است که از یک رایانه دورتر دده ای دریافت نمی شود.
  • چراغ ارسال داده: ( SD [ Send Data] ) این چراغ در دو حالت زیر چشمک می زند:

a: ارسال اطلاعات از رایانه به مودم؛

b: ارسال اطلاعات از مودم به مودم دیگر.

مودم های آر پی آی: واژه « آر پی آی » جمع سرواژه کلمه های زیر به معنی « رابط پیمان راک ول » است:

Rockwell Protocol Interface

این پیمان به سازندگان مودم ، امکان می دهد هب جای آن که برنامه های تراکم و تصحیحی خطا را در یک تراشه اضافی در خود مودم نصب کنند، آن ها را به صورت نرم افزار مودرد استفاده قرار دهند ، تا کمی در هزینه ساخت مودم صرفه جویی شود.و این پیمان را معمولاً در مودم های ارزان قیمت 14400 بیت در ثانیه ای به کار می گیرند.

اکثر مودم ها پیمان های تصحیح خطا و تراکم داده ها را در داخل سخت افزارشان دارند. زیرا باعث افزایش سرعت انتقال و اطمینان بیش تر می وشد. از دیدگاه نظری نیز پیمان را کول ، باید به همان خوبی روش های تصحیح و تراکم سخت افزاری کار کند.

مودم های آر پی آی دارای یک نرم افزار آر پی آی هستند که همراه بودم عرضه می شود ، که باید آن را نصب کرد. اما می توان مودم را بدون نرم افزار آر پی آی به کار برد ، در این صورت حدود 20 درصد کاهش سرعت ایجاد می شود. اما باید دانس که در صورت استفاده از مودم آر پی آی ، پردازنده رایانه مجبور به انجام اعمالی است ، که باید تراشه مودم آن ها را انجام می داد.

از طرف دیگر قواعد انتقال داده ها تحت سه پیمان زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

  • ایک مودم( Xmodem )؛
  • ایگرگ مودم ( Ymodem )؛
  • زد مودم ( Zmodem ).

بلوک های ایکس مودم به صورت بلوک های 128 بایتی و بلوک های ایگرگ مودم به صورت 1024 بایتی هستند. روش ایگرگ مودم داده ها را سریع تر ، اما روش ایکس مودم داده ها را بدون خطا انتقال می دهند.

زد مودم ، داده ها را به صورت بلوک های بزرگ انتقال می دهد و اگر بخشی از داده ها ارسال و ناگهان ارتباط قطع شود ، این پیمان می تواند بعداً بقیه داده ها را ارسال کند و لازم نیست که از نو همه داده ها ارسال شوند. این پیمان برای فایل‌های بزرگ بسیار خوب عمل می کند.

 

3- فکس مودم ( Faz [Facsimile transmission] modem ): در گذشته مودم ها فقط برای انتقال فایل های داده ای به کار می رفتند. امروزه مودم ها عملیات دیگر ارتباطی را نیز انجام می دهخند که متداول ترین آن ها امکانات استفاده از فکس در مودم است. به این خاطر به مودم هایی که دارای این امکانات هستند فکس مودم می گویند. این نوع مودم ها می توانند برای فکس کردن اسناد به رایانه های دیگر ، یا ماشین های فکس به کار روند. به عبارت دیگر با فکس مودم می توان هم فایل ها و داده ها رایانه را انتقال داد و هم پیام های فکس را دریافت و ارسال کرد.

فکس مودم در بیش تر موارد با دو سرعت معرفی می شود که عبارتند از:

a: سرعت انتقال داده ها؛

b: سرعت انتقال فکس.

سرعت فکس به طور معمول آهسته تر از سرعت مودم است و معمولاً به عنوان سرعت دوم روی جعبه بسته بندی فکس مودم ها نوشته می شود. برای مثال ، نوشته می شود:

28800/14400

که نشان می دهد سرعت فکس 14400 بیت در ثانیه و سرعت مودم 28800 بیت در ثانیه است.

کارت های فکس مودم برای اجرای عملیات فکس باید با استانداردهای « کلاس1 »
 ( Class ) یا « کلاس2» ( Class2 ) کار کنند. استاندارد کلاس 1 به نرم افزار امکان می دهد تا زمام امور انتقال را در دست گیرد. استاندارد کالاس 2 به سخت افزار امکان می دهد که بسیاری ازکارها را انجام دهد. تقریباً همه مودم های فعلی هر دوی این استانداردها را پشتیبانی می کنند.

اما استفاده از فکس مودم دارای عیب هایی نیز می باشد برای مثال ، اگر رایانه خاموش باشد نمی توانید فکس دریافت کنید. کم تر کسی رایانه خود را در تمام ساعات شبانه روز روشن نگه می دارد. با این حال ، بعضی از افراد که دستگاه فکس ندارند رایانه های مجهز به کارت فکس مودم را همرواره روشن نگه
می دارند. در رایانه های جدید با استفاده از مدیریت انرژی با یوس این مشکل حل شده است و ذرایانه در حالت کم کاری و خواب قرار می گیرد تا زمان ارسال پیام یا فکس فرار رسد. برای استفاده از سیستم فکس در رایانه های شخصی نیاز به نرم افزارهای خاصی مانند « وین فکس » ( Wikfax ) ، سوپر ویس ( Supervoice ) و « بیت ور » ( Bitware ) است که با کارآیی های مختلف عره شده اند. از بین این ها ، کاربران رایانه در ایران بیش تر از بیت ور استفاده می کنند. زیرا:

  • تمامی امکان ها و توانایی های مودم را در اختیار کاربر قرار می دهد؛
  • دارای نگارش فارسی نیز می باشد؛
  • دارای کتاب ها و راهنماهایی به زبان فارسی می باشد.

 

  • فکس مودم صوتی ( Voice fax modem ): یکی دیگر از قابلیت های جدید فکس مودم داشتن قابلیت صدا ( Voice ) است که در آن ها امکانات یک « منشی تلفنی » ( Answering machine ) هم قرار داده شده است. چندین برنامه نرم افزاری عرضه شده است که به کاربران رایانه امکان می دهند یک سیستم پست صوتی ، با استفاده از میکروفون و بلند گوهای رایانه و مودم ایجاد کنند. این نرم افزارها به مودم دستور می دهند تا به هر تلفنی که زده می شود پاسخ دهند و سپس پیغام از پیش ضبط شده ای را پخش کنند و ازتلفن بخواهند که پیام خود را بدهد . اگر مودمی دارای امکانات پخش صدا باشد آن مودم دارای درگاه صدا است .که در کنار آن واژه Voice نوشته شده است .

این فقط قسمتی از متن مقاله است . جهت دریافت کل متن مقاله ، لطفا آن را خریداری نمایید


دانلود با لینک مستقیم


کاملترین تحقیق در مورد مودم
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد