
مشخصات این فایل
عنوان:بررسی اثربخشی آموزش مدیریت خشم بر کاهش خشونت در روابط زوجین
فرمت فایل: word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:16
این مقاله در مورد بررسی اثربخشی آموزش مدیریت خشم بر کاهش خشونت در روابط زوجین می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله بررسی اثربخشی آموزش مدیریت خشم بر کاهش خشونت در روابط زوجین
مقدمه:
خشونت خانوادگی یکی از مسائل مهمی است که از دیدگاه های مختلفی چون دیدگاه اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، جمعیت شناسی و بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است (سولر و همکاران، 2001، نقل از همتی، 1383).خشونت خانگی یک مشکل شایع است که در بین تمام سنین، جنسیت ها، قومیت ها، کشورها، زمینه های آموزشی و گروههای اقتصادی، اجتماعی رخ می دهد. قربانیان از هر سنی، قومیتی و جنسیتی وجود دارند. هر ساله بین 2 تا 4 میلیون نفر از زنان کتک می خورند و 2000 نفر از زنان کتک خورده بر اثر آسیب ها می میرند (پزشکان کشیک دانشگاه آمریکا، 2003)....(ادامه دارد)
روش پژوهش
پژوهش حاضر، یک طرح شبه آزمایشی با دو گروه (آزمایش و کنترل)، انتخاب تصادفی و استفاده از پیشآزمون، پس آزمون میباشد. جامعة آماری پژوهش مشتمل بر همة زوجینی بودند که برای مشاوره مراجعه کرده و یا از طرف دادگاهها جهت حل مشکلاتشان به شورای حل اختلاف شهر قزوین در سال 1384 ارجاع شده بودند. در این تحقیق، روش نمونهگیری در دسترس و جایگزینی تصادفی آزمودنیها در دو گروه آزمایش و کنترل مورد استفاده قرار گرفت. از بین زوجینی که به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و حاضر به همکاری در ...(ادامه دارد)
پرخاشگری روانشناختی: این مقیاس اعمال پرخاشگری غیرکلامی را در روابط زوج ها مورد بررسی قرار می دهد. در نسخه اولیه CTS این مقیاس خشونت کلامی نامیده می شود.
حمله جسمانی: این مقیاس اعمال خشونت بدنی را در روابط زوج ها مورد بررسی قرار می دهد. اصطلاح خشونت با حمله جسمانی نسبت به همسر مترادف است.
زورگویی جنسی: منظور از این اصطلاح، رفتاری معطوف به هدف وادار کردن همسر به فعالیت جنسی ناخواسته است. مقیاس زورگویی جنسی طیف وسیعی از اعمال زورگویی از جمله اصرار کلامی یا اجبار فیزیکی را دربر می گیرد....(ادامه دارد)
6- بحث و نتیجه گیری:
تحقیق در خصوص خشونت خانوادگی در ایران تنها در سالهای اخیر توجه مجامع علمی را به خود جلب کرده و کوششهای چندی در بررسی علل و پیامدهای این مساله صورت گرفته است که در مقایسه با سابقة آن در غرب (از دهة 1970) از عمر چندانی برخوردار نیست اما دربارة روشهای کنترل خشم در تعامللات زوجین تحقیقی در ایران صورت نگرفته است. در اواخر قرن بیستم خشم موضوع ارزیابی های علمی نیرومند قرار گرفت و این تا حد زیادی به کارهای نواکو برمی گردد. مفهوم سازی نواکو از خشم اساس نظری برای درمان مشکلات ناشی از خشم بوجود آورد (استر و همکاران، 2002، نقل از رافضی، 1383)....(ادامه دارد)
پیشنهادهای پژوهش:
- این پژوهش بر روی نمونة زیادی از زوجین و در مناطق مختلف کشور اجرا شود تا بتوان به نتایج معتبر و یا تعمیم پذیری بیشتری دست یافت.
- تکرار این پژوهش و تایید نتایج آن می تواند به تدوین راهکارهای مهمی در زمینة روشهای پیشگیری و کاهش خشونت خانوادگی بیانجامد.
- ساختن ابزارها مناسب و معتبر و استاندارد کردن آنها برای ارزیابی خشونت خانوادگی مطابق با فرهنگ ایرانی (و حتی خرده فرهنگ ها) می تواند تأثیر مثبتی در دقت نتایج پژوهش های مربوط به خشونت خانوادگی داشته باشد.
- نرم کردن مقیاس CTS-2 در مناطق مختلف توسط پژوهشگران می تواند راهگشای فعالیتهای پژوهشی و مشاوره ای باشد.
...(ادامه دارد)
فهرست مطالب مقاله بررسی اثربخشی آموزش مدیریت خشم بر کاهش خشونت در روابط زوجین در پایین آمده است.
چکیده:
مقدمه:
روش پژوهش
ابزار پژوهش
پرخاشگری روانشناختی
حمله جسمانی
زورگویی جنسی
آسیب و صدمه
نتایج
بحث و نتیجه گیری:
پیشنهادهای پژوهش:
ملاحظه های اخلاقی و محدودیت ها
منابع:
بخشی از فهرست منابع اثربخشی آموزش مدیریت خشم بر کاهش خشونت در روابط زوجین در پایین آمده است.
- بریان لوک، سی وارد. (1381). مدیریت استرس (چاپ اول). ترجمه قرچه داغی، مهدی. تهران: نشر دهقان.
- رافضی، زهره. (1383) «نقش آموزش کنترل خشم به نوجوانان دختر 15-18 ساله در کاهش پرخاشگری» پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
- کلانیک، کریس ال. (1382). مقابله با مشکلات زندگی (چاپ اول). ترجمه افخم ابراهیمی، عزیزه. تهران: انتشارات دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران.
- محمدخانی، پروانه و دیگران. خشونت خانوادگی، مردان و زنان مرتکب خشونت میشوند یا قربانی آن هستند (زیر چاپ).
- محمدخانی، پروانه (1384). خشونت خانوادگی با تاکید عمده بر همسرآزاری. شناسایی جنبههای روانشناختی و آسیب شناسی روانی آن. گزارش طرح پژوهشی مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور. دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
- نیروشک، دلبر (1383). تعیین اثر بخشی آموزشی مهارتهای مقابلهای (شناختی رفتاری) در افزایش عملکرد خانواده و کاهش فشارهای همسر جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه در بیمارستان روانپزشکی صدر. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه علوم تحقیقات.
...(ادامه دارد)
دانلود مقاله بررسی اثربخشی آموزش مدیریت خشم بر کاهش خشونت در روابط زوجین