![مقاله اثر غلظت های گوناگون منیزیم سولفات بر مقدار قندهای محلول و نامحلول قرنفل در شرایط کشت بافت](../prod-images/637485.jpg)
فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 12 صفحه
چکیده
گیاهانی که به عنوان نباتات زینتی مورد توجه تولید کنندگان و پرورش دهندگان قرار می گیرند متعلق به دو گروه کاملاً مشخص هستند که یا گل های زیبا دارند و یا برگ های زیبایی دارند. استفاده از شیوه های نوین ازدیاد گیاهان مانند کشت بافت سبب کوتاه شدن چرخه های تکثیر گیاهان از جمله گیاهان زینتی شده است. با استفاده از تکنیک کشت بافت می توان شرایط بهینه رشد گیاهان را فراهم کرد. در پژوهش کنونی گیاه قرنفل( .Dianthus barbatus L) تحت تیمارهای مختلف منیزیم سولفات (MgSO4.7H2O) شامل 0، 5/0 ، 5/1 و 2 برابر MS یا همان محیط کشت معروف Murashige و Skoog قرار گرفت. بذرها با استفاده از هیپوکلریت سدیم 1% به مدت 10 دقیقه ضدعفونی سطحی شده و در محیط MS قرار گرفتند. جداکشت ها به صورت قطعات 2 گرهی از گیاهان رشد یافته در محیط کشت MS تهیه شده و در محیط های تیماری مختلف قرار گرفتند. مدت تیمار دهی 30 روز بود و گیاهان در قالب طرح تصادفی با 5 تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میزان قندهای محلول و نامحلول در تیمارهای مختلف MgSO4.7H2O در سطح 01/0 معنی دار است.
مقدمه:
قرنفل با نام علمی .Dianthus barbatus L گیاهی علفی، دو یا چند ساله از خانواده میخک (Caryophyllaceae) می باشد (مظفریان1375). قرنفل گیاهی زینتی با رنگ گل های بسیار متنوع است که به دلیل زیادی تعداد گل ها روی هر بوته، حاشیه گلکاری شده با آن بسیار زیباست(خلیقی، 1374). از گل های بریده آن برای تهیه دسته گل استفاده می شود (وزیری، 1366).
اثرات غلیظ و رقیق شدن مادهی معدنی در گیاهان، پدیدهای عمومی است که میبایست به آن توجه کرد و در حیطهی آنتاگونیسم و یا سینرژیسم یونها طی جذب تفسیر گردد. برای مثال اگر غلظت دو مادهی غذایی معدنی در محدودهی کمبود باشد و تنها یکی از آنها در حد کافی تامین گردد. تشدید رشد، باعث رقیق شدن (Dilution) مادهی معدنی دیگر شده و بدون هر گونه رقابت در جذب یا در گیاه باعث القا کمبود شدید میشود. دیدگاه اصلی در تشخیص نیازهای معدنی گیاه به منظور تجزیهوتحلیل روند تغذیهی معدنی گیاه، دستیابی به سطح کمبود و مسمومیت هر یک از عناصر در بافتهای گیاهی است
مقاله اثر غلظت های گوناگون منیزیم سولفات بر مقدار قندهای محلول و نامحلول قرنفل در شرایط کشت بافت