هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله فوریت های پزشکی

اختصاصی از هایدی دانلود مقاله فوریت های پزشکی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله فوریت های پزشکی


دانلود مقاله فوریت های پزشکی

جعبه دارو و کمکهای اولیه

جعبه دارو و قفسۀ کمکهای اولیه , دو وسیله ای هستند که به سهولت در دسترس شما قرار می گیرند و می توانید به کمک آنها در موقع لزوم , با تجهیزات کامل به مصدوم یا بیمار کمک کنید. به کمک آن چه بسا که بتوانید جان کودک و یا عزیز دیگری و یا حتی فرد ناشناخته ای را نجات دهید.

جعبه دارو

وجود این جعبه در هر خانه ضروری است. اگر به تعطیلات آخر هفته در ییلاق می روید و یا هر جای دیگری که برای مدتی در آنجا اقامت می کنید این جبه ضرروی است.

وسائل کمکهای اولیه :

  • درجه حرارت
  • یک یا دو سرنگ پلاستیکی استریل و تعدادی سوزن
  • یک قیچی کاملاً تمیز
  • یک پنس برای پانسمان –
  • تعدادی تخته و مقوا که برای ثابت نگهداشتن شکستگیها از آنها استفاده می شود
  • باند یا پارچه کتانی تمیز
  • یک کارد
  • صابون معمولی یک دانه
  • الکل o 90 ، 100 گرم

10- پماد برای سوختگی ها

  • یک شیشه ماده ضدعفونی کننده ( مرکورکروم – ساولن – بتادین )
  • قرص مسکن یا سرما خوردگی معمولی یا آسپرین یا گریپن
  • شربت ضد اسهال یا قرص لوموتیل
  • سرم ضد سم و کزاز
  • چسب یک حلقه
  • سرم قندی 5% یا نرمال سالین یا رینگر یک لیتر

ایستادن قلب

در شرایطی که با شخصی دچار ایست قلبی مواجه می شویم سرعت عمل حفظ آرامش و تصمیم گیری و تفکر و تحقیق , بسیار ضروری است.

البته برای کسی که اولین بار است که با این مشکل روبرو شده است این مسئله چندان ساده نیست. اساس درمان , بستگی دارد به محلی که بیمار به آنجا آورده می شود و همچنین وسایل و لوازمی که باید برای مقابله با پیش آمد غیر قابل پیش بینی و ناگهانی آماده باشد. بنابراین برای مواجه شدن با بیمار دچار ایست قلبی و درمان وی چون اغلب در نتیجه عوارض انفارکتوس حاد میوکارد است و بقیه علل در مورد ایستادن قلب عبارتند از : هیپوکسی به هر دلیلی , داروهای کاردیوتوکسیک ( شامل داروهای بیهوشی نیز هست ) اختلالات الکترولیت , افزایش ترشح کاته کولامینها و یا حساسیت به کاته کولامینها , و افزایش فعالیت واگ بایستی فوراً ماساژ قلب و تنفس مصنوعی را شروع کرد که شرح آن مفصلاً در کتاب پیشگیری از سکته قلبی و کمکهای اولیه داده شده است.

تشخیص : معمولاً تشخیص با این علائم است : از دست دادن هوشیاری بطور ناگهانی ، همراه با ظاهری شبیه مرده ، و بخصوص اگر نبض در یک شریان بزرگ

(کاروتید , فمورال ) غیر قابل لمس باشد. در چنین شرایطی , سمع قلب , معمولاً اتلاف وقت است و تغییرات مردمک , یک علامت دیررس است که در آخرین مرحلۀ زندگی بوجود می آید که قبل از این مرحله باید بیمار را روی یک سطح سفت به پشت دراز کرده . در این مورد می توان از کف زمین استفاده کرد و یا تخته های محکم زیر تشک گذاشت. از باز بودن مجاری هوایی باید اطمینان داشت و هر نوع جسم سخت و دیگر اجسام خارجی را از راههای هوایی خارج نمود و از به عقب افتادن زبان جلوگیری کرد. روی وسط جناغ قفسه سینه محکم فشار آرود. که این عمل در موارد محدودی باعث برگشتن ضربان قلب می گردد. چنانچه عمل فوق با شکست روبرو شد , ماساژ خارج قلبی و تنفس مصنوعی شروع می شوند. روش ماساژ خارج قلبی را از طریق دیدن و تجربه خیلی بهتر می توان یاد دگرفت ولی ضرورتاً کف یک سدت روی وسط جناغ سینه قرار داده می شود , و کف دست دیگر روی آن قرار می گیرد , و با سرعت 100-80 بار فشار در دقیقه , روی جناغ فشار آورده می شود این کار بسیار خسته کننده است و  چنانچه کمکی وجود داشته باشد , بهتر است هر چند لحظه یک بار یک نفر این کار را انجام بدهد. و بعد دیگری این کار را بکند و ....

تنفس مصنوعی , باید توسط روش دهان به دهان شروع شود , ولی بر حسب سلیقه یکی از روشهای ذکر شده را بکار ببرند.

نکات ضروری که باید بخاطر داشت این است که چانه بالا نگهداشته شود گردن در حالت اکستانسیون باشد و سوراخهای بینی را بسته نگه داشت. راه دیگر این است که می تــوان ریه ها را توسط یک کیسه باد کرد و یا از طریق یک ماسک صورت در ریه ها دمید. در خلال این مرحله , برای کمکهای اضافی طبی و دستیاری و پرستاری هر کاری را که می توان باید انجام داد که این مسئله از ارزش زیادی برخوردار است.

پس از اینکه طبق روشهای ذکر شده , شرایط تحت کنترل در آمد , باید لولۀ اندوتراکئال گذاشته شود, که باعث می شود تنفس , خیلی راحت تر و اصولی تر انجام بگیرد. باید اسیدوز متابولیکی را که بهرحال در این مرحله بوجود می آید از طریق انفوزیون بی کربنات سدیم تصیحح نمود. دوز اولیه 100-50 میلی اکی والان می باشد, به عنوان مثال 100-50 میلی لیتر از محلول 4/8% معمولاً کافی است ولی اگر ریتم قلب , مشکل به ریتم سینوسی تبدیل شود , ممکن است لازم شود که هر چند دقیقه یکبار , این محلول تجدید شود.

درمان :

1- توسط ماساژ قلب و تنفس مصنوعی , باعث ایجاد گردش خون مملو از اکسیژن در شخص گشت که در کتاب پیشگیری از سکته قلبی مفصلاً شرح داده شده است.

2- تعیین اختلال ریتم قلب , که بر حسب تجربه , معمولاً فیبریلاسیون بطنی یا آسیستول است.

3- برقراری ضربان قلب خود بخود قلب و درمان علت ایستادن قلب با داروهای لازم و تحت نظر متخصص قلب .

زایمان اضطراری

همه روزه تعدادی کودک بدون ماما و پزشک بدنیا می آیند و شما نیز ممکن است روزی در مقابل چنین واقعه ای قرار بگیرید , آنچه باید کرد :

1-بگذارید طبیعت کار خود را بکند.

2- عجله نکنید و خونسردی خود را در هر حال حفظ کنید.

3- به محض پاره شدن کیسۀ آب , مادر را بخوابانید.

4- دستهای خود را با آب و صابون بشوئید.

5- سعی نکنید عمل زایمان را با عجله جلو بیاندازید و نوزاد را بکشید.

6- سرنوزاد و سپس بقیۀ بدن او را که بتدریج بیرون می آید روی دستهای خود سرازیر نگاهدارید.

7- وقتی نوزاد کاملاً خارج شد داخل دهان و بینی او را فوراً تمیز کنید.

8- اگر ملاحظه کردید که صدائی از طفل نمی آید , نفس نمی کشد و رنگش تیره است با ملایمت چندین بار تنفس دهان به دهان و بینی به او بدهید تا شروع به نفس کشیدن کند.

9- بدون عجله بند ناف را ببرید. برای این منظور به فاصلۀ دو تا ده سانتیمتری از

بدن کودک بند ناف را گره بزنید و سپس ما بین دو گره را با قیچی قطع کنید.

10- نوزاد را بپوشانید و گرم نگاهدارید.

11- حال نوبت جفت است که به کمک انقباضهای زهدان خارج می گردد و برای خروج آن به هیچ وجه نبایستی بند ناف را بکشید ( معمولاً نیم ساعت پس از خروج نوزاد جفت بیرون می آید )

12- مادر نوزاد را برای یک معاینۀ کامل به بیمارستان برسانید.

انواع شکستگیها و اقدام فوری برای آن

اصطلاح شکستگی موقعی بکار برده می شود که یکنوع شکافی از هر نوع در استخوان پدید آمده باشد.

جهت شناسائی نوع شکستگی و پی بردن به ماهیت آن طرق مختلفی وجود دارد . دو طریق شایع عبارت از مطالعۀ نحوه شکل ظاهری شکستگی و همراه بودن زخم نسوج نرم می باشد . در واقع موضوع مهم در شکستگی ها همین شرکت نسوج نرم در ضایعه شکستگی می باشد. بنابراین شکستگی ها را به ترتیب زیرطبقه بندی می نمائیم .

1- شکستگی های بسته ( ساده ) : پوست روی محل شکستگی ضایعه ندیده است.

2- شکستگی های باز ( مرکب ) : قطعه شکسته استخوان سر از پوست بیرون آورده است و یا زخمی در همان حوالی وجود دارد که مستقیماً با محل شکستگی در ارتباط است . شکستگی های باز به مراتب خطرناک تر از شکستگی های بسته می باشند. زیرا در آنها خطر عفونت استخوان وجود دارد در هر حال شکستگی باز اورژانس است و در 12 ساعت اول بایستی بررسی و شستشو و تمیز و دبرید مان شده پس از شستشوی کامل اول نسج سالم , سپس نزدیک زخم و سپس خود استخوان را پس از تمیز نمودن و بروس زدن با ساولن یا بتادین و مطمئن شدن از عدم آلودگی آن و خارج کردن انسجام خارجی و نسوج مرده و اورگانیک بخیه زده و بی حرکت گردد.

علاوه بر تقسیم بندی فوق که از روی بسته یا باز بودن شکستگی انجام می گیرد , شکستگی ها را می توان از روی شکل ظاهری آنها نیز تقسیم بندی نمود بطریق زیر:

1- شکستگی های ترکه : شکستگی غیر کاملی است که فقط در بچه ها دیده می شود.

2- شکستگی عرضی : خط شکستگی مستقیماً در عرض استخوان بوده و با زاویه قائمه نسبت به محور استخوان قرار گرفته است.

3- شکستگی مایل : خط شکستگی محور استخوان را با زاویه قطع می کند.

4- شکستگی مارپیچ : خط شکستگی بطور مارپیچی بدنه استخوان را طی کرده و از میان دیواره آن می گذرد.

5- شکستگی خرد شده : شکستگی استخوان را به بیش از 2 قطعه تبدیل کرده است.

6- شکستگی در هم فرو رفته : دو انتهای شکسته استخوان در یکدیگر فرو رفته اند.

علائم شکستگی ها :

تشخیص شکستگی در صورتیکه دو سر استخوان پوست را سوراخ کرده و بیرون آمده باشند و یا اگر تغییر شکل واضحی در عضو ایجاد کرده باشند بسیار آسان است ولی همیشه این علائم واضح در شکستگی وجود ندارند در حقیقت آثار و علائمی هستند که در صورتیکه در عضو وجود داشته باشند بایستی بوجود شکستگی شک کنیم : گرچه لزومی ندارد که همه آنها همراه با یکدیگر جمع شده باشند تا

شامل 41 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله فوریت های پزشکی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد