مشخصات این فایل
عنوان: روان شناسی فیزیولوژیکی
فرمت فایل : پاورپوینت
تعداد اسلاید: 163
این مقاله درمورد روان شناسی فیزیولوژیکی می باشد.
خلاصه آنچه در مقاله روان شناسی فیزیولوژیکی می خوانید :
میلانسفال myelencephalon
یک ساختار اصلی دارد به نام پیاز مغز تیره (بصل النخاع) medulla oblongata که بلافاصله پس از نخاع شوکی قرار گرفته است. این ساختار حرکات مختلف از جمله تنفس، استفراغ، ترشح بزاق و تنظیم دستگاه قلبی-عروقی را کنترل می کند.
یکی از بخشهایی که از مغز تیره شروع می شود و تا مغز میانی امتداد دارد، تشکیلات شبکه ای reticular formation است که سطوح برانگیختگی را کنترل می کند و در هشیاری نیز نقش دارد.
نوراپی نفرین) نورآدرنالین) NE
مقداری از نوراپی نفرین از بخش قشر فوق کلیه ترشح می شود اما قسمت اعظم آن در مغز ترشح می شود.
در اغلب موارد تحریکی است و با هیجانات ارتباط دارد، بنابراین اگر میزان ترشح آن افزایش یابد غالبا باعث تشدید اضطراب می شود. استرس باعث آزاد شدن NE می شود.
از سوی دیگر ثابت شده است که تعدادی از افراد افسرده دچار کمبود ترشح نوراپی نفرین هستند. بنابراین تجویز داروهای افزایش دهنده نوراپی نفرین باعث درمان این بیماران می شود. ازدیاد NE با سرخوشی و مانیا ارتباط دارد. آمفتامین ها با افزایش سریع NE باعث ایجاد رفتارهای مانیایی می شود.
ابراز هیجان در چهره: پاسخ های فطری
چارلز داروین اظهار داشت که بیان هیجان در انسان شکل تکامل یافته همان حرکات بیانگری است که در دیگر حیوانات شاهد آن هستیم.
حرکات بیانگر هیجانی پاسخ هایی فطری و نا آموخته هستند که مجموعه پیچیده ای از حرکات ، بویژه حرکات عضلات چهره را در بر می گیرد.
همچنین داروین با مطالعات زندگی افراد در فرهنگ های کاملا جداگانه دریافت که مردم در فرهنگ های مختلف برای ابراز یک حالت هیجانی خاص، از الگوهای مشابه حرکت در عضلات چهره بهره می گیرند
معیارهای DSMIV-TR در مورد حمله افسردگی عمده
الف) حداقل 5 تا از علایم زیر همزمان در یک دوره دو هفته ای وجود داشته باشد و نشانه تغییری در کارکرد قبلی باشد؛ حداقل یکی از علایم یا (1) یا (2) باشد.
خلق افسرده در اکثر اوقات روز و تقریبا همه روزها. چه طبق گزارش خود بیمار از احساس ذهنی اش( مثلا احساس کند غمگین است یا احساس پوچی کند)، چه طبق مشاهده دیگران( مثلا بگویند گریان به نظر می رسد). نکته در اطفال و نوجوان می تواند به صورت خلق تحریک پذیر باشد.
کاهش واضح علاقه مندی یا لذت بردن از همه یا تقریبا همه فعالیت ها، اکثر اوقات روز و تقریبا همه روزها(چه طبق گذارش خود بیمار از احساس ذهنی اش، چه بنا بر مشاهده دیگران).
بخشی از فهرست مطالب مقاله روان شناسی فیزیولوژیکی
مننژها (meninges)
بطن ها
لوب پیشانی frontal lobe :
سیستم لیمبیک(دستگاه کناری) limbic system
تالاموس thalamus
کلاهک ( تگمنتوم) tegmentum
نخاع شوکی
سیستم اعصاب خودکار automatic nervous system
اپی نفرین (آدرنالین)
گلیسین Glycine
پرخواب ها hypersomnia
اختلال حرکت دست و پای ادواری
مکانیزم های ساعت زیستی
تنظیم دما
تشنگی اسمزی
آنزیم ها و فراورده های لبنی
پرخاشگری به عنوان یک پاسخ آموخته شده
ناهنجاری های تسلط نیمکره مغز
استرس و سلامتی
اختلال دوقطبی
دانلود پاورپوینت روان شناسی فیزیولوژیکی