لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 48
فصل اول
فعالیتهای مورد انتظار فصل اول شماره یک
1- گزارشی از وضعیت کسب و کارها در محل زندگی خود تهیه کنید که در آن ویژگیهای کسب و کارها را با ویژگیهای کسب و کار در جوامع سنتی، صنعتی و اطلاعاتی تطبیق دهید؟
محل زندگی من واقع در شهرکی کوچک است که فعالیتهای اقتصادی آنجا بصورت کوچک تعریف شده است. در منطقه زندگی من فعالیتهای اقتصادی عمدتا بصورت ثابت و تغییر ناپذیر است که بدلیل نوع منطقه و نیاز اهالی به ندرت شاهد ارتقاء سطح کیفی و کمی کسب و کار هستیم. سوپر مارکتهای نسبتا کوچک و محدود، نانواییهای مختلف (3 نوع)، فروشگاه لوازم بهداشتی و تاسیساتی ساختمان، فروشگاه لوازم التحریر، لباس فروشی، مشاور املاک، آژانس اتومبیل، آرایشگاه، و میوه و سبزی فروشی. همانطور که میبینیم شغلها و نوع کسب و کار محدود بوده و امکان پیشرفت زیادی در آنها نیست. ممکن است که بعضی از این کسب و کارها بخاطر نیاز مالی و جلب مشتری سعی به استفاده از اجناس جدید را داشته باشند ولی برای پیشرفت کار خود نیازی به وارد شدن به جامعه فرا صنعتی یا اطلاعاتی را در خود نمیبیند، ممکن است که مغازه نان فانتزی برای جلب مشتری 2 مدل نان دیگر به فرآوردههای خود اضافه کنند اما هرگز به وسیله اینترنت پرسرعت سفارش نان نمیگیرند و در درب منزل نان را تحویل نمیدهند. حال هر کدام از کسب و کارهای ذکر شده به نوبة خود تا حدی از این مسأله پیروری میکنند و از طرفی هم کارهای یدی و سخت مانند ساخت و ساز و شکار در حیطه کاریشان نیست و تقریبا در همین میانه جامعه صنعتی وبحالت حرلزون وار در حرکتند.
البته باید در نظر داشت که نسبت به جوامع سنتی پیشرفتهایی صورت گرفته و قابل لمس است. همین که بدلیل حضور میادین ترهبار و میوه و سبزی فروشگاهها دیگر احتیاجی به این نیست که هر شخص خود از باغچه و محصولات شخصی خود استفاده کند خود مزید علت است. نبود آسیابهای سنگی و تنورهای حفر شده در کف حیاط خانهها و حضور نانواییها و نبود زحمت دوختن کفش و لباس دست دوز خود شاهد خداحافظی زندگی سنتی در این منطقه هست ولی فاصله بسیار زیاد کسب و کار این منطقه با کسب و کار فرا صنعتی و اطلاعاتی انکار ناپذیر است.
فعالیتهای مورد انتظار فصل اول شماره دو
2- نگرش خود، خانواده و اهالی محل را نسبت به کسب و کار در قالب گزارش تحلیلی تنظیم کنید؟
از دید بنده و خانواده و تقریبا اکثر اهالی در شرایط فعلی اقتصادی و سیاسی کشور کسب و کار آزاد بسیار مخاطره آمیز و پر ریسک خواهد بود. مگر اشخاصی که بخاطر پشتوانه قوی مالی از پس مشکلات فراوان این کار بر میآیند یا اشخاصی که کسب و کار آنها حالت نیاز روزمره و مصرفی است و اجناس آنها تا 90% از داخل کشور قابل تأمین است. مانند سوپرمارکتها، میوه فروشی ها، اغذیهفروشیها. تحریم کشور از لحاظ واردات و صادرات باعث شده تا کسب و کارهایی که برای فرآیند محصولی یا محصولات خود نیاز به اجناس خارجی دارند دچار رکود و ورشکستگی شوند حتی اگر آن محصول تولید شده دارای مصرف بالا و روزمره باشد. خواه برای خانوادهها و خواه برای صنایع.
سختگیریها و مراودات بینهایت اداری و بیبرنامه گیهای اداره جات و بیمسئولیتی مدیران و پشتیبانی نکردن همه جانبه از صنایع داخلی علیرغم شعارهای فراوان، پایین بودن نقدینگی افراد و کمک های ناممکن و اندک و اقساط سنگین و سودهای بالای بانکها از دیگر دلایل رو برگرداندن من، خانواده ام و اکثر کسانی است که در این رابطه با آنها مشورت کردهام.
فعالیت های مورد انتظار فصل اول شماره سه
3- با بررسی آیات و روایات مختلف، اهمیت کسب و کار را در اسلام توضیح دهید؟
کار و فعالیت در زندگی شخصی و خانوادگی و اجتماعی انسان نفس بسزایی دارد. کار و فعالیت روح و ذهن و بدن انسان را بسیار پویا و قوی میسازد و انسان را در برابر مشکلات و مسائل محیط و مسلط میگرداند. از لحاظ مادی باعث میشود تا انسان با آن امرار معاش کرده و خود و خانواده خود را از لحاظ مسکن و غذا و پوشاک و درمان تأمین کند و راه را برای آینده خانواده خود هموار سازد. کسب و کار بقدری مهم است که حتی در احادیث قرآن و پیامبران هم در مورد آن سخن به میان آمده و انسانها را هشیار میسازد. خداوند خود انسان را مسئول سرنوشت اجتماعی خویش مینامد و سهم او را از زندگی و سرنوشت شخصیاش برابر با کار و تلاش که از درون وی نشعت گرفته اعلام میکند. همانطور که در سوره رعد آیه 11 میفرماید:
به راستی که خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نخواهد داد مگر آن چه را که در ضمیرشان تغییر دهند. این بدان معناست که اگر شخص یا قومی در بدبختی و فلاکت و سختی به سر میبرند خود باید با تغییرات درونی و تحولات درونی باعث رشد و شکوفایی بیرونی و اجتماعی خویش گردند که این مهم جز با کار و تلاش همه جانبه در مورد آن موضوع، میسر نیست. در غیر این صورت در محرومیت به سر خواهند برد و بدبختیهای فراوانی گریبانگیر آنها خواهد شد. پس پیش از هر چیز باید اراده کنند و خود را متحول سازند. از نظر اسلام انسان دارای کرامت است. کرامتی که از جانب خداوند به او عطا شده و عناوینی چون خلیفه الهی، محور آفرینش و امانت دار الهی به او لقب داده شده است. منشأ اصلی عوامل تولید منابعی است که خداوند متعال در طبیعت قرار داده تا بشر بصورت گوناگون از انها استفاده کرده با کمک فکر یا قدرت جسمی خود آنها را به کالا یا خدمات تبدیل کند و این نیز بدون کوشش و تلاش انسانی میسر نمیشود.
اسلام افراد کوشنده و تلاشگر را با عبارات گوناگون تشویق کرده است:
1-امام صادق (ع) فرمودند: تلاش کننده برای خانواده همچون مجاهد در راه خداست.
کارآفرینی