امـروزه هـیچ دلیل علمی برای تأیید این ادعا که نمایش خشونت می تواند بـی ضـرر باشـد، وجـود نـدارد .
حتی پژوهش های متعدد نشان می دهد که نمایش خـشونت در رسـانه هـای جمعـی ممکـن است برای جامعه خطرناک باشد
حدود 5000 مطالعه در خصوص تـاثیرات خـشونت سـاختگی (غیـر واقعـی ) صـورت گرفته است . جامعه علمی بر این امر متفق است کـه خـشونت رسـانه ای بـه طـور قطـع میتواند واجد تأثیرات منفی در برخی گروه های دارای مشکل و مستعد انجام خشونت، مانند کودکان و نوجوانانی باشد که خانواده هایی از هم پاشیده دارند .
فرضیه برانگیختگی یکی از نظریه های خشونت رسانه ای است که توسط تاننبوم مطرح شده است. وی بر این اعتقاد است که مواجهه با خشونت رسانه پرخاشگری را افزایش می دهد زیرا تحریک یا برانگیختگی مشاهده کنندگان را فزونی می بخشد. تصور می شود خود برانگیختگی احساسی، پاسخ فیزیولوژیک نامشخّصی باشد و افراد برحسب نوع موضوع مورد مشاهده آن را تعریف می کنند. بنابراین، چنانچه بینندگان در حال تماشای برنامه کمدی سرگرم کننده باشند این احتمال وجود دارد که برانگیختگی درونی خود را سرگرمی و چنانچه در حال تماشای برنامه ای در حال خشونت باشند، آن را خشم تعبیر کنند
- بچه ها نسبت به احساس ترس و فشار روانی حاصل از خشونت حالت ایمنی پیدا می کنند به عبارت بهتر این احساس خشونت برایشان عادی می شود و کم کم به این باور می رسند که خشونت راه حل مسائل و مشکلاتشان است.
- به عنوان یک الگو، خشونتی را که در تلویزیون می بینند دنبال می کنند و خودشان را در احساس آن خشونت با شخصیت های داستان، به کسی که مورد خشونت واقع شده و به کسی که خشونت را انجام داده است شریک می دانند و به عبارت بهتر خودشان را به جای آنان می گذارند.
- توجه و تماشای زیاد خشونت تلویزیونی به وسیلۀ بچه ها باعث عصبانیت های بیشتر و بزرگ تر می شود، بعضی وقت ها تماشای یک برنامۀ خشن باعث افزایش عصبانیت می شود. بچه هایی که برنامه هایی را می بینند که در آنها خشونت خیلی واقعی و به صورت مکرر تکرار شده، یا بدون مجازات است، به آنچه می بینند بیشتر تشویق می شود.
ـ کمک به کودکان و نوجوانان برای تمیز دادن بین واقعیت و خیال؛
ـ نظارت بر برنامههایی که کودکان تماشا میکنند و محدود کردن برنامههای خشونتبار؛
ـ - آموزش این مطلب که خشونت در دنیای حقیقی، به یقین عواقبی دارد؛
ـ قرار دادن جایگزینهایی برای خشونت، جهت رفع مشکلات؛
ـ همراهی کودکان و نوجوانان در تماشای برنامههای تلویزیون و بحث و تبادل نظر با آنها در زمینه صحنههای نامطلوب و خشونتبار این برنامهها؛
ـ پرسش از آنها درباره احساسشان پس از تماشای یک برنامه یا فیلم خشونتبار.
دانلود پاورپوینت رسانه و خشونت - 40 اسلاید