خصوصی سازی فرایندی است که در آن بخش مهمی از فعالیت های ناکار امد بخش عمومی به بخش خصوصی تفویض می گردد مشروط بر این که بخش خصوصی قابلیت جایگزینی بخش عمومی را داشته باشد و توانایی کارایی اقتصادی را در فعالیت های تفویض شده افزایش دهد.
در یک تعریف کوتاه و جامع از خصوصی سازی به معنای کاهش نقش دولت به عنوان عامل اقتصادی، به نحوی که منجر به فعالیت جایگزینی بخش خصوصی برای آن گردد، نام برده شده است. در این جا توجه به نقش نظارتی دولت برای رسیدن به نتایج مطلوب در خصوصی سازی و نیز اشاره به انجام خصوصی سازی به شکلی که بخش خصوصی نیز قابلیت جایگزینی دولت را دارا باشد مد نظراست.
•یک اقدام بزرگ ملی نیازمند فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و اگاه ساختن عموم جامعه است تا از این طریق برداشتها و انتظارات یکسانی از ابعاد و اجزا و اثار قابل پیش بینی ان در کل جامعه ایجاد یابد . در راستای اجرای سیاستهای ابلاغی اصل 44 که در ان بر افزایش مشارکت مردمی و خصوصی سازی تاکید شده است ایجاد زیر ساختهای اقتصادی و فرهنگی لازم در جامعه برای پذیرش ان همچنین افزایش اعتماد مردمی به این فرایند و دیگر سیاستهای دولت مستلزم توجه به نکات و مسائلی است که در تقویت فرهنگ خصوصی سازی و اعتماد عموم به انجام موفق ان از سوی دولت و ایجاد فضای مناسب لازم برای ان موثر است. در ذیل به برخی از این موارد اشاره می گردد:
•
دانلود پاورپوینت نقد و بررسی اصل 44 - 34 اسلاید