هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله نگرشی بر جایگاه شهر کاشان و روابط آن با قمصر

اختصاصی از هایدی مقاله نگرشی بر جایگاه شهر کاشان و روابط آن با قمصر دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله نگرشی بر جایگاه شهر کاشان و روابط آن با قمصر


مقاله نگرشی بر جایگاه شهر کاشان و روابط آن با قمصر

لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"

 فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحات:21

جغـرافیـای طبیعـی

نگرشی بر جایگاه شهر کاشان و روابط آن با قمصر

شهر کاشان بعنوان شهر مرکزی شهرستان ، با موقعیت هندسی  عرض شمالی و  طول شرقی،در ناحیه دشتی شهرستان واقع شده است.

نقطه شهری کاشان از نظر موقعیت نسبی، ویژگی های ممتازی دارد؛ چه از گذشته دور تاکنون با بهره گیری از موقعیت و امکانات محلی و ناحیه ای، واقع شدن در دشت هموار کاشان ، بهترین جایگاه را نسبت به روستاهای منطقه دارد و از آن پس تا بحال به عنوان مادر شهر منطقه در ابعاد مختلف سیاسی ـ اداری ـ اقتصادی و فرهنگی با جوامع روستایی خود روابط استثمارگونه برقرار کرده است . که در این میان نقش بازار منطقه ای کاشان ، بی بدیل است.

بدین ترتیب کاشان با جذب بی قید و شرط اضافه تولید نواحی روستایی، بر تمرکز شهری خود افزوده است و تمام عرصه های ساختاری ـ کارکردی منطقه از جمله ارتباطات ، صنایع ، خدمات و در نهایت جریان های مهاجرتی و جمعیت را در خود جمع کرده ، و بر رشد خود افزوده است. نگاهی به تحولات جمعیتی شهر کاشان مؤید این واقعیت است: جمعیت کاشان از 45955 نفر در سال 1335 به 200000 نفر در سال 75 بالغ گردیده است. نتیجه این تحولات ظهور مادر شهر کاشان با سطوح بالای امکانات در ابعاد اقتصادی ، خدماتی و تجاری است که روز به روز بر مرکزیت و تسلط تک شهری خود افزوده ، عدم توسعه ، پراکندگی و مهاجر فرستی هرچه بیشتر مناطق روستای اطراف را باعث گردیده است.

حال در میان مناطق مختلف پیرامونی کاشان ، قمصر با توان های محیطی متناسب، در مقابل موقعیت نابهنجار طبیعی کاشان و نیز موقعیت ارتباطی خوب با دسترسی ممتاز نسبت به دیگر روستاهای کوهستانی، ارحجیت ویژه ای دارد ؛ در نتیجه از گذشته تاکنون روابط گسترده ای با مادر شهر کاشان برقرار کرده، به تبع آن، تأثیرات زیادی نیز پذیرفته است. این تحولات ساختارهای مختلف اجتماعی، اقتصادی، خدماتی و طبیعی قمصر را تغییر داده و آثار منفی زیادی به همراه داشته است. بهره کشی گسترده کاشان در زمینه های مختلف بدین شرح است: جذب مهاجران انتقال سرمایه و درآمد، وابستگی های خدماتی، فرهنگی، آموزشی، و برقراری روابط نامتعادل با قمصر، موارد مذکور از دلایل عمده عقب ماندگی قمصر محسوب می شود.

البته با توجه به این که کاشان به عنوان مادر شهر منطقه ، از توانمندی های متعددی برخوردار است ، می توان در آینده تحت شرایطی از آثار مثبت آن بهره برد ؛ بدین معنا که با شناخت منشأ بروز این وابستگی ها ، و برنامه ریزی جهت متعادل نمودن روابط می توان از این موقعیت ارتباطی با کاشان جهت توسعه قمصر سود برد.

در پایان در می یابیم که یکی از علل کم توسعه یافتگی قمصر، از یک سو، نبودن روابط مناسب با روستاهای آن و از سویی با شهر کاشان، و در نهایت جدا ماندن قمصر از شبکه شهری کشور نظیر یک جزیره می باشد.

 پس در این باره پیشنهاد می شود که مسیر ارتباطی بین قمصر و قهرود که در خط مستقیم به طول 3کیلومتر است، در اولویت برنامه های توسعه قمصر قرار گیرد. در این راستا در کوتاه مدت می توان با تغییر مسیر عبوری جاده قهرود از دو راهی به داخل قمصر، سپس از شهرک صنعتی به ابتدای جاده قهرود، این مهم را برطرف نمود. همچنین افزایش ظرفیت کمی و کیفی مسیر ارتباطی قمصر ـ کاشان، گام مؤثری برای توسعه آتی قمصر خواهد بود.

 


دانلود با لینک مستقیم


مقاله نگرشی بر جایگاه شهر کاشان و روابط آن با قمصر
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد