هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه بررسی میزان افسردگی در پرسنل بیمارستان شهید مطهری

اختصاصی از هایدی پایان نامه بررسی میزان افسردگی در پرسنل بیمارستان شهید مطهری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقدمه پژوهش:

بشر با پشت سر نهادن قرن بیستم و پا نهادن در قرن بیست و یکم بسیاری از معماها و مشکلات را در زمینه های مختلف از جمله طب حل نموده است ولی با گشودن هر دری از دردهای هستی با هزار دربسته و با حل هر معمایی،معماهای تازه ای مطرح می شود. یکی از معضلات بزرگ بشر در گذشته وحال عدم وجود عاملی خاص برای اختلالات روانی بوده که به همین روی نیز واژه اختلال را به جای واژه بیماری بر آن نهاده اند وامروزه دانشمندان علم طب وعلوم وابسته برآنند که برای هر اختلال روانی که یک عامل یا یک ترانسمیتر مشخص که دچار اختلال شده است را بیابند ولی حتی در صورت کشف چنین چیزی باز هم اختلالات روانی را نمی توان تنها به یک عامل یا عوامل احتمالی فیزیولوژیک نسبت داد بلکه عوامل محیطی نیز بدون شک در بروز و ظهور چنین اختلالاتی دخیل می باشند؛ عواملی مثل محیط زندگی، وضعیت تاهل، فرهنگ جامعه، وجود شغل و نوع شغل و....... یکی از اختلالات شایع روانی اختلالات خلقی است و در آن میان افسردگی، اعم از افسردگی اساسی و کج خلقی از اهمیت و شیوع نسبی بالایی برخوردار است. افسردگی آنچه بیماری قرن محسوب می شود، حالاتی از این گونه همراه است اما گاهی مردم از شناخت افسردگی خود عاجزند چرا که آن را با غمگینی معمولی اشتباه می کنند. اشکال در تشخیص افسردگی به علت سوء تفاهم مربوط به طبیعت افسردگی افزون تر می شود. اگر چه عده زیادی از مردم خود را مشخص افسرده معرفی می کنند. منظورتان این نیست که مبتلا به افسردگی واقعی شده اند، چون عقیده دارند که افسردگی یک بیماری شدید روانی است. با توجه به شرایط شغلی و موقعیتهای حرفه ای درحرفه های گوناگون، شاید بتوان چنین استدلال نمود که این بخش از محیط موثر وقاطع در نحوه نگرش فرد و واکنشهای عاطفی و اجتماعی می باشد. بنابراین در رابطه بررسی واکنشهای عاطفی بطور اعم واکنش افسردگی به طور اخص در پرستاران بر جستگی خاص می یابد. این پژوهش در پس جستجوی رابطه محیط شغلی و واکنش افسردگی در پرسنل بیمارستان می باشد.

بیان مسأله:

آمار تعداد اختلالات روانی در جهان نشان می دهد که 15% از جمعیت کل جهان از بیماری افسردگی رنج می بردند. لازم به ذکر است که این آمار در مورد زنان تا 25 درصد نیز می رسد. لذا اختلال روانی در میان جنس زن و مرد شیوع متفاوت دارد. افسردگی بعنوان یک اختلال خلق در کار کرد فرد تاثیر گذاشته وموجب کاهش بهره وری فرد وخانواده و سازمان وبنابراین کاهش بهره وری یک جامعه می شود، به همین دلیل در بعد اپیدیولوژیک اثرات سوء قابل توجهی در اجتماع می گذارد. این اثر وقتی مملوس تر است که در بین پرستاران یک جامعه در حال توسعه که مقدار قابل توجهی منابع انسانی در بخش درمان را تشکیل می دهند افسردگی شیوع می یابد وبا توجه به این امر که اکثر پرستاران را جمعیت زنان تشکیل می دهند و زنان در مواجهه با سختیهای کار از آسیب پذیری بیشتری برخوردارند، دچار افسردگی در ضمن کار می شوند. اشتغال پرستاران در محیطهای پراترس، این گروه از پرسنل درمانی را تحت استرسهای خاص شغلی قرار می دهد که میزان این استرسها در کشورهای مختلف متفاوتند. مسئولیت سنگین بخش توام با شیفتهای طولانی در پرستاران بخش بطور مستقیم می تواند با خستگی مزمن، اختلالات خواب و اختلالات هیجانی آنها مرتبط باشد. هر یک از این عوامل می تواند در رضایت شغلی این بخش موثر باشد. عوامل یاد شده توام با نارضایتی شغلی می تواند آنها را در معرض ابتلا به افسردگی قرار دهد. در حال حاضر امکان این مساله مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اهمیت اجرای چنین طرحی با توجه به خطیر بودن وظایف پرستاران ضروری می نماید. بنابراین دراین تحقیق سعی شده است تا با انتخاب جامعه های آماری مناسب تا حدودی به سوالات زیر پاسخ داده شود: 1- آیا وجود استرسها و فشارهای شدیدتر شغلی می تواند عاملی جهت ایجاد افسردگی بیشتر در پرسنل باشد؟ 2- آیاد شیوع افسردگی واقعاً در پرسنل زیاد است؟ تعیین شیوع افسردگی در بین پرستاران و مشخص نمودن عوامل زمینه ساز این افسردگی می تواند در جهت تغییر ساختارهای محیط کار و حذف استرسورها تا حد امکان کمک نماید.

3- اهمیت مساله پژوهش:

اهمیت موضوع مورد پژوهش این است که از یک سوء امتحان وجود فراوانی واکنش افسردگی درمیان گروه از پرستاران دو رد بررسی قرار می گیرد و از یک سوء این پژوهش می تواند گاهی در راه شناخت بیشتر وبهتر ویژگیهای شخصیتی این قشر شاغل کشور ما باشد. از طرفی چون افسردگی پرستاران در چگونگی فعالیت شغلی و در نهایت بهبودی بیماران موثر است بنابراین موضوع از نقطه نظر گزینش و تربیت پرستار از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. ازدیدگاه دیگر تا آنجا که اطلاع در دست است بررسی واکنش افسردگی در این گروه از پرستاران موضوع تازه ای است که تاکنون در ایران مورد استفاده و بررسی کلی قرار گرفته است و لذا تحقیق در این زمینه می تواند کمکی به راهنمای های شغلی و در نتیجه افزایش کارایی بخشها و بیمارستانهای کشور گردد

تعداد صفحات 103   فرمت ورد


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه بررسی میزان افسردگی در پرسنل بیمارستان شهید مطهری
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد