چکیده :
پژوهش حاضر، به بررسی رابطه سبک های فرزند پروری والدین وسبک هویت در بین پسران و دختران دانش آموز مقطع پیش دانشگاهی شهر کرج پرداخته است . جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان دختر و پسر مقطع پیش دانشگاهی شهر کرج و گروه نمونه مورد مطالعه در این پژوهش 30 نفر از این دانش آموزان است که به صورت تصادفی انتخاب شدهاند . برای آزمایش فرضیهها ،پرسش نامه آزمون سبک های هویت بنیون و آدامز و شیوه های فرزند پروری شیفر مورد استفاده قرار گرفته است .
بررسی نتایج تحقیق نشان داد که 50 درصد پاسخگویان پسر و 50 درصد دخترمی باشند. بررسی فرضیات تحقیق نشان داد فرضیه اول تحقیق مبنی بر وجود اختلاف بین دانش آموزان پسر و دختر از لحاظ سبک های هویت در سطح 5 درصد تایید نمی گردد همچنین فرضیه دوم مبنی بر وجود رابطه بین سبک های هویت و شیوه های فرزند پروری نشان داد که بین سبک هویت آشفته با شیوه فرزند پروری منطقی همبستگی منفی و معنی دار در سطح 5 درصد وجود دارد. بین سبک فرزند پروری زود هنگام با شیوه فرزند پروری مستبدانه همبستگی مثبت و معنی دار در سطح 5 درصد وجود دارد. همچنین بین سبک هویت پیشرفته با سبک های فرزند پروری مستبدانه و منطقی همبستگی مثبت و معنی دار در سطح 5 درصد و با سبک فرزند پروری آزاد گذار همبستگی مثبت و معنی دار در سطح 5 درصد وجود دارد. اما بین سبک فرزند پروری زود هنگام با شیوه های فرزند پروری همبستگی معنی دار بدست نیامد.
کلید واژه ها: سبک های فرزند پروری ، سبک های هویت ، دانش اموزان پسر و دختر
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول: مقدمه و کلیات تحقیق
تعاریف نظری و عملیاتی متغیرهای پژوهش.... 7
فصل دوم: پیشینه و ادبیات تحقیق
1- هویت آشفته یا سر در گم (پراکندگی هویت ) 11
3- هویت به تعویق افتاده ( هویت تاخیری ) 12
الف : والدین قاطع و اطمینان بخش ( مقتدر ) 13
والدین مسامحه گر یا بی توجه. 14
نظریه های سبک های فرزند پروری.. 23
موضوعات مهم در تربیت فرزندان.. 28
اهمیت خانواده در سبکهای فرزند پروری.. 31
خانواده به عنوان سیستم در سبکهای فرزند پروری.. 32
خانواده به عنوان معلم و الگو و تاثیر آن بر سبکهای فرزند پروری.. 32
خانواده به عنوان کانون محبت و امنیت در سبکهای فرزند پروری.. 33
نقش پدر و اهمیت حضور او در خانواده در فرزند پروری.. 37
نقش مادر و اهمیت حضور او در خانواده در تربیت فرزند. 39
عوامل موثر بر روابط والد و فرزندی.. 39
انواع خانواده ها و نقش آن در فرزند پروری.. 41
رابطه بین والدین و فرزندان.. 45
راه کارهای تقویت معنویت درخانواده ها 47
فصل سوم: روش تحقیق
شیوه های فرزند پروری والدین شفر. 56
فصل چهارم: نتایج تحقیق
فصل پنجم : نتیجه گیری
هر مرحله از رشد انسانها ، تکالیف و وظایف رشدی خاصی را دارا می باشد ، در تئوری های رشدی مختلف ، تکالیف رشدی متفاوتی را به دوره نوجوانی و جوانی نسبت داده اند . مطابق تئوری رشد روانی- اجتماعی اریکسون ، مهمترین تکلیف دوره نوجوانی غلبه کردن بر بحران هویت و اکتساب هویتی مستحکم ومنسجم می باشد (آقا سلطانی ، 1378 ) . نوجوان در این سن از خود می پرسد من کیستم؟ و میل دارد برای خود هویت جدیدی پیدا کند و خود را انسان گمگشته ای می داند که باید به او کمک شود تا هویتی بدست آورد ( اریکسون ، 1959 به نقل از احمدی، 1378) .
هویت همان پنداره فرد از خود می باشد و از طریق آن ، فرد به مفهوم یکپارچه ای از خود دست پیدا می کند و بر آن اساس در زندگی خود به قضاوت ارزشی می پردازد (بروور و گاردنر[1] ،1996). از نظر مارسیا هویت عبارت است از سازمان دادن یک خود درونی ؛ شامل ساخت خود ، سیستم باورها ، آرزوها ، عقاید ، مهارت ها و تاریخچه فردی که در واقع نتیجه یک بحران است ( آقا سلطانی ،1378) و از دید متخصصین ، درک این دوران طوفانی و بحرانی وابسته به روابط حاکم درخانواده می باشد (سامانی ،1381) وخانواده تاثیری واضح و موثر بر رشد نوجوان دارد (براندی ، 2000 ؛ به نقل از هیبتی ، 1381 ) و مهمترین نهاد در شکل گیری هویت فرزندان تلقی می شود ( شالتسیس و بلاستین [2]، 1994 ) .
هر خانواده شیوه های خاصی را در تربیت فردی و اجتماعی فرزندان خویش بکار می گیرد . این شیوه ها که شیوه های فرزند پروری نامیده می شود متاثر از عوامل مختلفی از جمله عوامل فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی و غیره می باشد (هاردی[3] و همکاران 1993). بنابراین نگرش ها ، اعتقادات و رفتار های والدین که در قالب الگوی خانوادگی یا شیوه های فرزند پروری نمود پیدا می کند ، عامل بسیار مهمی در تکوین شخصیت و تثبیت خصوصیات اخلاقی فرزندان و هویت محسوب می شود (کارگر شولی و پاکنژاد ،1382 ).
این فایل به صورت word و در 82 صفحه می باشد
دانلود پروژه بررسی رابطه بین سبک های فرزند پروری والدین و سبک های هویت فرزندان