مقاله سلامت روان در دوران سالمندی، پودمان مشاوره خانواده ، درس : بهداشت روانی خانواده، کاملا ویرایش شده با قوانین دانشگاه علمی کاربردی، دارای نتیجه گیری و منابع،شامل 23 صفحه در قالب word (قابل ویرایش)
مقدمه :
سالمندی ، عبور از مرز ۶۰ سالگی است . و به علت پیامدها و عوارض ناشی از افزایش سن و تغیرات فیزیولوژیک که در بدن وی بوجود می آید نیاز به مراقبت و توانبخشی دارد . طبق آمار جهانی نرخ رشد جمعیت سالمندی در جهان ۹/۱ درصد است در حالی که نرخ رشد کل جمعیت ۲/۱ درصد است واین به معنای حرکت جمعیتی جهان به سمت پیر شدن و سالمندی است .
افزایش جمعیت سالمندان بخودی خود ایجاد معضل نمی کند اما زمانی که این جمعیت به قشری بودن هدف ، ناتوان و نیازمند تبدیل شوند ، این امر بسیار خطرآفرین است . برای پیشگیری از ناتوانی افراد در سالمندی آموزش جوانان در جنبه های گوناگون از جمله ورزش ، تغذیه ، روابط اجتماعی و غیره می تواند جمعیت سالمند آینده کشور را از موقعیت مطلوبی برخوردار سازد در عین حال سالمندان امروز را نیز می توان با ارائه همین خدمات در حد مطلوب و نیز آموزش ضرورت قدردانی از آنان به جوانان و حتی میانسالان ( که گاه برخوردها و رفتارهای ناشایستی را با سالمندان دارند ) به طور مطلوب نگهداری و تکریم نمود .
انسان زمانی که پله های نردبان عمر را طی می کند کمکم به انتهای نردبان می رسد واز آنجا باردیگر به زندگی خود نگاه می کند ودر این مرحله او قادر است با تجربیات گرانقدر خود ، چیزهایی را ببیند که قبلاً در دوران جوانی قادر به مشاهده آنها نبوده است .
باتوجه به بالا رفتن امید زندگی در کشور و افزایش تعداد سالمندان ضروری است به نیازهای آموزشی و بهداشتی آنان مشابه به سایر گروههای سنی توجهی خاص گردد . دراین راستا ضروری است و آگاهی های بهداشتی سالمندان را ارتقا بخشید تا منجر به اتخاذ شیوه زندگی سالم از سوی ایشان گردد . بنابراین لازم است علاوه بر رعایت اصول آموزش توجه ویژه ای به چگونگی آموزش در سالمندان نمود .
آموزش سالمندان با سایر گروه های سنی تفاوت دارد زیرا در آموزش سالمندان ضمن در نظر گرفتن اصول یادگیری بزرگسالان باید محدودیت های جسمی آنان مانند ضعف بینایی و شنوایی را نیز مد نظر قرار داد .
مقاله سلامت روان در دوران سالمندی doc