لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 10
اهداف پروژه
به علت نیاز روز افزون در سراسر جهان به فرآورده های پتروشیمی ، کودهای از ته فسفاته و دیگر فرآورده های آلی آروماتیکی ، شرکت ملی صنایع پتروشیمی این بار تصمیم به اجرای طرح پلیمرهای مهندسی زا مجموعه طرحهای منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی واقع در بندر امام (ره ) است که توسط شرکت پتروشیمی خوزستان در این منطقه اجراء می شود . محل تأمین ارتباطات ریالی طرح از طریق سایر منابع شرکت ملی صنایع پتروشیمی و تسهیلات بانکی است و محل تأمین اعتبار ارزی از بند (و ) تبصره 29 قانون بودجه سال 1377-79 می باشد .
تولید 25 هزار تن پلی کربنات و 10 هزار اپوکسی رزین در سال می تواند کمک شایانی به رفع احتیاجات داخلی در بخش های صنایع اتومبیل سازی ، کامپیوتر سازی ، صفحه و لعاب ، ترکیبات و آلیاژ ها لوازم و وسایل برقی ، دیسک های نوری ، صنایع بسته بندی – صنایع الکترونیکی و الکتریکی ، سیستم های ایمنی و تفریحی ، نماسازی ساختمان ، صنایع تولید رنگ ، چسب ، پوشش های محافظ ، ظروف تقویت شده با الیاف شیشه ، مواد ساختمانی و لوله ها و غیره بنماید .
شرح پروژه
تولید پلیمرهای مهندسی وابستگی شدید به گاز طبیعی – استون – تولوئن ، فنل . اپی کلرر هایدرین و کلر دارد و به همین دلیل سعی کرده اند کارخانه های تولید کننده این مواد را در جوار هم بنا کنند .
این طربح در زمینی به مساحت 28/9 هکتار مشتمل بر 6 واحد فرآیندی مستقل اصلی و تأسیسات جانبی اجراء می شود . پیمانکار مهندسی اصولی و تدارک تجهیزات 3 پکیج تولید و جدا کننده منو اکسید کربن و فشردن شرکت سالز گیستر آلمان و پیمانکار مهندسی تفضیلی و تدارک سه واحد بیس فنل آ . پلی کربنات ، اپوکسی رزین و واحدهای جنبی و خارج از محدوده (OFFSITE ) شرکت مهندسی مشاور ناموران با مشارکت ENERGY DEPLOYMENT می باشند .
کشورهای تولید کننده در دنیا عبارتند از : ایالات متحده آمریکا ، برزیل ، ایتالیا ، اسپانیا ، انگلستان ، آلمان ، روسیه ، ژاپن ، مکزیک ، بلژیک که در سالهای آتی ، ورود به بازارهای جهانی بایستی مورد مطالعه قرار گیرد .
شرح پروسه طرح
فرآیند کلی واحد جهت تولید پلی کربنات و رزین اپوکسی (جامد و مایع ) مشتمل بر شش واحد فرآیند مستقل اصلی و تأسیسات جانبی بشرح ذیل می باشد .
1-واحد فرآیندی تولید گاز منواکسید کربن
گاز طبیعی در فرآیند ریفورمینگ کاتالیسیتی تبدیل به گاز منو اکسید کربن به همراه هیدروژن ، دی اکسید کربن و متان خواهد شد که پس زا جذب دی اکسید کربن در سیستم MEA محصوص نهائی (منواکسید کربن و هیدروژن ) به همراه مقدار کمی گاز دی اکسید کربن و متان جهت تخلیص به واحد بعدی فرستاده می شود .
2-واحد فرآیندی جداسازی گاز منواکسید کربن
گاز خوراک ورودی به این واحد پس از جداسازی دی اکسید کربن و آبگیری وارد COLD BOX شده و هیدروژن از گاز منواکسید کربن جدا می گردد و نهایتاً گاز منواکسید کربن جدا شده توسط کمپرسور تحت فشار قرار گرفته با درجه خلوص لازم از این واحد خارج می گردد.
3-واحد فرآیندی تولید گاز فسژن
منواکسید کربن و گاز کلر به مقدار و نسبت لازم وارد مخلوط کنند شده و از آنجا به داخل راکتور تولید فسژن هدایت می گردند پس از تکمیل واکنش در این راکتور گاز فسژن حاصل سرد شده و با کیفیت مورد نظر از این واحد خارج می گردد .
4-واحد فرایندی تولید بیس فنل – آ
فرایند تولید بیس فنل – آ در دو مرحله انجام می گردد در مرحله اول استن و فنل با نسبت مشخص وارد راکتور شده و در حضور رزین تبادل کاتیونی با ساختنان ژلی و خلل و فرج بسیار ریز واکنش تراکمی تا مرحله ای پیشرفت می کند و جهت تکمیل به راکتورهای مرحله دوم هدایت می گردد .
این راکتورها با رزین تبادل کاتیونی با ساختمان ژلی پر شده اند کل واکنشهای راکتورهای هر دو مرحله عبارتند از :
واکنش بیس فنل با –P ایزو پروپنیل فنل که محصول نهائی فنل آ خواهد بود
تغییر شکل دادن ایزو مر 204 و محصولات جانبی به شکل بیس فنل – آ خواهد بود .
ترکیبات رنگی جذب رزینها خواهند شد .
واکنش تراکمی فنل و استن و ایجاد بیس فنل – آ
پس زا ایجاد بیس فنل – آ مراحل کریستالیزاسیون و کریستالیزاسیون مجدد برای بالا بردن در جه خلوص محنصول انجام می شود و نهایتاً محصولات در سیلوهائی که در نظر گرفته شده اند انبار می گردند . در این فرآیند واحدهای بازیافت فنل و
پلیمر