هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پروژه بررسی عوامل مؤثر بر راندمان کوره‌های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره. doc

اختصاصی از هایدی پروژه بررسی عوامل مؤثر بر راندمان کوره‌های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره. doc دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پروژه بررسی عوامل مؤثر بر راندمان کوره‌های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره. doc


پروژه بررسی عوامل مؤثر بر راندمان کوره‌های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره. doc

 

 

 

 

 

 

 

نوع فایل: word

قابل ویرایش 250 صفحه

 

چکیده:

سیستم پخت سیمان مهمترین و اساسی‌ترین بخش یک واحد تولیدی سیمان می‌باشد، به طوریکه ظرفیت اسمی کارخانه‌های سیمان براساس میزان تولید روزانه(24 ساعته) کوره بنا نهاده شده و ظرفیت دپارتمانها- تجهیزات و ماشین آلات- سیلوهای ذخیره مواد خام- کلینکر و سیمان نیز بر پایه ظرفیت تولید کوره طراحی و ساخته می‌شود.

لذا راندمان کوره یکی از پارامترهای مهم در بخش تولید بوده و تلاش در جهت به ظرفیت رساندن و سپس بالا بردن راندمان تولید کوره از مهمترین اهداف تیم مدیریتی و پرسنل فنی کارخانه‌های سیمان می‌باشد. در این پروژه سعی بر این است که پس از ارائه شناخت کلی از خط تولید سیمان دو فاکتور بسیار مهم و ارزشمند یعنی عوامل موثر بر راندمان کوره‌های دوار سیمان از دیدگاه بهره‌برداری و آنالیز شیمیائی خوراک کوره ارزیابی شده و مورد تاثیر هر کدام از دو عامل مذکور پس از شناخت موضوعات و مسائل مطروحه به بررسی مشکلات موجود پرداخته و راه‌حلهایی صحیح جهت برخورد با این گونه مسائل ارائه شود تا انشاءالله بدین وسیله هدف اصلی از ارائه این پروژه محقق شود.

 

مقدمه:

سیمان چیست؟

سیمان گردی است نرم جاذب آب و چشبانده خرده سنگ که اساساً مرکب است از ترکیبات پخته شده و گداخته شده اکسید کلسیم با اکسید سیلیس اکسید آلومینیوم و اکسید آهن.

ملات این گرد قادر است به مرور در مجاورت هوا یا در زیر آب سخت شده و ضمن داشتن ثبات حجم مقاومت خود را حفظ نموده و در فاصله 28 روز در زیر آب ماندن دارای حداقل مقاومت 25 نیوتن بر میلیمتر مربع باشد

فهرست مطالب:

چکیده    

مقدمه    

فصل1: طرحی از یک کارخانه سیمان با تکنولوژی روز دنیا

فصل دوم: اجزاء سیستم پخت

1-2- مشخصه‌هایی از کوره دوار سیمان

1-1-2- غلطک‌ها   

2-1-2- غلطک بالابر          

3-1-2- سیستم چرخاننده کوره           

4-1-2- آب‌بندی سر و ته کوره          

2-2- نسوزکاری کوره        

3-2- مشخصه‌هایی از پیش گرم‌کن     

4-2- مسیر فرعی 

5-2- سیستم تکلیس(Calciner)          

6-2- مشخصه‌هایی از خنک‌کن          

7-2- انواع خنک‌کنها           

1-7-2- خنک‌کن مشبک        

8-2- اتاق کنترل   

9-2- سوخت رسانی و مشعل

1-9-2- اصول سوختن و کنترل شعله  

2-9-2- شعله       

3-9-2- درجه حرارت شعله 

فصل 3: پروژه     

فصل 4: شناخت متغیرهای کنترل سیستم پخت   

1-4- کنترل کوره  

2-4- خنک کردن کلینکر      

3-4- سوخت کوره 

4-4- تغذیه کوره   

5-4- متغیرهای راهبری کوره           

6-4- مکانیک کوره 

7-4- شرایط خاص راهبری کوره       

1-7-4- کلیات      

2-7-4- تجزیه شیمیایی گاز خروجی کوره        

3-7-4- حجم هوای اولیه     

4-7-4- درجه حرارت گاز خروجی پیش گرم‌کن 

5-7-4- درجه حرارت یاتاقانها          

6-7-4- الکتروفیلترها         

7-7-4- گرفتگی سیکلونها    

8-7-4- گرفتگی در رایزر پایپ و ورودی کوره  

9-7-4- نسوزکاری کوره     

8-4- چرخاندن کوره با موتور کمک     

9-4- تحلیل گزارشات ساعتی سیستم پخت

فصل 5: رعایت اصول کوره بانی      

1-5- مشخصه‌هایی از سیستم پخت     

1-5-1- جلو شعله 

1-5-2- هوای ثانویه          

2-5- کوره بان وکوتینگ(استر کوره)  

3-5- عقب کوره   

1-3-5- درجه حرارت عقب کوره      

2-3-5- مکش عقب کوره     

3-3-5- اکسیژن عقب کوره  

4-5- کنترل مقدار سوخت    

5-5- کنترل مقدار خوراک کوره و دور کوره      

6-5- کنترل متغیرهای خنک کن گریت 

1-6-5- کنترل مکش درب کوره         

2-6-5- فشار زیر صفحات خنک کن    

3-6-5- کنترل درجه حرارت هوای ثانویه        

7-5- بیست و هفت حالت اساسی کوره 

1-7-5- سه متغیر و کنترل کننده اساسی           

2-7-5- شرح بیست و هفت حالت- راه‌حلها و دلایل          

3-7-5- حالات اضطراری   

فصل 6: اولین گرم کردن سیستم پخت  

1-6- خشک کردن پیش گرم‌کن           

2-6- خشک کردن درب کوره و کانال هوای سوم و خنک کن

1-2-6- مشعل کمکی برای خشک کردن درب کوره           108

2-2-6- مشعل کمکی برای خشک کردن کانال هوای سوم    

3-2-6- مشعل کمکی برای خشک کردن خنک کن 

3-6- گرم کردن کوره دوار   

1-3-6- آماده سازی           

2-3-6- گرم کردن تمام سیستم پخت    

3-3-6- کنترل درجه حرارت

4-3-6- چرخاندن کوره در مرحله گرم کردن     

5-3-6- وقفه در گرم کردن  

4-6- خواباندن کوره           

5-6- نکات مهم    

فصل 7: اولین راه‌اندازی سیستم پخت  

1-7- اولین باردهی کوره     

2-7- مقدمات تغذیه کوره     

3-7- راه‌اندازی موتور کوره 

4-7- فراهم کردن شرایط تولید عادی   

5-7- راه‌اندازی خنک کن     

6-7- آماده شدن برای راه‌اندازی کلساینر           

7-7- رسیدن به باردهی عادی           

8-7- حالات غیرعادی خنک کن         

فصل 8: گرفتگی‌های سیستم پخت      

1-8- قلیائی‌ها      

2-8- پاک کردن پیش گرم‌کن 

3-8- عوامل گرفتگی عقب کوره        

1-3-8- توازن چسبندگی و فرسایش    

2-3-8- چسبندگی چیست؟   

3-3-8- چسبندگی جامد به جامد         

4-3-8- جذب سطحی         

5-3-8- نتیجه‌گیری           

4-8- ماهیت جرم گرفتگی عقب کوره  

1-4-8- مشخصات ظاهری گرفتگی    

2-4-8- ترکیب شیمیایی      

3-4-8- ترکیب مینرالوژیکی 

4-4-8- مکانیزم تشکیل       

5-8- عوارض گرفتگی عقب کوره      

1-5-8- عقب کوره

2-5-8- عوارض گرفتگی    

فصل 9: نسوزکاری سیستم پخت سیمان

1-9- مواد نسوز در نقاط مختلف سیستم پخت     

فصل 10: فرسایش مواد نسوز در سیستم پخت    

1-10- مقدمه       

2-10- عوامل مختلف فرسایش آجر منطقه پخت  

1-2-10- زیاد داغ شدن آجر 

2-2-10- نفوذ املاح قلیائی  

3-2-10- فرسایش ناشی از احیاء       

4-2-10- فرسایش مکانیکی  

3-10- سیکل قلیائی در سیستم پخت سیمان        

4-10- شکفتگی قلیائی        

5-10- فرسایش بدنه کوره    

فصل 11: رعایت نکات ایمنی سیستم پخت        

1-11- کوره

2-11- سیکلونها    

3-11- الکتروفیلتر 

فصل 12: عوامل موثر بر راندمان کوره‌های دوار سیمان از دیدگاه آنالیز شیمیایی خوراک کوره       

1-12- مقدمه       

1-1-12- مسئولیت آزمایشگاه کارخانه سیمان     

2-1-12- سیمان   

2-12- مشخصات شیمیائی و فیزیکی سیمان       

1-2-12- آلیت     

2-2-12- بلیت     

3-2-12- فاز الومینات        

4-2-12- فاز فریت

5-2-12- ترکیبات فرعی     

6-2-12- سنگ گچ

3-12- محاسبه فازهای سیمان           

4-12- مشخصات از انواع سیمان       

5-12- چگونگی پخت مواد  

1-5-12- فعل و انفعالات مواد در پیش گرمکن   

2-5-12- فعل و انفعالات مواد در داخل کوره     

6-12- عوامل موثر در پختن مواد      

1-6-12- ترکیب شیمیایی مواد اولیه   

2-6-12- ترکیب مینرالی مواد اولیه و خوراک کوره         

3-6-12- دانه‌بندی خوراک کوره        

4-6-12- همگن بودن مواد خام

5-6-12- شرایط پخت        

7-12- میکروسکوپی کلینکر  

1-7-12- کلینکر نرمال       

2-7-12- کلینکر آهسته خنک شده       

8-12- مراحل فیزیکی و شیمیائی مواد در حین پخت        

1-8-12- خشک شدن          

2-8-12- دهیدراته شدن مواد رسی     

3-8-12- تجزیه کربناتها     

4-8-12- واکنش‌های جامد   

5-8-12- واکنش‌هایی که در حضور فاز مایع رخ می‌دهد   

9-12- تاثیر نوسانات کیفیت خوراک کوره بر راندمان کوره 

10-12- اقدامات موردنیاز در جهت کاهش نوسان کیفیت خوراک کوره

1-10-12- تدوین استراتژی نمونه‌گیری           

2-10-12- مطالعات تفصیلی معادن    

3-10-12- جلوگیری از عوامل نوسان کاذب در سیستم کنترل کیفی  

منابع و مراجع      

چکیده انگلیسی      

فهرست اشکال

1-1- فلودیاگرام خط تولید سیمان        

2-1- مشخصات پخت سیمان

3-1- خط تولید سیمان به روش خشک   

4-1- سیستم پخت سیمان     

5-1- سیستم پخت سیمان با سیکلون 5 مرحله‌ای  

1-2- کوره دوار سیمان       

2-2- بدنه کوره    

3-2- غلطک مستقر روی پایه‌های کوره سیمان    

4-2- سیستم حرکت کوره     

5-2- نسوزکاری بخشهایی از سیستم پخت         

7-2- تغییرات حرارت ویژه مصرفی نسبت به ظرفیت کوره           

8-2- نمونه‌ای از طرح مسیر فرعی    

11-2- خنک کن دوار به همراه کوره دارای کلساینر طرح همبولت     

12-2- خنک کن سیاره‌ای     

13-2- خنک کن مشبک        

14-2- اتاق کنترل سیمان اکباتان        

15-2- مقطع انتهای خروجی کوره سیمان         

24-2- یکی از آخرین طرحهای مشعل و موقعیت آن در سیستم پخت سیمان     

1-4- محاسبه مقدار هوای نشتی در بخشهای مختلف سیستم پخت و آسیاب مواد 

2-4- نقاط سنجش متغیرهای مختلف سیستم پخت 

3-4- نقاط سنجش متغیرهای مختلف خنک کن کلینکر        

4-4- گزارش ساعتی کارکرد کوره سیمان هگمتان

5-4- گزارش ساعتی کارکرد خنک کن کلینکر سیمان هگمتان           

1-5- موقعیت نقطه تاریک نسبت به شعله          

2-5- جهت انتقال حرارت از مرکز کوره به بدنه

3-5- حالات مختلف منطقه پخت        

1-6- محل تعبیه حرارت سنج‌ها در نقاط مختلف پیش گرمکن          

2-6- چگونگی تعبیه سوراخهایی در سقف سیکلونها برای خروج بخار آب       

3-6- محل تعبیه مشعل برای خشک و گرم کردن کانال هوای سوم     

4-6- محل تعبیه برای خشک و گرم کردن درب کوره        

5-6- مشعل کمکی برای خشک کردن خنک کن    

1-7- موتور کوره  

3-8- جریان گاز و مواد       

4-8- جریان گاز و مواد       

5-8- گرفتگی‌های سیستم پخت          

1-9- تغییرات درجه حرارت در بخشهای مختلف سیستم پخت         

2-9- نسوزکاری قسمتهای مختلف سیستم پخت   

3-9- جنس مواد نسوز مورد استفاده در قسمتهای مختلف سیستم پخت 

4-9- سیکلون پایین پیش گرمکن و نسوزکاری سقف          

5-9- انتهای پیش گرمکن و ورودی     

6-9- مناطق مختلف ابتدا تا انتهای کوره           

1-10- عوامل فرسایش مختلف شیمیایی- مکانیکی و حرارتی موثر روی آجر    

2-10- الی 24-10- اشکال مختلف آجرهای کوره که دچار فرسایش شده‌اند

25-10- سیکل کلر در سیستم پخت     

26-10- سیکل قلیائی در سیستم پخت  

27-10- سیکل سولفور در سیستم پخت 

28-10- شکفتگی قلیائی      

30-10- فرسایش بدنه کوره  

1-12- دیاگرام سه تائی نشان‌دهنده ترکیبات اکسیدی و مینرالی سیمان پرتلند و موقعیت آن در مقایسه با سایر مصالح و مواد معدنی

2-12- تقسیم‌بندی مناطق مختلف کوره 

3-12- تغییرات شیمیائی و حرارتی خوراک کوره از ورود به سیستم پخت تا خروج از آن 

4-12- بلورهای کلینکر عادی

5-12- بلورهای کلینکر آهسته خنک شده

6-12- توده بلورهای آهک آزاد که توسط الیتها احاطه شده‌اند

8-12- کلینگر آزمایشگاهی با سولفات زیاد        

فهرست جداول

1-2- موازنه حرارتی پیش گرمکن اس- اف       

2-3- موازنه حرارتی خنک کن فولر دارای اندازه‌های 1050/825    

3-2- مشخصات فیزیکی شیمیایی انواع سوخت(مأخذ: المان)

4-2- مشخصات نفت کوره پالایشگاهی ایران     

1-4- مشخصه‌ای از سوختهای مصرفی در کوره سیمان     

1-5- شرح بیست و هفت حالت اساسی- راه‌حلها و دلایل     

1-8- مشخصات ظاهری و شیمیایی جرم گرفتگی‌های عقب تعدادی از کوره‌های متعلق به کمپانی holcim    

2-8- آنالیز شیمیایی نمونه‌هایی از سیلکون 4      

3-8- آنالیز شیمیایی نمونه‌های از کوتینگ‌های مزاحم رایز پایپ ورودی کوره  

1-9- چرا سیستم پخت سیمان را نسوزکاری می‌کنیم؟        

29-10- واکنش‌های مرتبط با ترکیب Na20 و مولایت موجود در آجر آلومینیومی و ترکیبات آلومینو سیلیکات موجود در آجر شاموتی        

1-12- ترکیب شیمیایی مواد اولیه کارخانجات سیمان ایران 

2-12- علائم اختصاری برای اجزاء تشکیل دهنده سیمان   

3-12- ترکیب شیمیائی فازهای یک نمونه کلینگر سیمان پرتلند(برحسب درصد وزنی)     

4-12- فازهای کلینکر و مشخصات آنها(درصدها وزنی است)         

5-12- انواع سیمان پرتلند براساس تقسیم‌بندی انجمن سیمان اروپا     

6-12- استانداردهای آمریکا(ASTM-C 150) برای سیمان  

7-12- خلاصه عملیات شیمیائی- حرارتی و نام مناطق کوره           

8-12- روابط و نسبت مدولهای مورد استفاده برای تنظیم مواد و پختن کلینکر   

9-12- نمونه‌ای از مشخصات سنگ آهک- خاک رس و کلینکر          

فهرست منحنی‌ها و نمودارها

7-2- منحنی تغییرات حرارت ویژه مصرفی نسبت به ظرفیت کوره  

9-2- منحنی قابلیت خرد شدن کلینکر و ارتباط آن با نحوه سرد کردن 

10-2- منحنی درصد انبساط کلینکر و ارتباط آن با چگونگی سرد شدن           

16-2- منحنی تغییرات درجه حرارت و طول شعله نسبت به نوع سوخت        

17-2- منحنی اثر نسبت هوا روی درجه حرارت شعله      

18-2- منحنی طول نسبی شعله به صورت تابعی از نسبت هوا        

19-2- منحنی رابطه بین نسبت هوا و فاصله نقطه حداکثر حرارت شعله تا سرمشعل      

20-2- منحنی تغییرات درجه حرارت نسبی شعله- نسبت هوای اولیه به ثانویه 

21-2- نمودار تغییرات درجه حرارت شعله- درصد هوای اضافی- درجه حرارت هوای ثانویه برای سوخت  

22-2- اثر سرعت جریان سوخت روی درجه حرارت شعله و فاصله حداکثر درجه حرارت          

23-2- اثر سرعت جریان سوخت روی گسترش شعله       

4-5- رابطه بین درصد هوای اضافی و اکسیژن عقب کوره

5-5- سه نمونه از افزایش دور کوره نسبت به زمان         

5-6- نمودار بیست و هفت حالت اساسی کوره    

6-6- منحنی ارتباط درجه حرارت بدنه با درجه حرارت سطح داغ آجر و ضخامت آجر   

7-6- منحنی گرم کردن کوره

2-7- منحنی گرم کردن کوره

1-8- Relation between removal ratio of volative component and by pass ratio  

2-8- منحنی‌های فشار جزئی ترکیبات مختلف موجود در سیکل قلیائی

 

منابع ومأخذ:

1- Duda ‘Cement Data Book’.

2- Cement Course Spring 2001 ‘Holder bank.swetzerland’.

3- RHI Seminar ‘in iran October 2008’.

4- International Cement Review.

5- هندبوک مهندسی سیمان "مهندس منوچهر بکائیان".

6- مواد نسوز در کوره‌های دوار "مهندس منوچهر بکائیان".

7- کوره‌های دوار "مهندس حسینقلی شفیعی- دکتر مصطفی خان‌زادی".

8- سیمان "دکتر عباس طائب- فرشته کوهی".

9- ماهنامه سیمان.

10- نشریه صنعت سیمان "احداث صنعت".

11- فصل نامه سیمان تهران.

12- جزوات آموزشی مربوط به کوره‌های دوار سیمان موجود در شرکت سیمان هگمتان.

13- کاتالوگها و پرونده‌های مربوط به کوره دوار ساخت شرکت F.L.S دانمارک.

14- اطلاعات و یادداشت‌های شخصی.


دانلود با لینک مستقیم


پروژه بررسی عوامل مؤثر بر راندمان کوره‌های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره. doc
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد